*Snabb fråga till er med småttingar..

2009-10-16 @ 21:05:13


När Lilja ska lägga sig för natten så blir det jamasen vid 19:30. Sen lite mys i soffan, snutte, tuttar och lelle (välling) i sängen. Mest som oftast går det helt smärtfritt. Inget grin, inget gorm.

Min fråga nu är då hur många mer som gör så, alltså låter barnet lägg sig med flaskan och somna?


Nyfiken och tacksam för svar!

Kommentarer

Postat av: Ancha

Elina och Rasmus har ALDRIG druckit välling i sängen sen dom började med flaska.

Jag tycker bara det är onödigt att börja med en sån vana men det är mina tankar å alla är olika =)

Sen hörde ja juh rykten om att de är lättare för dom att få öroninflamation om dom låg å drack men de kanske bara är en myt men där var en av anledningarna till det.



Jaja nu är ja ju ingen "småbarns" mamma men ja har ju dock vart haha



Kram på er!

Postat av: Monica

Jag brukar också ge Anton välling i sängen, men medans han äter så går jag o fixar o donar lite för att sen ta den tomma flarran o ge han tutten. Fungerar oftast alldeles utmärkt :)

Postat av: Monika

Jadu, alla har vi våra olika sätt och inget är väl egentligen rätt eller fel. Som du vet så har jag ju valt att lägga alla mina barn med flaskan och jag upplever att dom genom det har lärt sig fort att somna tryggt och själv i sina egna sängar. Ingen har vi behövt söva eller tjorva med direkt och dom har alla alltid sovit i sina sängar och inte behövt sova med oss om det inte har varit något alldeles speciellt. Så jag kan bara tycka att det varit positivt!

Postat av: Fröken Li

Jag brukar stänga in mig med Novis i sovrummet, och så ligger vi i min säng och myser medan hon äter sin välling. När flaskan är slut är hon fortfarande vaken och då myser vi några minuter till. Sen lägger jag ner henne i hennes säng, säger godnatt och går ut. Funkar bra. Men innan gjorde jag alltid så att jag la henne med flaskan och lämnade henne - smidigt som tusan, men har också hört att det inte är så bra att låta de somna "med mat i munnen" och därför ändrade jag den rutinen. Visst kör jag "quick fixen" ibland, men det känns bra att veta att båda sätten funkar!



Lita på din instinkt! Du vet vad som är bäst för Lilja. :)

Postat av: ingela och Jonna

ja ger Jonna flaska i sängen och sen vänder hon sig om och somnar själv tack och lov


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback