*Kvällstjoller..

2009-06-28 @ 22:40:14

Larne sover på soffan. Lilja leker sovande element i sitt rum och jag, jag sitter här. Vi som skulle se film och mysa.
Jo, just det.

Har funderat på det här med sorg. Jag kan känna en oerhörd sorg i hjärtat över saker som inte riktigt har med mig att göra. Jag kan fälla en tår över att kusinens grannens flickväns mormors hund har dött. (typ)
Den senaste veckan har bjudit på många skratt, men lika många tårar.

Efter att ha fått beskedet att en familjemedlem ligger på päs, hamnade jag först i total chock. Kunde inte riktigt förstå hur en så pass ung människa kan råka så illa ut. Men allt eftersom det släppte, och jag började inse vad som egentligen hänt, så började klumpen i bröstet att växa. För hennes skull och  för hennes/våran närmast anhörig. Att stå på sidan om när sin livskamrat är sjuk är inte alltid lätt. Jag har sett det tusentals gånger. Den som är anhörig blir ofta sjuk pga av pressen och att bära på all oro. Nu verkar det som att vi kan pusta ut lite. Men livet kommer aldrig se likadant ut igen..
Kanske lär vi alla oss något av det som hänt. Jag vet att vi alla vet, att det finns saker vi borde bli bättre på.

Samtalet efter får jag höra nästa obehagliga besked. Denna man ligger på päs också. Jag har inget personligt band till honom så. Men mina älskade pojkar (systerbarn) har det. Deras farfar är sjuk, igen. Så klumpen i bröstet fortsatte växa för pojkarnas och de människor som älskar honom.

Det hela slutade med en extrem kedjerökning i skuggan medan jag försökte samla ihop känslorna.

I min egna lilla värld är det bara de gamla som blir sjuka och dör. Men vem är det som bestämmer vem som är gammal? Jag har inga mor/far föräldrar kvar i livet. Den äldsta är pappa, inte fasen är han gammal. Inte mamma helelr, kommer dom någonsin att bli det? Eftersom jag inte blir äldre borde väl inte dom bli det heller?! Nä, just det. I min perfekta värld så kommer vi alla att leva lyckliga jämt!!!!

*Grillad bomb..

2009-06-28 @ 00:01:50

Har aj aj på låren. Jag som aldrig någonsin fått färg på benen förr har helt plötsligt bränt skinnet på låren. Mycket snyggt kan jag lova. Jag har tillomed fått lite färg på vaderna. De ni!
Har absolut inget att skriva, men jag tänkte trots allt gå emot strömmen och försöka iaf.
Smälter bort här i värmen. Jag har längtat efter värmen länge. Men 30-35 grader och näst intill vindstilla är INTE i min smak.. Vill jag ha sån värme kan jag åka utomlands istället
Men nej! Jag ska inte klaga när sommaren äntligen är här.
Jag tror minsann det blir att hänga runt poolen imorgon, i skuggan.

Tänk vad lite man orkar när det är så fasligt varmt. Huset ser ut som f'n själv. Vem kastade in en bomb här? Jag orkar verkligen inte ställa mig och plocka o dona. Det är ju inte ens svalt och skönt på kvällarna. Till råga på allt så fungerar inte våran luftvärmepump på kylning. Vi fick ett hav i hallen sist vi satte den på cool, så nu törs vi inte prova förän vi fått tag på stollarna som vet sånt där. Jag har faktist tagit bort mitt duntäcke nu.  =) Sover med endast ett påslakan. 

Kollade just, 27 grader varmt i vardagsrummet. Jag tror det är svalaste rummet i huset.. WARM!!

Jajja, för alla er som liksom jag smälter och pustar i värmen så slänger jag in en bild på badflickan (igen). Det är nästan så man k'nner svalkan juh!



Stay cool!

*Sommarsjuka..?

2009-06-25 @ 23:19:39

Har alla bloggare tagit semester?

Eller är det all den här underbara värmen som gör att ingen, inklusive mig, inte orkar sitta framför datorn och plinka ner några ord ?? Jag har iaf knappt suttit här de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp med att njuta av livet som husägare. Att vakna på morgon av att lilja numera står upp i sängen, för att sen öppna altandörren och gå ut i värmen. Slippa allt bök med att packa halva bilen för att dra iväg till någon strand eller glänta som man hoppas är öde, men som i själva verket är full av både de ena o andra människorna.. Tacka vet jag våran gräsmatta!

Pool är inköpt, en liten till Lilja. Eller den är faktist stor nog för oss stora, men tanken var att den skulle vara liten, till liten.. Vi har även en sån där liten pöl också. Som är perfekt för småttingarna att sitta/ligga och plaska helt själv..
Nåja. Dom finns där, vem bryr sig om storleken?
Lilja har haft massor med kompisar som har kommit och lekt och badat, vilket innebär att jag har fått en massa kaffe-sällskap. Både gamla och nya vänner. Alla lika underbara.


Lilja, Lovis o Alvin


Lovis försöker åka snålskjuts. Vilket inte var så uppskattat..


Hunnit med att busa och umgås med grannarna. Vi grillade, spelade kubb och sen några glas rosé. Mmm

Fick ett oväntat mess på fm, en självinbjudan på bad och kaffe. Hur oväntat, men hur roligt som helst. Sånt gillar jag. Man ska inte vara blyg.. Jag är så nöjd över att få sällskap. Du/ni får komma o plaska whenever..

Tog lilla familjen till havsbadet/skeppet för att Lilja skulle få se på lite show, Sjörövar Hasse och Prinsessan Tessan. Lilja var supernöjd. Hon dansade och sjöng.


Spännande..


Det var så fint att se hur hon njöt, en underbar känsla när man ser att ens barn har roligt på riktigt. Jag var nära tårarna..
Vi var ut på stranden en sväng så att hon fick trampa runt i sanden lite. Vääldigt märkligt tyckte hon. Men hon borrade ner tårna och skrattade gott.

Det har hon gjort hela dagen. Bara skrattat. Ett riktigt litet busfrö idag. Sådär så man ser hur det glimmar till i ögonen och sen så spurtar hon iväg med tungan lite snirkigt i mungipan.. Hon är för söt..
MITT LILLA SOCKER!

En lång dag för en liten tjej med andra ord. Väl hemma på gården igen så sov hon så gott i vagnen. Jag blev sådär poppis när jag var tvungen att väcka henne för hon sovit nog länge..


Tröttmössan

Avslutar med en dansande liten tösabit..





*Midsommarhelgen i bilder..

2009-06-22 @ 21:11:13


Ute o går


Brudarna plockade 7 sorters blommor. Alvin höll vakt.


Grabbarna knåpade ihop stången..


Dekorering med alla våra fina blommor av fina sommarflickor.


 Barnen framför den lilla, men fina midsommarstången.
Edwin låg och sov vid detta tillfälle.


Lilja tyckte det var alldeles för mycket blommor på stången.
Hon åtgärdade felet snabbt.


Diggar musik i mosters lurar..


Tant Linn ville inte vara med på kort...





*Klant..

2009-06-22 @ 15:17:37

På midsommar tog jag en bild av lillan genom en blomkrans och skickade till några i min telefonbok. En bild och en liten hälsning. Men, jag glömde förstås att skriva nåt.
Så för er som fick bilden så kommer hälsningen här..

Trevlig midsommar önska Lilja med familj!

Hehe, man är allt bra klantig alltså. Nu ska jag återta min plats ute i solen och fortsätt min bok.
Lägger in lite bilder ikväll.


later..

*Rinorré..

2009-06-21 @ 21:58:48

Efter litervis med snor och en hel armé av igelkottar i halsen, börjar jag nu se ljuset i tunneln. Har dock världens bästa nässpray, så kankse är det bara tillfälligt. Men det känns som att täppan och äckelrinnet håller på att dö ut. I veckan har jag alltså lidit av rinorré. Det ni. Hur fult låter inte det då?! Vanligt jävla rinnsnuva =) Men men, det låter ju värre med fina ord, så då kanske det är mer synd om mig.. eller?

...

2009-06-20 @ 14:32:02

sjuk...

*Förlossning..?

2009-06-17 @ 22:38:18

VARNING för ett äkta hej-jag-är-småbarnsfärälder-inlägg!

Jaja, jag vet Ancha, jag är värdelös på att uppdatera! Dagarna springer förbi och jag har inte hunnit. Eller så ids jag inte.

-Jenny, vad har du gjort ikväll då?
Hmm, jag har sett på en förlossning, typ. Stackars liten har aldrig haft problem med magen. Men attans ikväll alltså. Hon låg och kämpade i 20 min. Då satte jag henne i plurret med förhoppning om att magen ska mjukas upp eller nåt. Efter 15 min var det dags för nästa omgång. Upp på skötbordet igen. ca 20 minuter senare av kryst och skrik så gav jag henne ett micro. Lillan blev först röd, sen blå och när hela kroppen började bli lila och hon skakade och skrek rakt ut kom äntligen "det" ut. Jag är imponerad! Det där måste ha varit värre än min förlossning. Vad hemskt att se henne ha så ont. Usch då.
Mindes en gång när lilla fröken Elina var pytteliten och hade problem med magen. Vi (jag o hennes mor) kämpade med att massera magen och dittan o duttan. Inget resultat. Senare på kvällen/natten ringde mamman och berättade att äntligen hade den lilla fått sköta magen.. Tänk vad löjligt va?! Sånt som gör oss mammor stolta ibland! Märkligt..
Tänk att jag blev en sån..

Annars har lilleman Rasmus blivit ett helt år idag. Nu är han stora killen! Liljas tur snart, kan inte fatta det. Det var ju igår jag o syrran tog kort på våra höggravida magar.

(tänkte lägga in bilden på magarna här, men nu har tydligen våran hårddisk kejkat igen, så jag lägger in den senare)

Så, tror du att du kan dansa?
Nä, verkligen inte. Men programmet har börjat om idag, så jag är bänkad framför tv:n.

Nu ska jag ta min snoriga näsa, min onda rygg och min pulserande skalle slänga mig i soffan igen..
På återseende!

*Söndag..

2009-06-14 @ 17:27:32

Här är det slappt och slött idag. Har rantat runt på backen och inhandla diverse små "måste köpa". Har just ätit middag och soffan väntar. Kvällen bjuder på mys med liten som fortfarande hostar.
ja, det var ungefär allt =)

*Gomorron världen..

2009-06-12 @ 09:32:17

Idag är jag lite trött. Har blivit så van att vara utvilad på morgon, men inte nu. Usch, jag funderar tillomed att sätta på lite kaffe.
Lilja sitte här breve och är sådär gullig som bara hon kan vara. Just nu är hon i nått gos stadie som hon gärna får hålla fast vid. Hon kryper upp i famnen och pussas och kramas. Igår satt hon nedanför mina fötter, så lägger hon armarna runt benet och sitter på foten och bara kramas. Imorse låg hon och strök mig på kinden och säger, -mamma. Bara sådär, alldeles klockrent. Det kom en liten tår! Oftast säger hon bara pappa.

Idag har vi fullt på schemat. Ska hoppa i duschen snart, om lilja tillåter. Sen blire att plocka ihop här hemma och packa ihop liten för hon ska till mormor för att sova där. sen, sen ska jag dricka öl, vin.. Mmmm. Har längtat efter ett glas vin hur länge som helst nu.
Vädret är ju än så länge bra, men molnen en bit bort verkar inte tycka att sommaren är här riktigt än..

Vi har fått spinn i häggen!!! Bläch! Trodde faktist vi skulle slippa det iår. Det är ju bara så äckligt. Blir nog att kapa ner hela skiten. Det sprider sig ju till häcken och buskarna. OCH huset även. Usch så jäkla snuskigt! Jag ryser bara jag tänker på det.

*Självgående..

2009-06-11 @ 19:38:35

Helt plötsligt kan lilja gå med lära-gå-vagnen. Framåt OCH bakåt. Hon har tidigare inte fattat att hon måste hålla i sig, men nu. Nu går det med en väldans fart. Hon är inte så stadig att jag skulle släppa iväg henne själv, men med en beredd hand bakom går det bra =) Min stora stora tjej!

Tösabiten har sovit 30 min på hela dagen. Jag kan lova att hon är trött. Hon har krypt upp i famnen på tigern och goat den senaste halvtimmen. Hon börjar bli en jävel på att klättra även. Det har kommit nu, på senaste dagarna. Det är som att en spärr har släppt för henne, att hon inte är lika rädd nu längre.










*Morgonglad..

2009-06-11 @ 10:04:37

Idag vaknade vi, eller vi väcktes av att larneringde. Klockan 9!!! det var längesen lilja väcktes den tiden. Hon brukar sova till6-7 tiden. Men i veckan har hon överraskat och sovit till halv 9 varje morgon. Inte mig emot. Jag är utvilad och pigg!
En annan som är pigg o glad på morgon är lilla fröken Sommansson..








*Blödarsjukt..

2009-06-10 @ 23:55:21

Ja nu sitter jag här. Dricker en öl och "umgås" med bästa Lena. Hon är hemma hos sig och jag sitter här.. Vad gjorde man innan internet? Båda sitter "låst"med varsitt barn, men det här är ju trevligt också..



So, whats new? Hmm, inte riktigt så mycket.. Har en massa vi ska, vi vill, vi bör. Har ännu mer vi har glömt, vi skulle ju och vi hinner inte.. Så kul är det ibland.
Men ändå, jag är glad. Känner mig otroligt tillfreds, fastän huset är stökigt och i behov av mindre renoveringar, pengarna sinar och sommaren lyser med sin frånvaro. Jag känner mig lugn. Jag är glad över så mycket som händer runtom, över så många.

Jag är glad och oerhört stolt..

..över älskade storasyster, trots skadad fot börjar hon stå stadigt med två fötter på jorden och bygger ett starkt rotsystem. Som du sa, kropp och själ hör ihop. Själen har aldrig lyst starkare än nu!

..över älskade lillasyster, hon kämpar med blod, svett och tårar för att göra klart skolan innan sommaren. Hon får mer än ofta bättre betyg än hon själv trott. Hon är en stark stjärna!

..över älskade pappa, som lagt om sin livsstil helt. Vi kan inte vara mer stolt!

..över älskade Larne, som gör allt för att familjen ska ha det gott. Han jobbar så det gråa håret blir, om möjligt ännu mer grått.

..över älskade, älskade mammsen. Den bästa kvinnan som jag någonsin mött.  Hon har ett hjärta av guld, en famn man vill stanna i och lika envis som berget själv. Hon är min mamma, en mamma, i alla bemärkelser!

Oj, vad blödigt det blev nu då! Men det är sant. Jag har sagt det förr, men tål verkligen att sägas igen. Jag har den absolut bästa familjen. Med alla våra fel och brister!

* Törsiga bär..

2009-06-10 @ 20:54:41

Alltså, nu har jag varit i stan 3 dagar i rad.. Inte bara en sväng, utan nästan heela dagen. Jag som hatar att gå på stan. Det är så tråkigt! Men här hemma händer inte så mycket spännande heller, förstås. Lilja har fått sig lite kläder iaf. det är ju ett plus, hon behövde verkligen uppgradera sig garderob. Har fyndat 4 klänningar ,2 byxor, ett par shorts, 2 sockar och en tröja. Det mesta med röd prislapp faktist. Men det blir ju dyrt hursomhelst. Huvva!

Jag har just varit ute och fått skäll av grannen, hon uppskattar INTE mina gröna fingrar. Först tyckte hon att jag skulle slänga blommorna i köket. Hon påstår att hon höll på att grina när hon gick förbi. Sen tyckte hon att mina smultron såg väldigt ledsna ut..
Hmm, ok, jag medger. Jag har knappt vattnat de stackars små bären sen jag planterade om dom. Jag glömmer bort!Men bara sommaren kommer så jag blir påmind om att det är varmt och de blir törstiga. DÅ ska jag va duktig!

Lilja sover gott, andra kvällen som Larne missat att ringa och säga godnatt. Han är lite ledsen. Men hon är så trött på kvällarna efter att ha rantat på stan, så hon orkar inte sitta uppe och vänta på att pappsen ska ringa. Han jobbar som en tok, helt förståeligt att han inte hinner. Stackars.. Han gör det bra, jag skulle inte fixa att vara ifrån liten på det där sättet.

Nu är det dags att hoppa i mjukbrallerna för att inta soffläge. Greys på tv om en liten stund. Man kankse ska lyxa till det och dricka en lite öl 3,5.. Skulle vara smaskens, ännu godare om det varit 20 grader varmt..
VAR E SOMMARN?

*Solokvist igen..

2009-06-08 @ 21:23:01

Jahapp, då var man ensam igen då. Bis är i A-plog med alla samer, han kommer hem på fredag kväll/natt igen. Men jag har ju sån tur att jag har underbara vänner som kommer hit och sover så jag slipper vara ensam. Inatt är jag dock solo. Hm, får väl se hur det går. Jag brukar ju inte kunna somna när jag är ensam, iaf inte första natten. Så jag hoppas att liten vill ta en ordentlig sovmorgon imorgon.
Idag sov hon ända till 8:15, något typ av rekord. Stackars pappsen fick inte pussa på henne innan han for, trist.
På grund av den den härliga sovmorgonen och att jag gick o la mig 20:30 igår, så var jag grymt utvilad idag. Redan kl 9 var jag rastlös och ville hitta på nåt. Så jag gjorde oss tjejjer redo för en tripp till stan. Drack lite kaffe med vänner en snabbis och sen lurade jag med Jenny o William hem till oss. Trevligt trevligt, främmande hela dagen, jag tror dom åkte hem vid 7tiden.
Så nu har jag lagt lillan och ätit middag. Vad ska jag nu hitta på för nåt? Funderar på att göra naglarna, eller det lilla man kan kalla naglar iaf. Sen jag bestämde mig för att spara ut dom så har bara 4 naglar blivit längre, resten har antingen gått av elelr så struntat att växa..

Ska slänga in lite bilder innan jag ska hoppa i jamasen och krypa ner i soffan...




Liten med favoriten..


Efter att ha insett att liten är stor nog att pröva äta själv
så åkte tröjan av och fram med skålen.
Varierande resultat.
Men lite kom i munnen ändå.
Spagetti och korvstroganoff stod på menyn,


Supernöjd!
 

Mindre nöjd..



Har gjort klart Liljas lära gå vagn nu. Eller nästan klar iaf. Vi fick den begagnad av grannen, så den hade sina små skavanker här o där. Så jag fifflade lite.

Före:



Efter:





Myyche tjusigt!

*Guförbenadesh-vetesjäkla skitväder!!

2009-06-06 @ 15:06:22

Ja vad ska man tro, det är faktist juni nu, det är sommar. Det ska iaf föreställa sommar nu. 7grader och iskalla vindar, hagel och regn omvartannat. Vad är det för skit?!

Torsdag var jag, Lilja, Erica o Tarzan på christinaskolan för att se klass 9, dansuppvisning. Mycket duktiga tjejjer o killar. En trevlig kväll helt enkelt. Men roligast av allt var ändå Lilja. Hon tyckte det var jättepännande med allt folk, all bra musik, alla lampor i taket och dansen. Under hela showen stod hon och hoppade i mitt knä, hon klappade händerna och skrattade så hon kiknade. Hon dansade och viftade med armarna. Jag såg knappt nåt av föreställningen, hade fullt upp med att tokskratta åt min lilla tös. En bra start i livet, med tanke på att hon ska bli världskänd dansare när hon blir stor =)
 Som jag önskar jag hade spelat in det. Så var ni inte där och såg henne, så har ni verkligen missat nåt.

Idag ska liten sova hos mormor. Både jag o Larne jobbar inatt. Kan ju bli huuur spännande som helst att cykla till furunäset om det ska regna och hagla..
Jajja, nog fasen är jag söt. Men jag lär ju inte smälta..

Imorgon efter vi hämtat lillan så blir det nog ekbergs och bit för bit. Sen blir det att tokkramas med bis, eftersom att han ska vara borta nästan hela veckan. Lika tråkigt som vanligt, men jag har mutat lite vänner så jag har sovfrämmande.
Tänkte försöka passa på att storstäda köket. det behövs verkligen.

Nu, ska jag bädda ner mig i soffan och hoppas på att kunna vila lite så jag orkar hålla mig vaken till kl 8 imorgonbitti..



Skickar en stor kram och ett stort grattis till farbror Fredrik som tagit studenten i helgen!

*Movietime..

2009-06-03 @ 20:36:14

Lilja leker med älskade dockan..



*Just nu..

2009-06-03 @ 18:52:13

Just nu vill jag..


..att det är fredag
..vara barnledig
..lyssna på hög musik
..dricka två glas rött

Japp, det skulle sitta bra!

*Fler barn..?

2009-06-03 @ 11:41:32

Igår kom det upp på tal igen...
Fler barn eller inte? Är det till barnets för eller nackdel att vara ensambarn? Jag tycker det finns flera bra argument för båda sidorna. Själv tror jag att barn har ett bra utbyte av syskon, på många sätt. Men till vilket pris? Jag vill verkligen inte vara gravid igen. Vill inte riskera att få likadana 9 månader som sist.

Jag har kommit till ro med att vi inte ska ha fler barn. Det känns bra och jag är nöjd med beslutet. Jag planerar för framtiden för våran lilla familj. Enkelt att resa eller hitta på små äventyr med ett barn. Jag kommer säkert, lite längre fram, önska ett barn till. Ni vet den där perioden när liten har blivit stor och man saknar bebistiden.. Jag antar att även jag kommer drabbas av den sjukan. men isåfall får vi ta det då.

Gjorde ett litet test på f.b, där resultatet blev att jag skulle ha 3 döttrar.. Jo, eller hur! Usch, vilket jobb. Tänk er 3 tonårsdöttrar. Fifan. Nä, Lilja får fint vara ensam. Vi har så många andra barn att leka med och låna hem om det skulle behövas.

Jag kan skaffa en katt istället när det börjar kännas...

*pics..

2009-06-02 @ 23:56:53


Fundersam..


Lilja med pojkvännen alvin..


Hur kommer det sig att jag ALLTID ser drogad ut på kort?
Jajja, bjuder på den och visar nya hårfärgen ..


-Där...  Liljas vanliga kommentar.

*Svart..

2009-06-02 @ 22:26:07

Nää vet ni vad?! Jag saknar den svarta bakgrunden...