*Blondie?

2009-05-31 @ 20:19:21

Jag skulle kunna tänka mig att ljusa upp håret lite igen..
Hmm.

*Än sen då...?

2009-05-31 @ 20:09:07

Har tillbringat senste 2 dagarna ute i solen. mycket härligt. Vi hade sovfrämmande inatt av Lena och Alvin, så kl 9 på morgon satt vi ute med barnen på gräset. Det var hett! Ujj Ujj. Som tur var så blev det ju lite svalare under dagen, men fortfarande, nästan för varmt för min smak. Klarar inte av när det r för varmt, det börjar krypa i hela kroppen. Jag har ingen ro att sitta still eller ligga och sola.

Har varit hos mammsen idag, såklart. Suttit ute,såklart. fastän Lilja har suttit i skugga med solhatt och solkräm så har hon fått en fin färg i ansiktet och armarna. Mycket söt med brun näsa och kinder =)

Nä, har verkligen inget att skriva. Tänkte lägga in nån bild, men det får bli ett senare projekt. Nu ska jag ta en rök och sen ta en välbehövlig dusch.. Intressant, eller hur?!

*Synd..

2009-05-29 @ 21:08:56

Idag syndar jag.
Godisbegäret blev för starkt, så idag köpte vi en påse med lösvikt. Men förståss, efter 3-4 st var jag redan less. Men nu ska jag då banne mig passa på.
Annars har inte så mycket hänt idag. Var ut med lillan en kort stund på gården. Hon längtar verkligen ut.. Men imorgon, imorgon kan inget hindra oss. Om det så är orkan, trots lovat finväder, så ska jag vara ute. Men som vädret är just nu så ser det lovande ut!





Hon försöker och försöker...



Kramas med tigern..


.. och pussas..




*Renovering..

2009-05-28 @ 22:16:34

.. av bloggen, igen.. Jag blir less så fort. Så nu är jag på gång att byta lite färger och så.
Som vanligt, ha tålamod medans jag försöker komma på hur jag vill ha det.. Spank u!

*Snarra..

2009-05-28 @ 21:11:24

Jag kan inte sluta tänka på karra, godis, meller, gotta, snarra! Hmm, det är nästan på snudd att jag skulle kunna väcka liten bara för att gå ner på ica och handla. Jag förstår inte varför jag har sånt sötsug. Eller jo, jag antar att det är mensdags, men ändå. Det här är ju grymt. Jag tycker inte ens om godis speciellt mycket. Jag är mer en chips o dipp tjej.

Dötrist i bloggvärlden idag. Ingen som uppdaterar. bara jag som slänger in alldeles för måna och meningslösa inlägg. Så går det när tristessen kickar in.
Imorgon har jag tänkt att vi ska vara ute, så jag hoppas verkligen att vindarna lugnar ner sig lite. Göra klart lite i trädgården. Det behövs verkligen.

Nää, i brist på gotta så får jag sätta mig på bron och röka lite..

* Å igen..

2009-05-28 @ 16:23:04

Barnsligt trallvänligt, jag vet. Men underbara C. Jack =)


*Nostalgi..

2009-05-28 @ 16:15:03

Lyssnade massor på C. Jack för  massor med år sedan. Men för mig  är det fortfarande ett måste såhär till sommaren!


*Vintips..

2009-05-28 @ 11:39:50

Så här inför sommaren så kanske ett litet vintips kunde passa?

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.

Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.

De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.

Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan

jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.

När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.


Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin: 

- Oöverträffat

- Innovativt

- Preliminärt

- Kvastskaft


Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

- Västkustskt

- Konstitutionerad

- Substantiera

- Tillvägagångssätt


Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:

- Tack, men jag vill inte ha sex.

- Nej, ingen mer sprit för min del.

- Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Lycka till med vindrickandet i sommar!

*Storböl..

2009-05-27 @ 22:32:30

Jahap, då har man grinat sig igenom ännu ett avsnitt av Greys.. Ett sådär riktigt kusligt bra avsnitt. Jag tror att även om man inte vanligtvis ser serien så kan man nog svälja dagens avsnitt. Oh my!

Ute blåser det storm. Inte alls så spännande. Det verkar som att våran fina hägg inte kommer ha kvar några blommor imorgon. Då blir det ju bara ett fult grönt träd kvar.. lika bra att kapa ner skiten isåfall. Men det är ju förståss bara i mitt huvud det är såå illa.

Jag tittade till smultronen/jordgubbarna idag. Grannen har för övrigt garanterat att det är smultron och inte jordgubbar. Men, däremot så kan en gubbe eller två spridit sig dit från grannens lilla plantering. Inte helt omöjligt. hur som helst, gubbarna ser betydligt gladare ut idag. Trodde ett tag att jag lyckats dräpa dom när jag planterade om. Men icket! Jag har kankse liite gröna fingrar ändå. Jajja, jag vet att jordgubbar är jävligt tåliga, men kan jag bara få ta åt mig lite ära iaf ?!

16 dagar kvar till klassfesten! Tänk att det var 10 år sen jag gick 9an. Galet! Skulle vilja prova gå om högstadiet igen, bara för en vecka. Åhh. Vilken idé!! Tänk om alla i årskullen skulle gå tillbaka en vecka eller två. Vilken dokusåpa! Eller så går man så länge man kan/orkar/inte blir utröstad.. Hmm. Skulle jag kunna se på tv! Fast jag skulle nog åka ut första veckan, om jag inte blev utröstad så skulle jag nog dra självmant.. Jag kan ju börja med att se hur länge jag fixar att vara på klassfesten. Jag känner mig inte sådär jätte taggad faktist. Träffar de flesta från klassen mest hela tiden. Någon gång då o då ser man någon från klassen på stan, och övriga kankse 5 pers som inte är i pite så ofta, lyckas man ju ändå träffa under sommrarna.. Men det blir nog kul ändå.

Nä, nu ska jag krypa ihop i rosa rummet och se ett avsnitt desperate eller one tree hill inann jag ska lägga mig.
Natt natt på er allihopa!

*Våran familj

2009-05-27 @ 08:32:05

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com


Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

*Dumpad och nakna gubben i rullstol..

2009-05-27 @ 08:20:05

Liten har sovit som en stock inatt. Mycket uppskattat! Sov till kl 7, helt utan avbrott under natten. På senare tid har hon fått för sig att hon ska vara vaken lite då o nu och äta. Inte upskattat!
Har suttit och gosat med Lilja en timme i soffan, men nu har hon dumpat mig och krälar omkring på golvet istället. Äta cd-skivor är tydligen roligare än att kramas med mammsen.

Nu har vi äntligen köpt oss en gräsklippare, så djungeln här ute är borta. Nu är det fint igen. Jag försökte ge Lilja middag medans Larne var ute och klippte, men icket! Det var alldeles för spännande för en liten tjej. Hon hade helt enkelt inte tid med mat när hon hörde hur det brummade och såg pappa gå förbi fönstret lite då o då. Så vi klädde helt enkelt på oss och gick ut. Överlycklig liten tösabit kan jag säga. Hon satt i vagnen, skrattade sig nära tårar och klappade händerna för pappa. Underbart söt, underbart roligt var det att se henne så uppspelt =)

Annars då? Jo, jag har klippt av mig hockeyfrillan nu! Nice, jag kunde behålla riktigt bra längd på håret. Så det känns mycket bra, fastän det är typ page (hur stavas det?).. Men men, nu kan jag ju fortsätta spara ut det.

Måndag hade jag och lena barn/karlfritt. Killarna fick vara med ungarna hos L&R, medan jag och lena gick på stan, klippte oss, drack en öl på uteservering, solade, lagade middag och drack lite mer.. Sen sov vi hela natten utan massa barnskrik. träffade killarna+barnen nästa dag på stan. En helt underbar och välbehövlig kväll!

Regn idag, vad ska man då hitta på? hmm, ja jag behöver då inte vattna mina smultron iaf. Eller, det kanske helt plötsligt är jordgubbar, enligt mamma. Men jag är bombsäker på att det var smultron förra året. Det kanske är både och =) Blir spännande att se.

Kan ju även meddela att våran nakna gubb har fått sina ben amuterade. Som jag nämnt tidigare så är han vräkt från våran tomt. Så nr vi skulle hjälpa till att flytta han så "knak-brak" gick benen av! Happ, så det blev inte att sälja han vidare, vi åker på tippen istället...

Nu ska jag försöka gosa lite mer med min lilla sessa. Som mamma har man väl rätt att bestämma sånt?

* Sessan i fokus..

2009-05-23 @ 11:04:19

Storöga Sommansson


Liljas nya stil


Krypövningar ute i solen


Atjoo!


Mys med pappa


*Idag..

2009-05-21 @ 23:04:15

...har jag börjat rensa rabatterna. Grävde tydligen fram 2 hela byar som tillhör olika myror, en by med svarta och en by       med små röda. Helt plötsligt kryllar det av panikslagna myror som bär sina ägg fram o tillbaka. HUR roigt är det att   rensa då? Så jag har faktist inte gjort hela. Bestämde mig för att ta tag i myrproblemet innan jag fortsätter.

...har jag varit ute med liten hela dagen.

...har jag jätteont i halsen!

...har jag sett 2 avsnitt av one tree hill.

...bölat i 2 timmar pga. detta.

...städat köket.

...ätit bullens, förvånad?


Såpp, det var min dag det!

*Long time no blogg..

2009-05-20 @ 22:33:14

Som vanligt..
Har inget av intresse att skriva, därav ingen uppdatering. Men för er som ändå envisas med att jag ska uppdatera så kommer det här..
Senaste dagarna har tillbringats med sol och kaffe i mängder. Struntat i att städa för att vi inte varit hemma under dagarna. Långa promenader har det blivit. Alldeles underbart att kunna vara ute och gå kl 7 på kvällen, i t-shirt. varmt o gott!
Det går bra för mig och bara äta godis på söndagar. Visst händer det att jag fuskar. Men ljusår ifrån mot för vad det var förr. Som resultat av det så har jag nu gått ner ännu ett kilo. Vill egentligen inte gå ner nå mer. Men vad gör man? Jag äter som en gris. promenerar rätt mycket och äter lite godis. Då blir det så, för mig.
Har jobbat lite sen sist. Väldigt roligt. Har hunnit prova på att jobba både dag och natt. Och jag känner nästan att natt fortfarande är min melodi. Det är en speciell känsla att hoppa på cykeln kl 7:30 på morgon, trött som ett svin trots massa kaffe på morgon, och trampa hemåt med musik i öronen. Solen är uppe och fåglarna vakna. Bara att få krypa ner i sängen efter 10 timmars nattarbete. .. Mmm, underbart. Jobba dag har ju också sina fördelar, men jag är ju verkligen inte en morgonmänniska. Varje gång jag börjar kl 7 så har jag svårt att sova. Får som max 4 timmars sömn. Det är kämpigt! Då är jag så himmla trött när dagen är slut.. Så jag vet inte. Blir svårt att passa ihop att jag ska jobba natt när larne har dom tider han har. Så jag har nog inget val, tyvärr. Men men. Vi får se..

Imorgon hoppas jag på underbart väder. Sist jag kollade så skulle det vara 16 grader varmt under dagen, lite regn på morgon bara. Det låter ju aldeles utmärkt. Jag hade nämligen tänkt ta tag i mina rabatter. Jag har sagt det länge nu, men det blir som aldrig av. Men imorgon.. =) Så om någon känner sig manad att hjälpa till (mormor?) så vet ni var jag finns.

Nu kom bis hem från jobbet, så jag ska passa på att umgås med han lite innan det är dags för sängen..

Nöjd så Ancha?




Stoffe:

Fasen va kul att "höra" från dig! Du ska se att jag vinner i år. Jag tror du har vunnit en gång, förra året. Då var jag tjock, höggravid och trött. Så jag skyller på det. Men i år har jag andra, nya krafter. Jag ska minsann ta dig! =)


*Intensivt..

2009-05-16 @ 23:49:26

Idag.. hmm.. pust...

En väldigt intensiv dag :

illamående-ont i magen-rädsla-svettningar-skakningar-pirr-nyfikenhet-avslappnad-spännande-glad




Men, imorgon.. Då ska jag upp halv 6 och jobba. Så varför jag inte ligger i sängen nu kan man ju fråga sig..

*Heaven or hell?

2009-05-15 @ 23:34:22

Mycket händer i mitt liv just nu. Många känslostormar. Jag har bestämt mig för att starta om. Men det betyder att allt gammalt måste rotas upp och bearbetas. Jag måste ju säga att jag gör ett jävla bra jobb. Något jag insett på senare tid är att det finns flera smådemoner under mina demoners vingar. Så släppa taget är inte alltid lätt.
Det är inte många utav er än som vet vad som händer. Men jag kan tala om att det känns väldans positivt. Med något gott följer ofta något ont, en del av mina mina vänner verkar glida ifrån och faktist, en del precis tvärtom.
Jag tror att jag behöver distans från vissa människor just nu för att kunna reda ut mitt liv själv, det är svårt när andra kan läsa en som en öppen bok. Men som sagt. Jag gör ett för jäkla bra jobb! Som jag sagt tidigare, jag ser ljuset i tunneln och jag ser färger. Positivt!
Med distans till vissa människor menar jag inte total distans. Bara lite mindre intensivt =)

This is my fight!

*It´s just another day in paradise..eller?

2009-05-15 @ 23:24:05

Yupp, en hel dag ute i solen. Inte alls illa. Började dagen med lite kaffefrämmande ute på altanen på förmiddagen. Slutade halv 8 ikväll med att komm ahem och lägga lillan. All tid där emellan har vi hunnit massor. Vi har bland annat köpt oss en ny tvättmaskin. Vit o fin, matchar våran fina tummlare. Så nu kan jag börja bearbeta berget av tvätt som växt den senaste veckan..
Jag vet inte var dagarna tar vägen. Jag tycker inte att jag hinner göra nåt. Det är nästan så illa att jag saknar att sitta och dricka kaffe på stan hela dagarna. men bara nästan. Föredrar fortfarande kaffe på min altan. Mitt kaffe är betydligt godare än något piss på stan.
Det känns lite som att jag tappat lite av mitt umgänge. Vissa som helt enkelt faller bort någonstans. Det är ju absolut inget jag väljer. Men alla dagar bjuder på olika små utflykter och helt plötsligt är det kväll igen.

Kanske dags att stanna upp o andas lite.

*Imse vimse & naken gubbe till salu..

2009-05-15 @ 00:04:20

Dagen har flytit på ganska bra faktist. Började dagen med en magnetröntgen. Lika tråkigt som vanligt. Fast idag gick det snabbt, 45 min. Väldigt sövande att ligga där, ungefär som att åka tåg..
Hoppas på snabba provsvar. Hoppas även att ag får komma och träffa min läkare, jag vill se bilderna. Lite intressant att veta hur jag ser ut där inne. Skulle vara intressant att se yumören. Jag vet ju inte hur stor den är, eller lite. För liten är den, hoppas jag. När den upptäcktes var den stor som en böna ungefär. Har jag för mig. Så det är ju inte farligt.

Drog iväg med familjen + helgfamiljen till grundvik och bjöd de nya föräldrarna på lunch. Grillade hamburgare, som vanligt. Men gott är det!

Sen hem och började rengöra staketet på altanen. Kankse ingen stor bedrift för vanliga människor. Men för mig är det enorm. Inte för att det är jobbigt, elelr svårt. Tvärtom, väldigt rogivande.Om det inte vore för alla jävla spindlar ÖVERALLT! BLÄCH!
Jag bara avskyr spindlar. Idag har jag dränkt dom, stampat på dom, slagit dom och blåst bort dom. Så regnar det imorgon vet vi vem vi ska skylla på =)

bra mamma som jag är har jag  stulit Liljas sandlåda och ska plantera smultronen där istället. Just nu är det en liten plantering runt nakna gubben i trädgården. Men gubben ska bort och jag vill inte ha en ring med bär mitt på gräsmattan.
Så om någon är intresserad finns det en naken gubbe till salu.

När jag ändå är inne på det spåret så finns det diverse burar som ska bort, en babysitter och en jättefin sängram till salu. Bort med det bara!

Lilja har en ny stil. Helt plötsligt har hon kommit på att det är skönt att sova på mage. Senaste dagarna har hon bara sovit på mage, och gärna upp o ner i sängen. Hon har aldrig snurrat runt så tidigare. Hon börjar även lära sig att sätta sig upp från liggande och hon har hittat spjälerna i sängen. Som ren kombination av det här kommer hon snart att kunna sätte sig eller ställa sig i sängen. Dags att sänka ett snäpp till kanske?! Jag blir ju rädd vad snabbt allt går.

Imorgon hoppas jag, trots mitt spindelmassmord, att det blir fint väder. jag har som planerat att vara ute hela dagen lång. Så det är liite trevligare om det inte regnar då.

Över o Ut!

*Bilder..

2009-05-13 @ 22:34:00

Som tidigare utlovat, lite bilder..

 
Lite bus i storsängen..

 
Kvällsgodiset..

 
Kotten...

 
dagens gladskit...

 
Krypträning...

 
Testar gräset..

*Grått...

2009-05-13 @ 13:43:46

Idag är en sån där extremt tråkig dag. Huvudet bankar och magen kurrar. Jag orkar inte laga mat och det finns inget att värma. Sitter med mjukisarna på mig och har inte ens orkat slänga på mig en bh. Tragisk!
Lilja har lut kläder i garderoben och tvättmaskinen ahr gått paj. Jag tror att vi måste köpa en ny. Vi har tänkt göra det länge, nu har vi ju verkligen en anledning.
Larne stack till lule imorse, han har ätit donken, så jag lär väl få äta själv.  Han hann knappt in genom dörren så stack han igen, nu ute på hemligt uppdrag.
Jag o liten är alldeles själv. Hon har betydligt mer energi än vad jag har. Ska iväg till Lena och låna deras tvättmaskin sen. Fick ett sms av henne nyss :
-Finn fem fel sen när ni kommer =)
Jag undrade vad hon menade.. fick svaret:
-Det får du se när ni kommer.. =)
Jag fixar inte sånt där. Jag är obotligt nyfiken och skulle vilja krypa efter väggarna just nu. Jag hatar sånt! Så nu har vi inget val, måste dit!

Har suttit och pratat med Kotten idag. Han hade inte mycket att säga, men han var lika söt som förra året. Jag tog några kort när han försökte posera bakom rabarberna. Men han blev snabbt less och kröp in under altanen.

Mer än så skiver jag inte just nu. Ska lägga in lite bilder ikväll.det var längesen, jag vet.



*Kotten är vaken!

2009-05-10 @ 23:18:37

Nu har "våran" igelkott krypit fram från sin lilla vrå. Fick syn på han/den/det ikväll för första gången i år. Han bor under våran altan och verkar inte rädd för varken hund eller barn. Kan bli jätteroligt för Lilja att se. Ska försöka få han på kort nån dag..


Idag har vi varit på grans och djurens dag. Lilja har upptäckt en helt ny värld. Kossor, får och alla smådjur. Benen gick i glädjeskutt hela tiden. Hon yppade knappt ett ord, utan med stora ögon och ett leende på läpparna faschinerades hon av alla djur. Hur underbart söt som helst. Och jag glömde kameran hemma. Så väldans typiskt mig! Hade gärna haft kameran framme när kossan försökte slicka i sig hennes sockar =)

*Dagens prövning..

2009-05-09 @ 13:29:44

Fick sovmorgon till 10:30 idag. Inte illa. Borde känna mig utvilad, men jag är jättetrött. ska lägga mig en stund under täcket snart.

Något har hänt i mitt liv och jag mår lite bättre. Ett av mina problem börjar sakta men säkert lösas upp och jag kan meddela att slöjan numera börjar ändra från grå, till att man kan ana vissa färger. Det känns väldigt bra. Däremot så kommer nästa prövning idag/kväll. Jag vill gärna tro att allt ska kännas bra. Jag har laddat i två dagar för att stålsätta mig. Men ändå finns klumpen i magen kvar. Det måste gå, jag vill att det ska gå!
För att försöka ignorera klumpen, drar jag o liten till degeränget idag. Det blir sedvanliga jamasparty ikväll. Att se Lilja och Alvin leka, för tankarna åt andra håll.

Imorgon blir det nog att fara till grans, systers klass har ordnat med hundutställnng. Så vi (jag o Lilja) far med mormorn och tittar på alla hundar. Lilja kommer att stormtrivas!

Nu, krypa ner i sängen med bis..

*Jag erkänner..

2009-05-08 @ 20:32:25

Om det är någon som undrar så är det jag som smyger in o ut på alla bloggar. Jag har haft såååå tråkigt idag, jag har säkerligen gått igenom blogglistan 20 varv. Jag vet, jag har inget liv. Men det är ju ingen som uppdaterar, så då måste jag in lite då o nu för  att se om nåt nytt hänt. Dessutom verkar blogg.se haft en fnurra på tråden. Ibland när man går in på en blogg visas gamla nlägg, inte de senaste. Mycket märkligt. Haha, dom kankse kejkar ihop pga. mig!


Förresten,Lilja har äntligen somnat. Hon har sovit ca 40 min på hela dan. Jag gav henne lite alvedon som sista utväg. Det verkar ha fungerat för hon åt sin nattflarra sen somnade hon (nästan) utan protester.
Inget på tv och jag är grymt snarrasugen. Undrar om det är mens på G igen iaf. Endast då jag tänker så här mycket på godis. Ska rota igenom gömmorna och se om jag hittar nåt gott.
 


Jag åt upp chokladen igår..

*Dammsugarn..

2009-05-08 @ 17:36:34

Jag brottades med mig själv om jag skulle städa eller inte.. Drar fram o startar dammsugaren. VIPS! Så blev Lilja tyst. Med skräckblandad förtjusning har hon jagat åbäket genom huset. Men nu har jag städat klart och dammsugaren står i städskåpet, och Lilja.. hon har börjat om att humma...
Någon som vill låna henne ett tag? Någon som ska städa hemma kanske..

Nu ska jag försöka få i mig dagens första föda. Vad kallar man det då? frunchidda?
Hur som helst så är jag jävligt hungrig!

*Time.. again..

2009-05-08 @ 16:02:33

Bara för att jag skrev att tiden springer iväg i förra inlägget så segar eftermiddagen idag. Förmiddan sov jag bort, så den gick snabbt. Har varit och offrat mitt blod på las. Snabbt och inte helt smärtfritt. När vi kom hem satt en underbar liten Edwin (1 vecka gammal) i soffan och väntade på mig=) Sötsnutt!

Lilja har en extremt grinig dag idag. Hon har ett ljud, ett typ av hummande, som hon kör med när hon är uttråkad, vill ha uppmärksamhet eller bara för att det är roligt. I 2 dagar nu har man iinte hört annat än detta hummande. Åhh, det går mig på nerverna. Inget duger åt fröken idag. Hon åt gröt ute på altanen sen somnade hon gott i vagnen, i dryga halvtimmen bara.. Hon vaknar och gråter o grinar. Hon vill inte leka, hon vill inte sitta still, hon vill inte lyssna på musik.. bara gnäller och hummar. Nu har jag slängt henne i säng igen med en flaska välling. För jag tror minsann inte att hon sovit färdigt..

*Time..

2009-05-07 @ 21:19:17

Jag förstår inte var all tid tar vägen. Man kliver upp alldeles för tidigt, klockan segar sig fram. Det känns som en evighet till klockan är lunchtid. Men sen, sen bara flyger dagen förbi, och plötsligt är det kväll igen! Riktigt hur det går ihop förstår jag inte. Förmiddagarna skulle gärna få gå fortare och tvärtom. Idag har vi dock hunnit promenera ganska bra. Tog en tripp in till stan bara för att konstatera att det var precis lika tråkigt där som alltid. For en sväng till mamma och hem igen. Sen slängde jag liten i vagnen för en till prommis. Stannade hos E och drack en massa kaffe och snackade en massa skit.. Gick en sväng på Ankaret och tjuvhandlade en chokladbit. Jag som bara äter godis söndagar. Men jag kunde inte motstå chokladen, den låg där på hyllan och bara skrek efter mig : Eat me! Eat me! Ok då, jag la den på rullbandet, nu ligger den i köket. Jag har inte bestämt mig än, äta eller inte äta. Hmm.. Stora problem.

Liten har faktist börjat göra natt tidigare nu. Hon har under långt tid lagt sig kl 21. Men nu har vi lyckats styra det till kl 20. En hel timme tidigare. Det känns kan jag säga, för det innebär att jag är ensam en timme extra per kväll..

Jag har mina funderingar på att gå ut i helgen. Men jag kan inte bestämma mig. Hörde att stat öppnar sin uteservering. Inte för att jag har tänkt stå där ute, men det brukar vara mycket folk första helgen. Envisa rackare som "bara för att" ska stå och huttra i baren där ute. Vi får väl se. Jag har köpt mig en flarra vin och mormor är förvarnad.
jag får nog tänka på saken en dag till.
Imorgon ska jag på las så dom får dra en massa blod från mig. INTE något jag ser fram emot.. Ni kan ju tänka på mig, liiite.

*yey me..

2009-05-06 @ 10:57:32

Nu har jag plockat o donat färdigt i huset. Bara dammsuga o skura.
Men först... Lena o Alvin o Wilson är på ingående. Härligt med lite främmande!

*För jag har bara, regn hos mig..

2009-05-06 @ 07:32:09

Japp, idag regnar det. Perfekt, precis som jag beställt. Men det är bara perfekt om det kommer en mamma solsken efteråt. Jag vill ha grönt gräs, blommande rabatter och klarblå himmel. Får jag det?
Dock tråkigt att vara inne hela dagen. Blir det uppehåll kan man ju passa på att gå en liten prommis. Men jag ids verkligen inte om det ska regna. Kanske ska passa på att städa idag. Skulle vara skönt. Som vanligt så skulle det ta max en timme att städa, om vi var två. Men Larne jobbar dag idag, så det får jag o Lilja lösa själv. Då kan det lätt ta liite längre tid. Hon hinner dra fram vad jag precis stoppat undan. Rart.

Nu har jag precis lagt lillan för morgonvila. Vi var uppe klockan 6 imorse, så hon var en tröttis nu.
ja skulle vilja ha lite kaffe tillsammans med cigen jag ska ta nu. Men jag har inte druckit någon smoothie, så jag törs fasen inte dricka nå kaffe än. Det får fint vänta.

Någon som är sugen på att hälsa på idag? Jag kan koka kaffe =)

* Ska jag skriva nåt här?

2009-05-05 @ 22:11:57

Ännu en dag..
Idag har jag varit och snusat på liten bebis. Lilla gossen är knappt en vecka gammal, och gudomligt söt. En liten prins helt enkelt! Pappan till lilla gossen har idag konstaterat att Lilja inte får vara med i hans fotbollslag. Tydligen är hon för bollrädd. Tur att hon ska bill golfproffs då, så slipper hon få bollarna mot sig.

Idag har jag krattat klart gården medans larne lagade middag. Vad sägs om den könsfördelningen?!

Jag o Lilja har varit ute på prommis på em. hunnit hälsa på jobbet, dragit en snabbis genom stan för att hitta vantar till liten och hälsat på och druckit kaffe. Skönt att kunna slösa bort dagen på annat håll än hemma. Lilja trivs så bra med att åka runt i vagnen, så hon är bara glad av att ranta omkring. När hon inte sover i vagnen så sitter hon och filosoferar för sig själv. Vinkar åt folk som går förbi, trallar och pekar på det mesta. Allmänt glad. Precis som vanligt.

I måndags ställde sig Lilja upp för första gången, ja, mot något alltså. När vi var på simhallen så tog hon tag i bänken och försökte dra sig upp. Men halkade och hamnade under istälelt. Jajja, nu har hon provat iaf. Här hemma finns som inget hon kan ta tag i för att dra sig upp. Så vi får väl se hur det går med den utvecklingen. Krypa vill hon inte. Eller kan inte, hon har precis komit på hur hon ska dra sig fram på golvet. Så det är rent på golvet numera, eftersom allt damm sitter på magen hennes. Mycket smidigare än att dra fram dammsugaren. =)

Hade velat mysa i rosa rummet och se lite Hills på datorn. Men fåtöljen står fortfarande i v-rummet sen valborg och jag känner inte riktigt för att sitta på golvet.. Så det får sparas till en annan kväll.
Nu ska jag försöka zappa fram nåt bra på tv..

Över o Ut!

*Ett enkelt hallå!

2009-05-04 @ 22:59:59

Ett enkelt hej, hallå eller tja. Tänk vad enkelt, men kan göra så mycket. Idag fick jag ett hej och ett smile för första gången, för första gången gav jag ett smile och sa hej. Känns bra!


Vad ska man hitta på för nått i maj då? renovera nåt? Klippa av allt hår? Plantera i trädgården? Lära liten att krypa/gå? Säkert alla alternativ. Vad ska man annars göra? Nu har jag krattat hela gården. Massa med löv o gammalt gräs. Skönt att kunna vara ute o göra nåt för en gångs skull. Larne for och såg hockey, lilja låg i vagnen och åt en flarra välling, jag krattade. Vilken dag. Mycket skönt!
Idag har vi varit på sista babysimmet. Jag vågade inte dyka med liten. Hon är jätteduktig, men jag törs inte. Kollade dock under vattnet, när hon var under. Skitsöt var hon. Jättestora ögon, så fort hon dykt ner =)

Nu sk ajag se lite big brother innan jag ska krypa ner i sängen...

*Mitt vackraste..

2009-05-02 @ 19:09:14

Den vackraste lilla trollungen i världen!






*Jag tror att jag hade rätt..

2009-05-02 @ 16:59:25

Jag skrev tidigare att jag kommit på något som måste göras. Jag trodde att det skulle bli slutet på något gammalt.
Sagt o gjort. Det känns betydligt bättre nu. Varför vet jag inte. Men det är något jag velat göra länge länge. jag skriver inte än vad "det" är för något. För jag vet att många har åsikter och tycker o tänker. Det är just därför det här var så skönt.  Åsikterna är många, både bra ocg dåliga. Men det är väldigt få som verkligen förstår mig just nu. Men jag hantera min situation som känns bäst för mig. Just nu känns det väldigt bra.


Som Ingela skrev, måste bearbeta och lägga det förflutna bakom för att kunna vara en så bra mamma som möjligt.




Slutet på något gammalt och början på något nytt!
Tack till "du".

*Valborg o så..

2009-05-01 @ 22:41:51

Gårdagen tillbringades hemma hos oss. Sova-över-gäster och lite grill. Drack lite öl och vin. Väldigt lugnt o sansat. Men oj så trötta vi var. satt o spelade kort på kvällen/natten. Ofta fick vi inget gjort, för vi skrattade för mycket, åt ingenting. Precis så ska det va. Däremot kom vi oss inte i säng förrns ca 2. Jag var sådär lagomt trött när liten ville äta kl 5..

Dagen, den jättevarma dagen idag, har vi varit ute o myst o mått prima. grillat burgare till lunch, bytt till sommardäck och byggt koja till barnen så dom skulle få lite skugga.
Jag fick besök av en vän, Robert som hjälpte mig kratta gården. Så nu har jag fått blåsor i händerna och det är verkligen jättesynd om mig.
Vi bestämde oss för att äta lite middag tillsammans. Så Robban skulle hem för att hämta lite korv han hade där.Men när han kom tillbaka hade har vart på coopan å handlat så vi kunde göra oss lite gotta till så ska det låta. Vad sägs om glass, grädde, bananer, maränger, chokladsås och strössel? Eller hur, inte illa. Han tyckte vi förtjänade det för att vi jobbat så hårt. Helt sant. Jag kommer att ha träningsvärk imorgon juh!

Idag när vi åkte bil fick vi (jag o bis) oss ett gott skratt. P3 spelade en ny låt, från brasil, eller nåt. Det låter mest som att dom sjunger "barappababa barappa baba" osv.. ja den var ju inte så bra. MEN; när vi sänker radion hör vi att Lilja sitter i baksätet och sjunger bappapapapa... Hahahahha! Ja det var roligt o sött då iaf =)
Nu ska jag slänga mig i duschen. Sen hoppas jag att alla har uppdaterat sina bloggar så jag har nåt att läsa innan det är dags att nanna kudde. boken jag läser nu är nämligen helt värdelös...