*Effektivitet...

2009-09-30 @ 00:10:53

Dagen började inget bra alls. Har inte kunnat sova inatt, för andra natten på rad. Så jag vaknade på dåligt humr. Ganska snabbt kom tankarna om ekonomin tillbaka. PANG! Ännu sämre humör.

For iväg till öpnna förskolan för sångstund med Jenni och Nova-Li. Klapp-klapp, spring-spring, dansa-dansa och lite lek. Sen blev dagen bara bättre efter det. Lilja tog en lång vila på dagen, 2,5 timma. Sen har vi lekt och pussat med dockan, sett top-model och spatserat gatan upp o ner. Vi våldgästade grannen för lite kaffe och lek. Sen höll sockret på att somna stående i hallen i pyjamas när jag gjorde välling. Behöver jag säga att hon somnade ovaggat?!

Det är nu min effektivitet kommer in! Började städa undan i köket. Det vanliga, disk tamejfan överallt. Men eftersom vi har så litet kök så ser det värre ut än det faktist är. Började se på House, torkade kyl/frys/skåpsluckor i reklamen. Såg House, rensade och sorterade i den där korgen på köksgolvet som har absolut inget syfte alls. Så bort med den. Såg House, plockade tvätt i hela huset.. osv.. You get the point?!
Har även påbörjat rensning av div papper. Har fått fler än ett klagomål på våran ordning bland viktiga papper. Papper som försäkringar, lån, ersättning, hus osv har legat i icket så bra ordning. Lite högar här och där. Men nu jäklar ska ni få se. Ordningen ska dit! Snart så..

Nu är köket fint. Hallen är städad och v-rummet i goddagbart skick. Känns skönare att kliva upp på morgon då.
Men men, nu ska jag börja göra mig iordning för sängen. Borsta tanden och ta på nattakläderna.

Såå, vi skrivs väl imorgon då!

*Det var tider det...

2009-09-28 @ 00:47:46

*Sorglös?

2009-09-27 @ 22:41:49

Jag har känt mig lite låg på senaste. Vet inte riktigt vad det beror på. Men jag har några aningar. Ekonomin just nu är vääldigt tråkig. Vi lever och klarar oss, men sånt lyx som att gå på stan och ta en latte får vänta. Det finns inget som tär på psyket som pengar. Inte för mig iaf. Hur som haver, jag blir oerhört påfrestad av dammet i börsen. Men det går över, det vet jag juh.
En annan anledning, som jag har börjat förstå nu på senaste är, att jag under en mycket lång tid gått omkring och varit sur,ledsen och arg. Nu när jag har kastat ut alla demoner, så vet jag inte riktigt vem jag är längre. Jag är så van att hela tiden ha något att skylla på om jag har en dålig dag. Jag har alltid vetat vad som gnagt på mig. Men inte nu längre. det är liite jobbigt faktist. Men visst, tillomed jag inser att det är helt normalt. Man ska ha dåliga dagar ibland. Hur ska man annars komma ihåg att uppskatta de bra?!

*Sleepover...

2009-09-25 @ 17:30:28

Sitter hos mamma för tillfället. Åkte hit mitt på dagen för att slippa vara hemma allén. Nu verkar planen vara att lämna liten sovandes här och gå till Ida och dricka ett glas vin, sen övernatta i syrrans säng. Skönt att få lite fritid och barnledigt.
Nu ska jag vräka i mig lite palt!

*Jenny kan inte svara just nu..

2009-09-23 @ 23:25:07

Dålig dag idag.

Känner mig

tom

tråkig

trött

less

Tydligen suckar jag hela tiden också.

Ut och ta en blås, ska jag..



*Långfjarsingar?

2009-09-23 @ 10:53:21

Just nu håller jag på att klä på mig inför tjejjlunchen idag. Skulle ju annars vara en syn om jag kom naken. Termometern ute visar 13 grader. Undrans när man kan börja ta fram långfjarsingarna? Inte riktigt än kanske.
Men kallt är det, har inte vant mig vid kylan ännu, det känns inte heller som att man kommer att göra det. Men helt plötsligt är dagen där när det är 15- och man tycker det är skönt ute.  Brr.. Förhoppningsvis är det långt borta. Ungefär lika långt bort som julafton. Deprimerande nog har jag mnsann sett en julreklam på tv. Någon cd skiva eller nån föreställning av nåt slag. Kommer inte ihåg, för jag zappade bort så fort jag kunde. nåja, hoppa i kläderna lite, värma en gårdagens kaffe i micron, sen bär det av!

*She´s back...

2009-09-22 @ 23:13:54

Kvällen börjar närma sig sitt slut. Har suttit och kollar runt lite bland "kändisbloggarna". Finns många typer därute som verkar göra precis allt för att hålla sig kvar i rampljuset. Vissa mer patetiska än andra. Men en tjej som är på väg med en uppschwing just nu är Meral Tasbas. Jag erkänner, jag gillar henne. jag gillar hennes fart, hennes skratt och hennes sätt att vara precis på gränsen till elak. Visst, hon precis som många andra löper linan alldeles för långt ut ibland. Men jag gillar det. jag gillar henne. Kul att hon är tillbaka. Nu väntas med spänning nästa tv-hit med Aschberg och Meral. Vad det än är dom har, någon typ av hat/kärlek eller nåt. Så funkar det!
Jag säger, välkommen tillbaka till Meral!

*Saknade, älskade farfar...

2009-09-22 @ 14:46:25

Huvudet smådunkar, kroppen värker och jag är allmänt lat och slö idag. Men idag är en bra dag. för inatt fick jag träffa farfar! Det är flera år sen jag drömde om farfar sist. Kan inte ens komma ihåg. Men inatt satt han på golvet och lekte med Lilja. Han var så söt och go som bara farfar kunde vara. Han log och skrattade. Farmor stod i köket och gjorde palt. Jag och Lilja var ute och lekte i snön tillsammans med fasters lilla son (som dom ännu inte har).

Jag vaknade med ett härligt lugn i kroppen, det kändes som att farfar höll om mig. Jag önskar så, att han hade fått träffa Lilja, och sina andra barnbarnsbarn. Men han togs ifrån oss alldeles för tidigt i livet, i mitt liv. Nu kan jag bara önska att han någon gång tittar till oss, och ler.

Jag minns tillbaka till tiden när han var sjuk. Jag skolkade från skolan för att gå och hälsa på hos farmor och farfar. Där satt han i soffan, nerbäddad under massa filtar och medicinburkar stod på bordet. Lilla, lilla farfar försvann nästan bakom alla kuddar och filtar. Men han satt och höll om mig. Vi sa ingenting. Bara såg på tv. Jag minnas att han tyckte det var jättekul att jag kom, men jobbigt. För han ville inte att jag skulle se honom så. Sjuk, blek och "eländig".

En annan dag jag skolkade, var när han var inlagd på sjukhuset. Jag gick från skolan, men kom inte längre än till entredörrarna. Där ute satt jag närmare en timme innan jag vände och gick hem istället. Hjärtat ville, men kroppen bar mig inte ända fram till honom. Det gjorde för ont.

Det går inte en dag utan att jag tänker på honom. Varenda fiber i kroppen önskar att livet såg annorlunda ut.
Jag saknar farmor också. Jättemycket. Men inte alls på samma sätt. Jag hann träffa farmor precis innan hon gick bort. Hon låg i sängen, nerbäddad, orkade inte kliva upp. Vi kramades och pratade. Jag, farmor och pappa. En av mitt livs finaste stunder. Vi behövde inte säga mycket, vi visste vad som skulle bli sagt ändå. Hon fick träffa Larne för första gången. Hon drog en snabb utfrågning, skrattade och gav honom en OK-stämpel i rumpan. Han var godkänd!
Strax därefter gick hon bort.

Saknade av dom båda är stor. Men jag var för ung och för naiv när farfar försvann att jag aldrig riktigt hann vara med. Skulle vilja ha en chans till att säga , på återseende.

Livet tar sina egna vägar, inte alltid som vi vill. Men man kan inte mer än älska sina nära medan dom finns kvar på jorden. Aldrig ta någon för given och vårda sina relationer..



Vem vet, kanske farfar sitter där ute på golvet med Lilja och leker..

*Du är..

2009-09-22 @ 09:53:05

*Höstbarn..

2009-09-22 @ 00:40:04

Vad gör man en dag som denna? En sån där härlig höstdag.. Jo, man packar cykelkärran, slänger barnet i cykelstolen, placerar mannen på en egen cykel och beger sig iväg för att möta upp vänner för en picknik. Detta vi gjorde. Ungar, hundar, mammor och pappor har sprungit, busat och fikat ute i höstvädret. Jättemysigt! Lilja blev trött efter 2 timmar ute och visade en oväntad kärlek till kärran. Vem kunde tro att där fanns en plats att vila? Tillomed när vi packa för att åka hem, så skulle hon dit. Sötisen!

*Liljas rum...

2009-09-21 @ 21:16:16

Har ju glömt att dela med mig. Husets lilla prinsessa fick precis vad jag inte ville ha. Ett jätterosa rum! Jajja, efter många om och men så blev det så till slut. Fastän vi köpt billigast möjligast skräpfärg och målade på värsta tänkbara underlag (flera lager trasig tapet) så måste jag säga att resultatet blev riktigt bra. På väggarna saknas två tavlor, en matta och en hylla, men det kommer så småningom. Egenkär som Lilja är så satte jag upp en liten spegelvägg i hennes höjd. Perfekt för henne! Där står hon och pussas och smackar med sin spegelbild.


*Tackåbock..

2009-09-20 @ 21:05:42

Jag är världsämst på att komma ihåg att svara på kommentarer. Jag vet!! Därför ger jag er ett gemensamt TACK! för alla gratulationer på våran 5 årsdag.
Med detta lovar jag att försöka göra mitt bästa med att svara från o med nu.

*Mode=livsviktigt för att existera..

2009-09-20 @ 00:36:03

Vad är viktigast för dig?
-Mängder av shopping...

Va?! Frågan ställd till en 21årig kvinna någonstans i landet. Hennes svar till frågan är shopping, jo, och ett namn som jag gissar hör ihop med en pojkvän.
Ska livet verkligen se ut så för en ungdom eller vuxen? Vad hände med fred på jorden och kärlek till alla? Nu kräver jag inte att alla ska älska sin nästa, värna om miljön eller skänka pengar via röda korset. Men viktigare prioriteringar än shopping må man väl ändå ha?

Grr, hur kommer det sig att tjejjer från väldigt ung ålder är så besatt av kläder och mode? Hur många "modebloggare" finns det inte där ute som knappt fyllt 15, men lägger ut bilder på sig själv i det absolut senaste och hippaste kläder. Sönderblekt hår och mer brun utan sol-kräm än vad ett mindre land förbrukar per år, that´s the shit! Eller nåt.. tydligen.
Det verkar vara en konstant tävling sinsemellan dessa bloggerskor, om vem som har vad på sig, vem som har längst jävla löshår och djupaste urringningen. Eller varför inte, vem som var först med att köpa den och den tröjan. För DET är viktigt, det får man ju inte glömma. Är du den stackare som 4e eller 5e i led som visar upp dig i senaste tillskottet från tex. Gina T. Ja, serru, då är du helt plötsligt en copycat.

Jag kommer aldrig för mitt liv att förstå detta, jag blir bara irriterad när jag tänker på det så jag tappar tråden jag egentligen vill följa. Så jag struntar i det istället, ett tag..

* 5årsfirande..

2009-09-18 @ 09:23:30

Idag har vi varit tilsammans i 5 år! 5 år fyllda av uppgångar och nedgångar, skratt och gråt, glädje och sorg. Efter allt vi gått igenom känner jag ingen osäkerhet inför framtiden. Vi älskar varandra och vi klarar allt!

When I first saw you, I saw love
And the first time you touched me, I felt love
And after all this time, you're still the one I love

Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We might've took the long way
We knew we'd get there some day

They said "I'll bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together, still going strong


Dagen till ära sitter jag och huttrar i Larnes alldeles för stora (för mig) jamasbysser, mina trogna socksockar och en sliten men älskad stale tröja OCH skålar med en kopp microvärmt gårdagens kaffe.. Romantiskt va?!




Skål!

* En härlig grad ute...

2009-09-18 @ 08:44:25

Godmorgon mina kära. Vill bara snabbt berätta om vårat lilla "kaos" på morgon. Lilja vaknade strax efter 7. Som vanligt tar det några minuter innan jag förstår vad som händer och fötterna står på golvet. Inget undantag denna morgon. Värmer och går med en flaska välling till den morgonpigga. Vad möts jag av? Jo, Lilja sitter i ett hörn i sängen och ser lite besvärad ut. Av  någon anledning har hon kissat litervis under natten, blöjan är så full att det näst intill rinner ut i sängen. Där sitter hon i hörnet för att slippa det blöta på madrassen. Det är då det slår mig. FAN, vad kallt det är. jag,barfota med en tshirt på kroppen. Lilja i sängen med en blöt pyjamas och har helt klart sovit utan täcke. Stackars liten var iskall. Jag känner kylan tränga sig upp i benen och kroppenbörjar skaka.. Har inte tid att frysa, måste av med de blöta kläderna på lillan först. In på toa, ännu kallare där eftersom dörren stått stängd under natten. Av med blött och på med torrt och varmt så bäddade jag ner henne i saccon framför tvn med en flarra. Jag springer för att klä på mig. Socksockar är ett måste!
Kollar ut genom fönstret, vitt av frost! Kollar termometern, 1 grad ute, 17 inne..! Behöver jag tala om att vi myst under en filt i soffan på morgon?

*Bättre o bättre dag för dag...

2009-09-16 @ 22:36:29

Det här blir bara bättre och bättre. Datorn fungerar bättre än någonsin, uppdateringar uppdateras och nu fungerar tillomed minneskortsläsaren så jag har kunnat lägga in lite (mycket) nya bilder...
Tänker inte skriva så mycket, utan delar med mig av lite pics istället.




Lilja klapppar Bruse på Grandagen..


Galna ko-sjukan? Eller bara njuter av att bli kliad under hakan?


Hjälpa mormor hämta potatis i landet..


Samla ihop...


..och frakta till köket.



Smartaste ettåringen räknar på fingrarna..


Fotbollsträning..


*Update on the kotte..

2009-09-14 @ 12:12:03

Nu har vi gemensamt gått dit för att kolla hur det riktigt står till. OM vi verkligen har något som bor där.. Vi hann knappt närma oss så skrek varelsen till ordentligt. Inte det där tuffandet, utan mer som ett bröl/skrik.
Efter lite sök så hittade vi precis vad jag misstänkte. Under allt bråte, under pallarna så hittade vi ett bo av gräs, papper och löv. Där nere låg hon och gottade sig. Så jag bestämde fort att vi inte kommer att ta bort allt skräp som skyddar. Lite kartonger och så får nog ligga under vintern. Då har vi hjälpt henne lite iaf. Om ni nu undrar varför jag helt plötsligt säger "hon" om kotten så ska jag förklara det. Kollade runt lite på intrnet, och fann bland annat det här..

Igelkottens liv:

- Igelkottarnas parningstid börjar redan vid slutet av april eller i maj och sträcker sig fram till augusti.
- Efter dräktigheten som varar i ungefär 35 dagar föder honan mellan juni och september sina ungar. De      flesta ungarna föds i augusti.
- Som boplats används ett stort bo av torrt gräs, gammalt löv och mossa som byggs cirka en dag före förlossningen. Ofta utnyttjas ställen som är skyddade för regn som håligheter i träd, täta rishögar, högar med trä, eller hålrum under stugor eller lådor.
-En hona som känner sig störd vid förlossningen lämnar sina ungar eller kan till och med äta upp dem.

(wikipedia.org)


Eftersom det där boet med all säkerhet inte funnits där så länge så kan jag ju bara dra slutsatsen att något är på G. Antingen ska hon få bebisar strax, eller så har dom just kommit. Hur som helst så verkar hon INTE näjd av att få påhälsning. Ingen utav kottarna vi har här har någon gång visat att de vill vara ifred på det sättet. Våran Kotten, den stora killen, har är verkigen inte rädd och kommer fram på dagarna. Han kan valsa rakt förbi både hundar och ungar. Inte heller den mindre igelkotten har jag upplevt som skygg på nåt sätt. Istället brukar hon bara stå och titta på en när man försöker prata eller så..
Så nu då? Ska jag bli "mormor" helt plötsligt eller? Är det så att hon har bebisar på gång så lär dom knappast överleva vintern. Men OM dom gör det, så kommer vi ha massa kottar här till våren =)

Det här kan bli spännande!

*Kotte-problem...

2009-09-14 @ 11:21:40

Jag misstänker att en utav kottarna har slagit sig till ro i vårat "skotergarage".
(Väldans lyx med ett skotergarage när vi inte ens äger en skoter)
Men hur som haver, var in och kollade vad av allt skrot som skulle på tippen, när jag hör det välbekanta tuffandet. För er som inte vet så brukar igelkottar låta lite som ett tåg man hör på långt avstånd, "tuff-tuff-tuff" Ja, precis så lät det där under pallarna. Men lite ynkligare och mer långsammare än vanligt.

Så min fundering nu då är om den redan börjat gå i ide eller om den ligger där och är skadad eller om det är en av årsbarnen som är alldeles ensam och olycklig eller om den råkat ut för svininfluensan?
Inte speciellt lätt att veta. Är det så att den är skadad eller sitter fast så vill man ju gärna hjälpa den. Men om han lever livet där under så är risken stor att jag stör han och gör han förbannad istället.

Vad ska man riktigt göra.?

Hur som helst kommer han inte bli glad när vi far med allt skrot till tippen, för då har han eller hon inget som ger lä och skyddar mot andra djur.. Kanske är det helt enkelt meningen att vi ska låta allt skrot ligga kvar. På så sätt slipper vi fara på tippen och kotten får ha kvar sitt hus. En lösning som fungerar för alla!

*Lurkarna..

2009-09-14 @ 11:20:14

Idag är det storstädning som står på schemat. Våran så kallade tvättstuga fungerar som tvättutrymme, barnvagnsparkering till 2 vagnar,förråd och hall.. Nu kan man ju tro att den är jättestor, men icket, så är INTE fallet den här gången. Den är liten. Men, det fungerar oftast bra ändå, så länge vi håller det någorlunda städat. Men nu på senaste har vi inte alls hållt någon typ av ordning. Vilket har resulterat i att vi inte ens tagit oss fram till tvättmaskinen. Så för att kunna lägga smutstvätt i maskinen har vi helt sonika öppnat dörren från köket, böjt sig fram och kastat kläderna in till tvättstugan och hoppats på att träffa tvättkorgen...

Vilka lurkar vi är!

Men, nu är kaoset åtgärdat. Vi har en fri passage från ytterdörren ändå in till själva tvättstugan. Alt skräp är där det ska och sorterat. Mycket bra. Klapp på axeln!


*Äntligen kan jag uppdatera..

2009-09-11 @ 23:06:07

NU jäklar! Nu funkar dator OCH  space knapp. Inget har riktigt varit till belåtelse på senaste.. Men nu så.
Har jag riktigt tur så håller fanskapet tills jag skrivit klart.

Lilla flickebarnet i familjen har äntligen fått sitt rum klart. Det är så fint och jag är så nöjd. Lilja verkar väldigt nöjd hon med. Saknas bara att få upp två tavlor och en hylla på vägen så är det helt kart.
Idag har vi äntligen fått bort djungeln här ute på gården. Eller Larne, har fått bort djungeln. Utrustad med naturtrogna gröna byxor och en cigg häftigt hängande i mungipan så tog han sig fram till gräsklipparn. Men den lilla rackaren ville inte alls starta. Så snälla grannen lånade ut sin.
Jag var lite rädd där ett tag att grannarna skulle komma med facklor och påkar för att jaga oss bort frå kvarteret pga av våran fina trädgårdsskötsel. Men pjuh, vi kan pusta ut!

Idag har jag äntlligen fått en ordentlig långis. Ja, en promenad alltså. Jag o liten drog till grundvik och lurade med grannen. Utrustade med varsin hund och varsin barnvagn så gav vi oss iväg. Myycket skönt att få röra på fläsket lite. Behövligt också. Den där lilla sockersöta flickan, ja hon grät mest hela tiden, drygt en timme. När vi nästan svänger in på gården så somnar hon äntligen. Skönt, tänkte jag och gick in för att hämta dagens första kopp kaffe och tänkte njuta med en cigg på bron. Men se på fan, när jag går ut igen ligger knytet och tittat på mig.. max 10 minuter sov hon. Inte en mammas dröm precis. Men men, sånt är livet. Så vakna och glada har vi levt lantliv idag. Liten har hjälpt mormor att hämta potatis, vi har utfodrat poa-hästarna, klappat poa-hästarna, åkt bobby-car, rensat och forslat bort lite (mycket)sommarblommor osv... Vi har iallafall varit ute, det som räknas.

Nu ligger hon och sover. Jag sitter här och smuttar på ett glas rött. Väntar på.. jag vet inte. Men det känns som att jag väntar på att något ska hända.. Kanske är det den där chokladkakan som ligger och lurar i hallen. Kanske är det så att det är ödet att våra vägar ska korsas just ikväll...



*Likajäklajobbigtfortfarande..

2009-09-08 @ 21:14:39

Jaha,då vardet en evighet sen jag skrevsist igen.. Hade tänkt sätta mig och skrivaner ett bra ochlångt inlägg. Men som synes så fungerarinte kanpphelvetet..fortfarande.. Orkar inte vålda ner knappenförvarje mellanslag. Så jag skiteri dethär justnu!Menjag leveriaf..

*Jävligtjobbigtkanjaglova..

2009-09-04 @ 16:42:17

Detliggerenlitenkulaunderspaceknappen,sådengårinteatttryckaner..jagstruntariuppdateringidag=)

*Be there...eller ja menar... here..

2009-09-03 @ 19:31:22

Ljusparty igen.
Lördag klockan 16nollnoll.
Hos oss.
Är du sugen att komma så let me know, liksom.
Ahh, precis.
Välkomna!

*If you were a sailboat...

2009-09-03 @ 16:04:14

If you were a cowboy I would trail you,
If you were a piece of wood I’d nail you to the floor.
If you were a sailboat I would sail you to the shore.
If you were a river I would swim you,
If you were a house I would live in you all my days.
If you were a preacher I’d begin to change my ways.

Sometimes I believe in fate,
But the chances we create,
Always seem to ring more true.
You took a chance on loving me,
I took a chance on loving you.

If I was in jail I know you’d spring me,
If I was a telephone you’d ring me all day long.
If I was in pain I know you’d sing me soothing songs.

Sometimes I believe in fate,
But the chances we create,
Always seem to ring more true.
You took a chance on loving me,
I took a chance on loving you.

If I was hungry you would feed me,
If I was in darkness you would lead me to the light.
If I was a book I know you’d read me every night.

If you were a cowboy I would trail you,
If you were a piece of wood I’d nail you to the floor.
If you were sailboat I would sail you to the shore.



*På begäran..

2009-09-01 @ 22:13:38

Des, din vilja är min lag. Därför kommer nu liljas vaggande steg.
 Önskar du vore här "in real life" istället..


 

*Dagens..

2009-09-01 @ 22:05:25

Dagens aktivitet: Busat på nimbys värld och lekt ute på gården.
Dagens bus: Lekt tittut med spegeln i hallen.
Dagens mat: Hammisar + mos.
Dagens ajj ajj: Lilja petade in en penna i munnen/gommen.
Dagens namm namm: En isglass för att kyla i munnen.
Dagens oväntade: Lilja skrek sig till sömns i nästan en timme ikväll..
Dagens bilder: