*Väskan packad..

2009-03-31 @ 07:41:38

Happ, då är det alldeles för tidigt att vara uppe igen. Tänk vad skönt om liten ville sova till 10. Perfekt. Hon har dock börjat ändra sina vanor lite, numera sover hon oftast till halv8-8. Betydligt mer acceptabelt än kl 6.

Lördag vare partaj. Trevlig fest hos kompisen Ancha. Sedan ut på krogen. Eftersom jag inte är något stort fan av vad denna stad har att erbjuda så sjönk roligheten lite. Gick en svängom på valdino, men nää. Ilade vidare till kalles istället där det var trubadur, min kväll räddad. Där satt jag o mös med en öl och lyssnade på fin musik. Larne kom o överraskade mig, han slutade lite tidigare, så vi fick ta en (3-4) öl tillsammans. Mys.
Lilja sov som bekant hos storasyster. Ja, min syster alltså. Mycket gulligt av moster o "morbror". tusen tack!
Bilder från jamaspartyt finns på syrrans blogg http://matrixochklara.blogg.se

Måndag vare babysim. Jag blöder så jag fick snällt sitta på kanten o titta på. Men då kunde jag ju ta kort, så det gör inget. 2 gånger kvar tills det är dags för dyk. Soom jag inte längtar. Larne har lovat att göra det, jag vågar tusan inte. Det känns väldigt fel att trycka mitt barn under vattenytan...

Väskorna står packade i hallen, På en stund bär det av till det ösiga Arjeplog. Tjohoo... Hmm. Grabbarna ska jobba nästan ett dygn och jag, Lena o kidsen ska försöka roa oss själva. Det blir nog bra mysigt. Lite promenad i okänt landskap. Nice!
Men, här har jag inte tid att sitta. Tänkte lägga in lite bilder, men jag gör det när vi kommer hem istället..
Över å ut

*All by myself....

2009-03-28 @ 19:15:55

Japp, karllös o barnlös. Liten sover för första gången hos moster Monk o stor jobbar hela kvällen/natten. En mycket underlig känsla sprider sig i kroppen. kan vara vinet jag dricker eller så är det helt enkelt så att det är första gången jag på 8 mån är ensam, alldeles ensam, utan att behöva tänka på någon annan.
Så vad gör hon, den ensamma? Jo, hon har sminkat sig o gjort håret. Sitter framför datorn och poppar hög musik och njuter av underbart gott vin. Bara jag hemma! Mmmmm..
Väntar dock på hämtning, ska iväg på en inflyttningsfest, ev. utgång. hej å håå.. spännande kväll!
fick just ett mms av syrran.. "jamasparty"



Älskade Lilja o kusinen Rasmus..
Min lilla sötnos..

*Lilja-update..

2009-03-23 @ 10:33:36

Visst är det väl härligt med vår. Det är ju tillomed så att jag vill vara ute hela tiden. Mysigt.

Idag är det babysim på schemat. Lilja tycker det är jättekul att plaska.

Senaste 2 veckorna har hon haft jättebesvärligt med bissingarna. Två tänder kom ju för 3 mån sen. Då var det inga problem, hon var inte gnällig och vekade inte ha ont. Men nu, är det tre st på g samtidigt. Ujj vad hon har haft ont, hon grinar och trycker o gnider på stubbarna som kommit fram. Ipren ha fungerat jättebra.  Men hursomhaver. Nu de senaste dagarna verkar det ha lugnat ner sig. Skönt att få lite vila en stund.

Numera håller hon flaskan själv när hon äter välling. Vilken lättnad. Man hinner ju göra massa annat medan hon ligger där o myser. (Just nu leker hon flygplan med flaskan på golvet) Mitt lilla charmtroll.

Benen fungerar bra för henne, gåstolen går både fram,bak o åt sidorna. Men våran stol är liite trög, men det går bra ändå. Stolen hos mormor är det lite mer fart i. Det tycker hon om, då kan hon jaga hundarna.

Mamma, pappa och vad vi tror är vovve, är orden som kommer ur munnen just nu. Men mest är det bara en massa oförståeligt babbel om allt o inget. Det är så sött, för det ser ju verkligen ut som att hon tror att vi förstår henne.

Första dockan har intagit huset. Hon är så kär i denna lilla bebis.

Nää nu har jag fördrivit några minuter fraför datorn. Lilja har ätit upp sin mat=)

*Hej å håå..

2009-03-22 @ 07:24:41


Fy bövelen vad jag är dålig på att uppdatera bloggen, jag vet.
Senaste veckan har bjudit på strålande väder, så det har inte blivit mycket datatid på senaste. Många timmar utomhus och vääldigt tidiga mornar gör kroppen så trött att jag inte ids sitta framför burken. Har vissa kvällar legat i sängen före kl 22. Vi har helt enkelt njutit av våren. Många promenader, jamasparty, solning mot husväggen och grillning. Det är livet. Eller som kära yster påpekade. - Jenny det är inte livet, det är svenssonlivet!
Men jag gillar det, helt i min smak. Tänkte inte skriva så mycket. Låter några bilder berätta mer än ett par
meningslösa ord.


Lilja solar..


Bad i tvättstugan hos kompisen Alvin


Golvlek hos mormor. Unni såg sin chans att mysa.


Lilja o mormor äter kvällsyoggi.


Larne, grillmästaren..

Idag ska vi på namngivelsecermoni. Blir nog mycket trevligt. Jag är såå sugen på kyllingsalladen som det ska bjudas på där. Vet inte hur jag ska orka vänta till klockan ett..
Nu ska jag mysa med världens finaste lilla tösabit. För tillfället ligger hon på golvet och ser på disney och goar med en tv dosa . Sötisen där...

*Gummistövlar...

2009-03-17 @ 22:44:31

Ska bara snabbt skriva lite så inte min blogg torkar/sinar/förmultnar...
Börjar komma tillbaka till livet nu. Är piggare och gladare!
Idag har jag o liten varit ute o gått mest hela dan. Gått o gått, "off-road:at". Upp å ner för plogkarmar, flytt undan från de jättelika vågor som svämmar över när en bil kör förbi och väjt undan slasket. Det känns i rumpmusklerna att de arbetat mer än vanligt. Gummistövlar är ett måste! Ska så fort plånkan tillåter ska det inhandlas. Vill gärna ha ett par riktigt fula, sådär fula så det är uppkäftigt, så fula att de blir fina. Typ storblommiga eller nått..

Lilja har plötsligt lärt sig att gåstolen är till för att , ja, just gå. Så nu är det dags att babysäkra. Ta undan de fina blommorna i hennes nivå. Annars så skrattar, ler, surrar och busar hon hela dagarna..

That´s it!



 Varför inte?

*Misslyckande...

2009-03-15 @ 20:29:56

Jahapp, imorgon kl 12 har vi varit rökfri exakt en vecka..
Ja, det skulle kunna vara så om jag inte slängt in handduken idag. Så det blev 6 dagar rökfri. Första dagarna gick huuur bra som helst. Även för Larne, som annars inte klarat mer än en dag utan röka. De senaste två dagarna har varit rent sagt förjävliga. Jag har varit på jättedåligt humör. Skrikigt, gråtigt och levt rövare. Bölat massor, av någon anledning. Eftersom jag o liten är ensam mest hela dagarna så har tyvärr Lilja fått ta smällen. Inte för att jag gjor henne illa, absolut inte! Skulle aldrig hända. Men hon har dock fått erfara vilken kort stubin mamma kan ha. Så idag fick jag nog. Jag blev arg på Lilja för att hon var gnällig. När jag började tänka efter, var det dags för middag, för längesen. Inte konstigt att hon var lite grinig. Men då kände jag att det fick vara nog. Jag har nog lite för mycket känslor huller om buller i kroppen för att sluta röka just nu. Men det ska ske, tro mig.
När mitt dåliga humör går ut över min dotter, ja då är det inte värt det längre...


Imorgon är det dags för första babysimmet. Blir spännande! Lillan har ett par badtrosor i stl M. (6-8mån) Men lilltjockisen är lite för rund o gó, så dom sitter liite tajt. Kankse inte ens får av dom när dom är blöta=) Som sagt, det blir spännande!

*pust stånk o stön..

2009-03-13 @ 18:22:39

Bååring!
Fyfan vad uttråkad jag är. Längtar tills det är dags för liten att gå o sova så jag får krypa ner o försvinna ett tag. Idag har varit en sån där riktigt usel dag. Inte för något speciellt, bara grå, trist o långsam...

*zombie..

2009-03-13 @ 08:19:44

Jag är så trött att jag mår illa och myrorna kryper i hela kroppen.. ugg. Kunde inte somna förrns bis kom hem vid 3 tiden. Har sovit dååligt inatt. Nu ska a krypa ner i soffan o hoppas på att liten vill roa sig själv tills det är dags att sova igen.. "bara" ca. 40 min till.. Jag mår illa, jag är trött , hungrig o det värker i höften. Men, jag är inte röksugen! 5 dar dag..

*Äschan pärschan..

2009-03-12 @ 00:07:19

Hmm det blev inga naglar gjorda. Fastnade framför datorn och kolade runt lite på prylar jag vill köpa. men med min härliga föräldrapenning så ska det nog inte bli nått problem. 51,110:- blir allt sammanlagt.. Inte så farligt väl..


VILL HA! kylskåp, tvättmaskin, diskmaskin...

*Onödigt vetande om kvällen..

2009-03-11 @ 22:54:22

Som tidigare nämnt.. bus hela dagen, vilket innebär ca 35 nya bilder i kameran.
Efter som jag o bis har slutat röka, så är jag liite mer rastlös än vanligt och liite mer sugen på nått gott än vanligt. Så jag bestämde mig för att halt enkelt baka en sockerkaka. Perfekt, eftersom det blev två ägg kvar efter middagen. Sätter igång som man ska, men inser snart att vi bara hade ett ägg. hmm, jag är totalt värdelös på att baka. Det är nästan så att jag bränner vid chokladbollar.. hur som haver, jag är inte en sån som kan höfta lite sånt och ta lite av det. Jag måste ha exakta mått av ingredienserna. Men vild o galen som man är så chansade jag  med att ta lite mindre av allt annat. (för jag är för lat för att räkna ut exakta halva receptet) när det lilla ägget o sockret ska vispas ihop kommer jag ihåg att vi inte har någon elvisp. men jag som är hulken fixade det med en ballongvisp istället... Jajja, jag tänkte ju inte berätta hela historien. Det slutade iaf med en knapp 2 cm hög kaka, lite torr o kompakt, men helt klart ätbar. Räddade situationen med att improvisera ihop lite (massor) med chokladglasyr att smeta på. Sen toppade ag med lite rosa o vitt pärlsocker.. Mumma! Jag är inte så dum trots allt.


Fick en kommentar av kära moren om en tidigare bild där jag visade mina alldeles underbara cerisa naglar. Men falkögat såg förbi den vackra (!?) färgen och såg mina otroligt raka pekfingrar. Så jag tänkte att jag tar en ny bildför att bevisa att det bara var en synvilla från hennes sida.
På denna bild "ligger" mina pekisar brevid varandra vänster uppetill och såklart höger nertill.. Vad tror ni, visst är dom väl spikraka?


Nu när jag sitter o kollar på mina naglar så inser ag att det är dags att fixa o dona lite. Det ska jag tillbringa resten av kvällen med och se big brother förståss. Men först bjuder jag på bilder av världens finaste...

 
Vem kan motstå dessa äppelkinder?

 
Lite roar liten..

 
-Men mamma, jag har inte tid.. Jag ser på tv!

*Nu händer det grejjer...

2009-03-11 @ 21:40:49

Jag haft ett leende på läpparna mest hela dagen.
 Idag är en stor dag i litens liv. Från det hon slog upp ögonen på morgon så har munnen gått i ett. Hon ropar mamma, pappa och nått som låter typ fvovv. hon spottar, viskar, sjunger och blåser. Heela tiden !
Hon har suttit/hängt i hoppgungan nästan 1 timme ikväll, skrattat, hoppat och surrat.
Hon som aldrig tidigare tyckt om att vara där.
Sen har hon suttit nakenfis på golvet och sett på tv. Rakt upp o ner, inte en min.
Fullt koncentrerad på vilket program som visades just då. hehe, hon är så söt.
Helt plötsligt har hon lärt sig en massa nytt, och allt kommer fram på samma dag.
Min lilla skatt!

*Bilder..

2009-03-10 @ 19:23:45







*Dåligt=bra, bra=dåligt

2009-03-09 @ 20:07:39

Jamen visst är det så? Mår man dåligt, är lite deppad och nere så flödar orden ur munnen. Men när allt känns bra, livet leker och man faktist ler på dagarna. Ja då har man inte så mycket att säga/skriva. Så är det för mig iaf. Visst kan jag berätta om hur underbart allt är, lillan är en ängel, jag älskar min bis över allt annat och huset står där det ska. Men hur intressant är det att läsa egentligen? Hmm..
Skit i det. Jag mår faktist bra nu, det mörkgrå visar sig mer och mer ljusgrått. Så fuck it! Jag ska berätta om hur glad jag är istället. Så det så!

Tillbringade lördag-söndag med ännu ett jamasparty. Det bästa att få sova breve liten en hel natt. Ligga å snutta på henne. På morgonsidan är det kramar och pussar medans vi vaknar till liv. Underbart.
Jag är helt klart beroende av mitt barn.
En långprommis efter strandvägen ö-byn, och lite tjejsnack/bekännelser på södag fm.

Laddade med chips, krokar o dipp igår för en härlig sluskkväll i soffan. Men, icket. När lillan lagt sig kl. 21 så började vi göra oss iordning för en trekant med J:B. (John Blund) 21:45 låg jag under täcket. 22:10 släckte jag lampan. 22:0 vaknade jag av att liten skriker. Mardröm eller bara abstinens efter mamma..?!  Hur som helst så gick det snabbt om och vi alla tre kunde sussa sött igen.

Just nu sitter jag med ett stort plåster på låret, varför ska jag inte gå in på riktigt nu. Berättar en annan dag.
Liten är jättehungrig och äter välling just nu, vilket är sämsta möjliga eftersom att hon ska få "nattmackan" på 1 timme och sova sen. Men eftersom att hon inte lär vara speciellt hungrig då så kommer hon måsta vara vaken en timme extra ikväll. Inte kul alls. Hade det betytt att hon sov en timme extra på morgon kunde jag gå med på det. men hon och tuppen är punktliga trots det...

Hockey på tv just nu, därför sitter jag här. Stor o liten leker Al Bundy i soffan. Har målat naglarna, så nu är dom vackert cerise.. Thihi..




Mmmm  myyyche schnyggt!

*morgonmys...

2009-03-07 @ 09:24:04

Liten sover, stor sover..
Jag ska ta en kopp kaffe, en kaka och min bok o sätta mig i soffan och läsa lite..
Eller..
ska man krypa ner under täcket med bis kanske..

*fredagkväll..

2009-03-06 @ 22:42:52

Idag fick jag sovmorgon. Eller fick och fick, jag tog sovmorgon. Eftersom jag trodde att lillan somnade om imorse så drog jag täcket över huvudet, men bis har tydligen varit uppe med henne och tuppen. Skönt för mig. Imorgon blire andra bullar. Tror jag ska strypa tuppen så kanske Lilja sover lite längre, för det är min tur att ta morgonen...
Har haft besök av faster o mike. Jätteroligt att se dom igen, det blir väl en sisådär en gång/år. Så det är bara att passa på när dom är här å hälsar på.
Annars har dagit flytit förbi ganska obemärkt. Myst och gosat med liten.
Men nu.. Samantha who? på tv...

* Jobb, rosa moln och babysim..

2009-03-05 @ 15:27:56

Numera är jag bara trött dagar i ända. Liten har fått för sig att mamma o pappa är villiga tt kliva upp kl 6 på morgon. jag förstår det inte. Snart ska hon väl börja äta miss i nassen också.. Så numera sover hon "bara" 9 timmar/natt. I sträck. det är jag väldans tacksam för iaf.
Jobbet igår gick bara bra. Hade som vanligt svårt att sova när jag ska jobba, så jag somnade vid 4 tiden, upp 5-45. Lite sådär lagom trött igår kan jag säga. Men väl på jobbet fick jag ny energi. Jätteroligt att träffa arb.kompisar och återse arb.platsen. Jag tycker dom verkar ha skött sig bra medan jag varit borta =) Bara hoppas jag får jobba snart igen.

Sitter i skrivande stund och väntar på att lilla ängeln ska vakna. Hon har sovit sen 12. 3 timmar o 15 min nu.. Hon tycker nog också att det är jobbigt kliva upp sådär tidigt.
Lilja har kommit på att banan är väldans gott. Hon som ratat frukten som döden tidigare. Nu älskar hon det. Superbra! Så nu kan hon få det som mellis. Hon åt välling halv sju imorse, , lite banan vid halv 11 för att det var för tidigt med grötlunch. sen gröt vid halv12. Perfekt juh! Åter igen-Tänk vad glad man kan bli över så lite..

Nu har jag hittat tapeterna jag vill ha i lillans rum. Men det blir nog ikke, för jag är alldeles för snål för att betala 700:- rullen. Tapeten är rosa med blanka rosa moln. Väldigt flickigt, men väldigt fin.
Bården på bilden kan jag dock leva utan..


Idag har larne farit o jobbat igen. Han har varit ledig i två dagar. Vilket lyx. Men veckans resterande dagar är det bara jag o liten på kvällarna. Ska fundera ut lite mys o skojjigheter.
fick just på mig ett par bysser jag inte kunnat ha på 1½ år. Stl. 36. Hur tusan kan det komma sig. Jag som har gått upp i vikt på senaste...

Nu är det klart, vi har velat fram o åter om vi ska vara med på babysimmet vi anmält oss på. Men så blev det. Så vi börjar nästa vecka. Blir spännande. Jag gissar att Lilja kommer att vara bland de äldsta små barnen i pölen..
Nä  nu måste jag väcka törnrosa därinne. 3½ timme. Nu slår hon nästan personligt rekord.

Ha d gott!

*long time no blogg..

2009-03-03 @ 20:26:03

Ja, det var ett tag sen sist. Känner inte att jag har så mycket att skriva faktist.
Lördagen spenderades på Degeränget. Jag och Lilja sov borta. Min första natt i samma säng med min dotter. Mycket speciel känsla. Jag förstår nu varför vissa föräldrar har barnen i samma säng. Men samtidigt är jag oerhört glad att vi kunnat motstå frestelsen. Jag tror inte att Lilja hade haft de bra sovrutinerna hon har om hon sovit mellan oss i storsängen. jag är nöjd och tacksam över att ha fått mysa och hålla handen med henne en natt. Hon var så söt, hon vaknade till där under natten och slog upp ögonen. När hon fick se att jag låg brevid, tittade hon på mig och log, med hela ansiktet, och sträckte fram handen mot ansiktet mitt. sen somnade hon med ett leende på läpparna. Tror ni jag smälte liite =)
Söndagen var det som vanligt bingolotto, som vanligt vann vi inget.
Måndag hade jag och Lilja städdag medan bis jobbade. Lena och Alvin kom hit på fm. Medans barnen sov som stockar passade vi på att göra oss lite lunch. Ida kom förbi och bebisen i magen tyckte att det luktade gott med mat, så jag fick en lugn och trevlig lunch hemma med goa vänner. Livskvalité! Ungarna vaknade så lämpligt precis när vi ätit färdigt. Tajming!
Idag har vi faktist varit en snabbsväng på stan. vi gick och fikade på kvarters. Mycket trevligt. Helt klart stans bäst fik, bäst fika, bäst kaffe och bästa priserna. Men varför är man inte där oftare? Förr var jag alltid där. Men det ligger ju lite avsides så man ids väl helt enkelt inte...
Imorgon, hör å häpna, så ska jag jobba. Jättekul! Längtar som tusan. Men nervöös. Känns lite som dagen före första skoldagen eller nåt. Jag börjar klockan 7, så jag måste upp före tuppen, det är jag ju inte van. Det skulle vara så typiskt mig att försova mig.
Vi som skulle dricka lite vin ikväll, får ta det en annan dag då..
Nu, sista rycket gos med liten som ligger nakenfis på golvet och diskuterar med sin spegelbild..
Puss