*Ska vi plocka smultron i vår trädgård?...

2009-07-29 @ 11:33:53

Nu är huset tomt igen. Desse har tagit sina väskor och flyttat härifrån. Jag har njutit av varenda sekund hon varit här. Vad har det blivit.. 2 veckor.. ish. Saknar dig redan gumman!

Den senaste tiden/månaden har sprungit förbi och uppdateringarna har lyst med sin frånvaro.
Inte mycket speciellt att skriva om. Eller så har jag massor, men inget som är speciellt att läsa. Jag tänkte att jag låter ett gäng bilder berätta istället...

Det här har vi gjort:

Lilja fick en tidig present av "moster" Desse. Nya favoritnallen =)


Älskade syster och Toffe var hemma på pusskalas..



..så vi pussades lite också.


Lilja har ätit rabarber..


..och insett att det är surt..


Vi har haft besök av en jätteråtta...


..men en jättesöt råtta.


Vi har spelat volleyboll på gården..


Lilja aka smultronpallaren..


*Hej hå..

2009-07-25 @ 17:35:40

Lilja är lämnad hos världens bästa mormor,ölen är kylda och musik är nedladdat.. Nu väntar bara en dusch så man kanske ser liite respektabel ut. Fast det kvittar väl egentligen. man kommer ändå se ut som en dränkt råtta innan man ens hunnit in till stan. Men, jag ska försöka iaf. Tänkte även öppna sminkväskan och se om jag hittar något som lockar. Det ni..

Det blir en liten förfest här. Skönt, då slipper jag stressa...

*Skamligt..

2009-07-24 @ 22:34:57

Lajjade runt lite på internet och hittade en sida med rea på barnkläder. Sweet, tänkte jag. Tills den första klänning jag såg var denna i strl 1-5 år..


jag kan inte riktigt godkänna en klänning till ett så litet barn där "bysten" framhävs, insydd för att forma midja och smala korsade band i ryggen..Detta är alltså en Betty Boop-klänning, som sidan kallar den. Vilken frisk människa vill att sitt lilla barn ska se någonting alls ut som B.Boop? Nää, där går gränsen.. Usch! Fy!

*Alltiallo..

2009-07-20 @ 23:53:06


Först o främst.. Liten har ju tagit sina första steg. Det gick av bara farten, jag tror inte hon ens förstod vad som hände själv. Men gick, det gjorde hon. Det märktes under dagen att något skulle hända, för helt plötsligt började hon vilja gå med att bara hålla i en hand. Det har hon vägrat tidigare. Plötsligt så kunde man släppa henne och hon gick några steg. Lyckades få på film några korta små osäkra tripp..






Nästa grej är att Lilja har börjat om att äta. Hon som nästan bara ätit välling senaste 1-2 månaderna har nu börjat äta ordentligt. Jag blir lika glad varje gång jag ser att tallriken är tom och hon vill ha mer att äta. Vilken lycka! Jag är glad att jag inte lyssnade på barnmorskan och lyssnade på mig själv istället. Bm tyckte att vi skulle vägra henne välling och låta henne vara hungrig tills det var mat nästa gång. Hon menade på att annars skulle Lilja lära sig att "äter jag inte maten så får jag välling istället". Vi provade en dag, sen bestämde jag mig för att det inte var hur JAG ville hantera det. Hon har fått äta sin välling och smakat den lilla mat hon ville ha. Har inte försökt tvinga i henne, utan hon har fått en tallrik med egen mat och fått peta och leka bäst hon velat. min åsikt är att matttid ska vara något positivt, något hon ska vilja vara med vid. Så nu sitter hon med sked och fingrar och bara slevar in all mat hon kan få. Jag är så nöjd. Ibland är inte vad böcker och bm säger rätt. Som mamma måste man lyssna till sitt eget hjärta.

I mars började Lilja säga mammamam och pappapapa. Efter ett tag utvecklades det och hon kunde forma orden lite bättre. Snart så slutade hon helt att använda ordet mamma. Istället har vi bara hört pappa i 2 månader. Under juni så var det mamma som gällde igen, men bara när hon var riktigt ledsen. Nu, nu hör man både och. Det är så mysigt att höra det lilla ordet när hon kryper omkring och söker en. Efterlängtat!

Igår grillade vi lite och satt ute och åt. Lilja åt glass och lekte med sin pappa. I många småbarnshem finns en spegel från góboken, en mjuk triangel. Larne satte den på huvudet och det tyckte liten var hysteriskt roligt. Lilja garvade och vi andra garvade. Går ju inte riktigt att förklara. Man måste nog ha varit med. Men roligt var det iaf. Hon försökte pilla och klura för att även hon skulle rymmas i triangeln. jag visar lite bilder så kanske ni får ett humm =)

-Men...

-Haha, vad du är tokig pappa..


-Får jag se, får jag se..


-Pickabooo!


-Hur tar man sig in?


-Aha, det var ju inga problem!


Lilla sockret älskar glass. På glassbilen finns det att köpa spökisar, små små isglassar. Jättegoda, nästan lite sorbetaktigt över dom. Hursomhaver. Jättebra storlek till små barn. Lilja äter dessa med omsorg och kärlek. Väldigt lite slisk o slask. Hon fullkomligt skriker när man tar fram en åt henne.
 

För er föräldrar som inte är rädd för att ge barnen lite socker då o då kan jag verkligen rekomendera dessa. Jag tar mig gärna en då o då. Just nu faktist!

(tänkte slänga in en fånig bild på mig själv o glassen, men när jag såg bilden ändrade jag mig )

Mina två sambos, samboar, sambon..? Hmm, mina sambos är för tillfället ute och fiskar. Kanske drar dom hem middag för morgondagen. Medan jag sitter här o tittar ut så inser jag att det faktsit är ganska mörkt ute. Inte mörkt mörkt, men sådär så att det märks att snart är hösten här. Myysigt. Då måste jag börja ladda med massa ljus igen. 

Jag längtar efter lite tända ljus på altanen. En kopp te. Tjock polotröja och filt runt benen. En kortlek.
Det blir grejer det!

*Stora tösen!

2009-07-18 @ 23:03:41

Idag har liten blivit liite större. Lilj ahar nämligen tagit sina första steg, alldeles själv! Jag hade nog itne så fel när jag spådde att hon skulle springa nästa vekca =)

*Ångerrätt..

2009-07-17 @ 22:01:43

Jag fick en släng av hur-fan-ska-det-gå-inatt-sjukan, och bestämde mig för att  väcka Lilja klockan 7 ändå.. Hon var gode grinig kan jag lova. Men när det var dags att krypa till sängs igen 20:30. Då, då minsann var hon på strålande humör. Men hon somnade till sist ändå. Jag har sett film och gjort naglarna. Lugnt o stilla här hemma. man kankse ska lyxa till kvällen med en glass.

*Som vanligt.. värdelös på att skriva nåt..

2009-07-17 @ 18:51:17

Ja, som sagt, det är illa på bloggfronten för min del. Har tappat orken och intresset. Men jag tänkte försöka lite idag ändå.
Har spenderat en stund på stan idag, tänkte att liten skulle sova vagnen. Men, hon är ju så nyfiken så icket! Klockan är nu 18:30 och hon har inte sovit nåt sen 11 på förmiddan. Ni kan ju tänka er hur trött hon är. Hon har bara grinat senaste 30-40 minuterna av ren utmattning. Så jag har faktist bäddat ner henne nu. 1½ timme för tidigt. Om hon somnar nu så hoppas jag innerligt att hon ändå sover hela natten och inte vaknar kl 4 för att göra morgon. Det kan bli tungt! Men hon skulle verkligen inte palla att vara vaken längre nu och låta henne snabbvila 15 min är bara grymt. Så tjohoo, kan bli en spännande natt!

klippte av mig burret igår. Blev less, som vanligt. Varmt och klibbigt med långt hår. Så nu är det kort och mörkbrunt. Precis som det ska vara. Nu ser jag ut som mig själv igen!

Liten lär sig något nytt varje dag nu. Jag skulle gissa att hon kommer att springa maraton nästa vecka, om utvecklingen fortsätter i samma speed-fart som hittils. Det är en rolig tid nu.
mest går hon omkring och sjunger på "rap das armas", hennes nuvarande favoritlåt. Man kan nästan urskilja melodin. Helt galet! Sen dansar hon, hon dansar så hon blir yr. Om hon sitter på golvet så rör sig benen åt ett håll, armarna åt det andra och huvudet i någon typ ab head-bang. Alla rörelser i olika takt. Det ser lite ut som ett ep anfall.. eller nåt. Roligt som fasen är det att titta på iaf.
För er som inte hört den underbart (inte) bra låten så kommer den här..



Ja, precis, den är inte en höjdare. Men Lilja tycker om den så här spelas den för fullt jämt som oftast.

Till veckan kommer syster med familj hem. Jag längtar så jag håller på att gå i bitar. Lilla Dahlia blir stora tjejjen, 1 år. Så det blir kalas.
Dansar o ler nästa helg. Jag/vi ska ut på lördagen. Oj, så mysigt. Förra året var jag en valross den här helgen med drygt en vecka till beräknat utskjut av Lilja. Det var liite jobbigt att festivala. jag "partade" till någon gång på morgon. Men envis som man är så nöjde jag mig inte med det. Var och vaggade fram på lulekalaset också. BB-väskan i bilen och ett ifall-vattnet-skulle-gå-skydd på sätet. Det var jobbigt, för då hade jag sammandragningar var 5e minut. Det gick väldigt långsamt för mig att ta mig fram.. Men i år är jag dryga 20 kilo lättare. Så jag tror att jag kan ha roligt! För att itne tala om all mat! Mumma!

Jag har ju lovat länge nu att jag ska lägga in lite bilder. Så här kommer ett fåtal..



Trötter ligger och ser disney..



Lilja är rädd om sina tänder och använder plackers..


Bad i Pite älv..


Hittade en djungel i mormors trädgård..


Bus med pappa..


Ja, det blev bara bilder på liten. Men det är väl dom bilderna som är intressanta antar jag =)

*Roller babies..

2009-07-13 @ 19:45:33

Jag bara älskar dessa små bebisar på 8 hjul. Kan inte bli mycket sötare faktist!

*Dagen..

2009-07-11 @ 19:01:31

Geting under tån, röda smultron, kaffe på altanen, gladskit till dotter och nu kubbspel och folköl.. Oh, happy day!

*Fotolöst..

2009-07-11 @ 12:16:07

Nu har vi haft des hos oss i 2 nätter. Allt känns precis som det ska! Skönt att ha någon att prata med. Framförallt skönt att slippa ligga ensam i huset på nätterna när buerna smyger runt knutarna. Sällskap är trevligt. Lilja tycker det är jättekul.
Jenny har hunnit sova här en natt också, mycket trevligt att ha huset fullt. Tant linda har även kommit hem, så snart kanske vi får träffa henne också.

Lilja har helt plötsligt lärt sig en massa nytt. Från en dag till en annan så kunde hon ställa sig med hjälp av möbler. Hon tycker det r liite obehagligt att sätta sig igen, men det lser hon med att dra saccon närmare och slänga sig i den.. Man får ju inte vara dum! Jag tror att det tog.. 2 dagar så började hon gå jämns med möblerna, hon vänder sig om och byter från soffa till bord. Nu bemästrar hon även att ställa sig upp med hjälp av gåvagnen och knatar iväg..
Hon har börjat pussas, alltså smacka iväg en puss. hur gulligt som helst.

Jag har varit urusel på att lägga in bilder, jag vet. men jag glömmer alltid kameran. Idag tänkte jag försöka komma ihåg. Jag ska hänga den runt halsen och låtsas att jag är en äkta turist.. Så kanske, kanske,kommer det upp lite bilder ikväll!

Nu ska vi käka lite lunch, sen får vi se vad dagen har att erbjuda =)

*En äkta norrlänning..

2009-07-09 @ 19:09:26

Du vet att du är en äkta norrlänning när:
 
1. du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra
om en traktor på E10:an
 
2. "semester" innebär att fara till Piteå Havsbad på sommaren
 
3. du mäter avstånd i timmar
 
4. känner flera stycken som har kört på en ren
 
5. du naken kan växla mellan ett hett rum och isande kyla utan att blinka
 
6. du ser folk ha på sig jaktkläder vid social evenemang
 
7. du installerar säkerhetslarm i ditt hus och tar det som extra tillval
till bilen men lämnar båda olåsta
 
8. du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att så ens som
blinka
 
9. minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m
polisen... för det är hans bror
 
10. du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem
 
11. din idé om en stor fest är en med massor av billigt öl, hembränd sprit
som smakar kol och några kompisar som du gått i högstadiet med
 
12. du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum
 
13. renar är bara en del av sceneriet
 
14. du eller någon du känner har en 4WD pick up
 
15. du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan
moppe- och körkortsåldern
 
16. du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger
in luft
 
17. att "klä upp sig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och
sätta på sig ett par rena skoterkängor
 
18. du uppskattar kulinarisk mat såsom märg
 
19. du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes
föräldrar/syskon
 
20. du är stolt över ditt urspung
 
21. du kan namnge alla som du tog examen med
 
22. du vet vad 4H är
 
23. du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest
 
24. du i din ungdom "brände däck"
 
25. du sa "K"-ordet och dina föräldrar hade fått kännedom om det inom en
timme
 
26. du har varit på renmärkning
 
27. skolorna inte stänger för att det snöar
 
28. du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för
expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder
 
29. det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun
 
30. du i princip inte har något val än att vara "buksvåger/svägerska"
med någon du mer eller mindre känner
 
31. du tycker att män som har rosa tröjor är gay
 
32. du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare
"trendigt" ha liknande kläder
 
33. du skryter för dina vänner om dina nya däck
 
34. du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle
en lördagskväll...det fanns bara ett
 
35. till och med fula tjejer är med i skönhetstävlingar
 
36. du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att
fråga om du ska ha skjuts
 
37. helgspänning innebär att åka till IKEA
 
38. din lärare förväxlade dig med ditt syskon...eller din moder/fader
 
39. "gula sidorna" består av 4 sidor
 
40. du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall
 
41. du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer
 
42. halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten
 
43. du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och
sen vidarebefordrar du det till alla i din adressbok...vilket faktiskt är
halva stan.

*Den där födelsedagen..

2009-07-08 @ 22:03:48

Då har jag hämtat mig från gårdagens firande. Vi hade köket fullt av främmande hela dagen. Mycket trevligt var det faktist Jag brukar försöka fiffla bort min födelsedag för att slippa ha "kalas". Men i år blev det ändå, det är jag glad för. För det var mycket trevligt. Fick ju tillomed besök av Nisse =)
Tydligen har jag varit snäll det senaste året, för jag fick så mycket fina blommor och presenter.
När kvällen kom och alla gäster farit så städade vi undan kaoset i köket och satte oss ner med varsitt glas rosé. Lilja fick följa med mormor och moster hem, så plötsligt blev det lugnt och stilla i huset. Vi cyklade ner till några kompisar och drack ett glas vin innan vi 4 gick till golden dragon och åt. Oooo, mycket gott! Sen en liten drink på 1906 och hem till kompisarna igen för lite (mycket) mer vin.
En helt underbar dag med andra ord.
Så fort jag slog upp ögonen imorse så värkte hela kroppen av saknad efter lillan. Hon blev minst lika glad att se oss som vi var att se henne. Ibland är det inte lätt att vara ifrån henne.

*Vuxen eller inte vuxen..

2009-07-06 @ 21:59:17

26 år imorgon..
Gudarna ska veta att mycket har mina ögon sett  och ännu mer har mina öron hört. Imorgon är jag ingen ungdom längre. Då ska jag vara vuxen. Men vad är det som gör en till vuxen?
Jag har fästman, barn, hus och lån på banken. Jag har älskat och blivit sårad. Jag har varit med när mina nära och kära har kommit till jorden, jag har även varit med att begrava nära och kära. Jag har rest och jag har hittat ett hem..
Men sen då..?
jag känner mig inte mer vuxen för att jag har allt det där. Jag känner mig inte en dag äldre än när jag fyllde 20.
Visst, jag är en hel del erfarenheter rikare. Jag har lärt mig att lita på min intuition och jag vet att hjärtat leder mig på rätt väg. Jag vet också var mina gränser går, jag vet när humöret tryter. Jag vet också hur jag kan vända på allt det tråkiga.
Jag vet vad jag vill.
"Man är så gammal som man känner sig" sägs det. Ligger det äkta sanning i det?
Är vuxen inte vad gjort i sitt liv, vad man vet eller vad man kan? Är vuxen hur man känner sig i sinnet?

Kanske vaknar jag den dagen när mitt första barnbarn föds och då börjar inse att jag är vuxen? Spännande, men vuxen eller inte vuxen idag/imorgon, det får tiden utvisa.



Morgondagen 7 juli, innebär även att vi varit förlovade i 4 år. Vilket i sin tur innebär att vi snart varit tillsammans i 5.
År fyllda av massvis med tårar och massvis med skratt. Jag har hittat någon att älska och hata, skratta med och diskutera med. Någon som förstår mig genom en blick och någon som kan ta ner mig på jorden när jag blir för ivrig.

Min älskling, jag älskar dig så det värker i hjärtat!

*Personlighetstest..

2009-07-06 @ 13:30:33

Jahapp syrran, då har jag också gjort det.
Men det var många "kuggfrågor" som jag personligen hade svårt att svara på. Skulle gärna valt båda eller inget alternativ på många. Men efter många om och men så fick jag ett resultat till sist.


Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.



Ja, vad säger man. Det märks tydligt att vi är syskon =)

*Barnkärlek...

2009-07-05 @ 18:18:03

Efter att ha suttit inne i två dagar så var Lilja lite lagomt rastlös. Inte har hon fått vara ute och bada eller springa naken på gräset. Nä, den här jäkla kylan alltså. Favoritgrannen Nisse har haft besök hela helgen och inte haft tid att leka heller. Men idag är det liite mildare, så vi klädde på oss och gick ut en stund. Lilja blev glad bara vi kom ut på altanen. Så jag längde på henne hjälmen och parkerade henne i nya cykelvagnen. Tog ett varv runt kvarteret. Det gick förvånadsvärt bra, hon glömde genast bort att hjälmen var obehaglig när vi började rulla. Det där kommer nog att gå fint fint.

Lilja fick traska med gåvagnen medan jag skulle vattna blommorna. Men då fick Nisse (grannpojken) syn på Lilja och kom utspringande, skrattade och tjoade, han hade inte ens tid att ta på sig skorna. Så jag tror att längtan sinsemellan var ömsesidig. Lilja bara skrattade och kraxade, sådär som hon gör när något är extra roligt!
Så medans dom lekte fick jag tid att rensa lite i min smultron/jordgubbe-rabatt. Mycket behövligt, fast den behöver en ordentlig genomgång nån dag.. När jag ids..

Hoppas bara vi får lämna tillbaka cykelstolen imorgon. Skulle ha gjort det i lördags, men vi hann inte. Annars har jag en perfekt alldeles ny cykelstol till salu, paketpris med röd hjälm =)

Ska försöka ta en lite längre tur med cykeln imorgon, hälsa på morfar o mormor C. kanske..
Av någon konstig anledning så fick Lilja massa energi av att vara ute en stund. Så jag måste försöka roa henne de sista 2 timmarna innan läggdags. Fast, just nu sitter hon bakom mig och kastar boll med väggen. Sötisen..

*Just nu..

2009-07-04 @ 14:17:08

Ok, jag ångrar mig..


just nu önskar jag bara en stor påse godis och en bra film..

*...

2009-07-04 @ 10:24:53

För er som inte har pite blaskan i lådan..

http://www.pitea-tidningen.se/helg/artikel.aspx?aRtIcLeId=4730662

Haha.. min lilla prins..

*Fusk..

2009-07-02 @ 18:24:51

Yupp, idag fuskas det. Trots att det bara är torsdag. Jag har köpt mig lite chips och en dricka. Har stora planer på att Lilja ska somna precis på vald utsatt tid, klockan 20:00. Sen ska jag slänga mig i soffan med mitt snarra och se en favoritfilm, PS. I love you!. Uuunderbar film. Jag har sett den hundratals gånger, men gråter lika mycket varje gång.







*Wow liksom..

2009-07-02 @ 09:02:20

Stort smile på Jenny såhär på morgon.
Klockan är 9.
Jag sitter här..
Larne är och klipper av sig burret..
Lilja, ja vad gör hon? JO, hon sover fortfarande!
Underbart. Hon har en förmåga att sova på det här viset när det är min tur att stiga upp. När det är Larnes tur, ja då vaknar hon vid 6-7 tiden..

Sweet!


Idag ska jag faktist bege mig in till stan och titta på lite folk. Har bara varit hemma de senaste 2 veckorna. Så nu är det dags att visa att man lever. Tjohoo!
Jag tycker mig höra någon som surrar inne i "barnkammaren".
Dags för morgonens första puss kanske..

*I belive I can fly...

2009-07-01 @ 23:55:15

Så har då dagen kommit som jag aldrig trodde skulle komma...

Jag känner mig som en ny kvinna. Pånyttfödd eller bara ny?! Det känns som att jag kan andas helst plötsligt. Demonerna har flytt sin kos. Jag antar att jag jagat bort dem med en stor dos envishet och beslutsamhet. Det har funnits så många "hinder" som jag velat ta mig förbi. Som jag faktsit har, de senaste veckorna-månaderna.
Jag gick med darriga, men bestämda steg in i fighten med mig själv, med honom och med henne. Jag våndades, jag grät och jag var beredd att ge upp. Men någonstans mitt i allt så vände det. Jag vet inte hur, men helt plötsligt har jag funnit en vän. En vän som jag trivs jättebra med. Det känns märkligt, fruktansvärt kul. Jag känner att jag kan börja vara mig själv igen..





Saker o ting kommer aldrig att glömmas bort. Det finns fortfarande kvar. Men jag har inte längre klumpen i magen eller demonerna (dessa demoner) på ryggen hela tiden.  Jag blir inte längre ledsen så fort jag tänker tillbaka på vad som hänt. Jag känner inte att jag måste älta det gamla längre. Nu kan jag istället blicka framåt.
Det mina vänner, det var längesen..

Stay fresh!

*Händiga Jenny..

2009-07-01 @ 22:47:48

Nu är jäklar är stolen på plats. Det var faktist inte alls svårt. Jag blev bara förbannad på att jag inte kunde byta sadel på cykeln. Men när jag struntade i det och la energin på stolen istället gick det genast mycket lättare. Han i affären sa att jag skulle få ihop den på 30 min. Men jag tror minsann att det gick fortare  =)

Så det så!

*Neggo..

2009-07-01 @ 20:12:52

Det är varmt, men det behöver jag nog inte säga. Jag antar att det inte bara är jag som märkt det. Men varmt är det!
Klibbigt, svettigt och kvavt. INTE favoriter..

Har köpt en cykelstol till lillan idag. Blev förbannad bara jag såg på beskrivningen. Tur att man är ung och har relativt bra syn. Jag tvivlar på att en äldre eller någon med dåliga ögon ser vad beskrivningen visar. Nåja, det ska nog lösa sig. Bara jag hittar rätt verktyg så, men det är inte lätt i det här huset.


Nä, nu måste jag genast sätta mig på altanen och äta en glass. Jag svettas bort juh!