*Godmorgon kotten..

2009-02-28 @ 09:36:43

Jag älskar att sova, verkligen. Kan vara det bästa som finns faktist. Idag sov lillan till halv 9. Mycket skönt. Då hon i vanlig fall sover till 7-7:30. Så idag blev det sovmorgon.
Så nu har ag en gladskit till barn och jag är glad och utvilad.
Bis börjar jobba klockan 13 idag, sen jobbar han vidare till kankse 4 imorgon på morgon. känns inte aktuellt att vara hemma själv. Så jag o liten packar våra väskor för att ha jamasparty hos hennes kompis Alvin. Lillan ska alltså få sova med mig inatt, samma säng. Får se hur det går då. Det blir första gången. Eller ja, andra gången. Första natten på BB sov hon med mig, men då var vi mer vakna än sovande så det räknas knappt.

När vaknar igelkottarna? Sent på våren eller? Nu tycker jag det är dags att snön försvinner så vi får se våran kotte som bor under altanen våran. Stor är han. Blir spännande att se om han kommer att visa sig här till sommaren när Lilja ska härja på gräsmattan..
Åhh, vad jag längtar till sommarn!

*Lilja/farbror Frej..

2009-02-27 @ 20:45:37

Vad tror ni,  ser ni likheten?

*Bvc och dagen i bilder..

2009-02-24 @ 17:42:20

Idag har vi haft att göra. Väldigt skönt att kunna vara ute för en gångs skull. -3 grader och solsken. JÄSS!
Larne började dagen med att skotta medans liten åkte pulka fram o tillbaka efter kolmila. Gick över till grannen för att hämta Liljas stol som vi köpt av dom. Jättefin. Sen slängde vi i oss lite lunch och packade lillan i vagnen, ner på isen med massa sällskap. Satte oss i solen och fikade lite. Varm choklad, kaffe och bullar. Behöver jag berätta att det var underbart?
Nu har vi äntligen varit på Lljas 6-månaders kontroll.
Vikt: 8,7 kg
Längd : 67,5 cm
Hon har hittils växt´3 cm /mån. Men inte den här gången. Nu har hon stått ganska stilla. Men 20,5 cm längre från jorden sen hon föddes. Inte illa.
Hon har varit världens goskit idag. Kramats och goat hela tiden. För en stund sen satt hon i mitt knä, mage mot mage och kramades. Efter en stund märker jag att hon somnat med huvudet på min axel. Tårarna strömmade nerför mina kinder. Vet inte varför. Det är bara så att de stunderna är så sällsynta och alldeles alldeles underbara!

 Glad nakenfis på morgon..

 Premiärtur i pulkan..

 hmm. vad ska man säga...

 Liten myser framför tv:n.

*Big brother!!!

2009-02-23 @ 23:34:30

ÄNTLIGEN!
Jag är ett STORT fan av big brother. har surrat länge om att jag vill att det ska börja om. Precis nu när jag går förbi tv:n s ser jag att BB 2003 går i repris med start nu.. Jag hade önskat en ny säsong, men det här är bättre än inget. Nu ska jag bara vänta på avsnittet när Christian sitter i fyllan och pratar med sig själv. Det bästa!

*Hemma igen..

2009-02-23 @ 23:24:39

Trodde inte att vi skulle ta oss hem från mamma idag. Av någon anledning hade jag o mor fått för oss att det var massor snö på vägen, att det nästan drevat igen upp mot vägen. Så mamma tyckte att vi chansar, kör vi fast så gör vi. Men si på fan. No problemo! Gick hur fint som helst. Så jag slängde liten i ett bad innan nattflaskan. sen bäddade jag ner henne i sängen kl. 21 som vanligt, 2 min. senare sov hon, som vanligt. Mycket skönt.
Har legat i soffan och sett Lipstick Jungle. Jag har faktist fastnat för den serien. Trodde att det bara skulle vara satc-wannabe, men icket. jag gillar det! har hunnit se ett avsnitt av underbara L-word även. Har glömt bort hur bra det är. Fastän det mest handlar om sex, så har även den serien kvaliteér. Ja, andra än de scener som killarna uppskattar..
Sex är fint, i alla former!

Imorgon ska vi på en försenad 6-mån. kontroll. Läkaren ska väl klämma och känna så alla leder sitter där de ska. Som vanligt. Sen så ska han gnälla lite om rökningen. Som vanligt.
Jag vet hur min rökning påverkar mitt barn. Jag vet! Låt mig bara vara ifred.

Nu vill jag verkligen att mitt hår ska växa. De som har lyckat träffa mig på senaste kan ju inte undgått min härliga "hockey-frilla". Jag hade jättekort hår och nu försöker jag spara ut det. Så det ser lite sisådär ut. Kankse man ska färga det, bara för att se lite finare ut iaf. Hade jag haft pengar hade jag nog övervägt lite löshår. Fastän jag föredrar äkta. Ser alltid bäst ut. Men jag är bara såå less att se ut såhär nu. Har klarat mig längre än jag brukar innan jag klipper av det. Så den här gången ska jag banne mig inte ge upp. Varför jag ska spara ut håret vet jag egentligen inte, för jag passar inte i det. Är betydligt snyggare i kort kort. Men det är kallt om öronen.
Hugga, vilket meningslöst babbel.
Nä, nuska jag ut i kylan och vädra lungorna, sen hoppa i duschen. Hellre nu än imorgon. Det är såå kallt att komma ut ur duschkabinen på morgon. Huvva. Såhär på kvällskvisten är det liite varmare iaf.


Nu är bis strax hemma, då kan han värma mig =)

*Fy bövelen...

2009-02-23 @ 09:13:08

Det fortsätter bara snöa. På allvar, det räcker nu!  4-5 april förra året snöade det massor kom jag ihåg. ca 2 dm under natten där. Usch. tänk om det kunde vara sommar.

Snart ska bilen besiktas. Det ska nog gå bra. Sen börjar Larne jobba klockan 12. Himmla spännande. Han far strax och kommer hem inatt. Inte kul! Så jag tänkte ringa o flirta med mor, se om vi får komma o leka med henne idag. Det blir sååå långtråkigt att bara sitta hemma annars hela dan. För ut å gå känns inte lockande heller.
Nää om man skulle slänga på liten lite kläder idag kanske.

*Äntligen söndag, till salu o dagens mode..

2009-02-22 @ 13:34:12

Det är något magiskt med söndagar. Ett särskilt lugn som lägger sig i luften. Förutom att snön fortsätter vräka ner å är det här en bra dag känner jag. Hemma med bis hela dan, liten goas o pussas, hunnit städa OCH tjänat 200 :-. Sålde en giraff och trägubbe. Mycket bra. Så nu väntar storvinsten ikväll på bingolotto. Idag är Lotta nyfiken på Runar Søgaard. Mycket spännande...

Har fortfarande inte fått sålt våran babysitter. Någon som behöver? Jättefin, använd ca 3 mån. Med vibrator, 4 olika ljudslingor och blinkande lampor.

Dagens mode på kolmila:
Idag gäller färgen svart. Svart är en bra färg om man skulle gå vilse i all den vita snön. Då syns man bra. Skulle det vara så att det svarta av någon anledning inte syns. Knyt en fräck liten "sjal" i röda färger runt halsen. 

*Sovadag..

2009-02-21 @ 22:18:03

Natten har varit lång o vaken. Lillan tyckte inte alls att vi behövde sova inatt. Hon har börjat vara förkyld, så jag tror det är därför hon vaknat så mycket. Nattens vakenhet har resulterat i att vi har sovit hela dan istället. 3 ggr har vi lurat. Mycket skönt. Hoppade ur jamasen först vid 18:30, sen har vi varit en sväng till hemmings. 

Jag har fått en väldans respons på mina senaste inlägg. Tusen tack för kommentarer och uppmuntran. Men vem är den anonyma som skrivit så gulligt? Någon jag känner som glömt att "signera", eller någon helt annan?

Nu ska vi krypa ner i soffan, se Bolt o vräka chips o dipp.
Kram på er!

*Kärlek..

2009-02-20 @ 21:52:31



*Färgskiftningar...

2009-02-20 @ 21:04:11

Från mörkgrå - åter till svart..

*Ute...

2009-02-20 @ 18:49:14

Trotsade kylan idag och gick ut genom dörren. Vi behövde handla och jag hade ärende på apoteket. Så det blev stan en sväng. första gången på ca. 2 veckor. Behövde se lite folk.
Det märks tydligt att barnbidraget kommit idag. Nästan bara mammor/pappor med barnvagnar på stan.

Liten har ätit jättebra idag. Jag är så nöjd. Hon åt av maten (kalv o pot.) utan att ge grimaser och kräkas. Sen fick hon gröt som hon bara vräkte i dig. Tänk att man kan bli så stolt för så lite.

Har verkligen inget att skriva egentligen. Försöker bara fördriva lite tid tills lillan vaknar.
Nu ska jag hoppa i mjukisarna, tända lite ljus och mysa i soffan med min lilla älskling resten av kvällen. Lycko mig!

Nää, usch va tråkigt. Kom på att jag måste rensa v-rummet på tvätt och leksaker först. Annars blir mysstämmningen låg..

Över o Ut

*Graviditet...

2009-02-18 @ 23:00:44

Har tänkt mycket på det här med min graviditet på senaste. Bara ifall att "tänk om" jag skulle bli med barn igen. Tänk om, för risken finns ju.
Vi försökte lite drygt 2 år att bli gravid.När vi först insåg att vi kanske behöver hjälp, eller att det är något fel på någon utav oss. Sökte vi oss till kvinnokliniken. Där fick vi all hjälp och stöd man kan tänka sig, Jag har världens bästa läkare!
Men det visade sig att jag var.. lite handikappad inom området att bli befruktad. För att göra en lång historia kort så var chanserna att bli gravid minimal.
Men är det meningen så är det!
Plötsligt, efter 2 år är jag ändå gravid. Det är sådana stunder i livet som inte går att beskriva med ord. Jag var lycklig, han var lycklig. Jag var gravid i v. 5. 
Några veckor senare, dagen före nyår åker vi in till sunderbyn pga. en blödning.
Men hjärtat pickade hårt och starkt på lilla grodan i magen. Jag grät och han grät. Jag visste att bebisen var envisare än så. Vi firar in det nya året med en liten ärta i magen. Kan livet vara bättre?

Strax efter börjar lyckan dala. När det är dags för rutin UL, v18. har jag börjat sjunka ner, långt ner. Det här är sista dagen jag kommer ihåg att jag var glad. Visst kunde jag le och skratta, men kände aldrig lycka över att  vara gravid. Jag grät och grät. Jag ska inte gå in på detaljer, men en sak vet jag. Det var långt ifrån de vanliga gravidhormonerna. Jag kunde, av någon anledning inte berätta för någon hur jag kände. Mina närmaste vänner har blivit chockade när jag i efterhand berättat. Mamma var nog den första som insåg hur illa det var, sen storasyster. Ja Larne förståss. Men ingen visste, ingen vet, HUR allvarligt det låg till.
Det kommer jag att berätta den dagen jag är redo. Jag är inte redo att gå igenom det själv. Jag har försökt, men det är för jobbigt. Vill helst bara glömma de 9 månaderna av mitt liv.

Så för att återgå till inledningen. Jag har alltid varit emot abort, jag kan inte tänka mig det själv. Jag förstår om andra måste, men jag skulle inte klara det. Frågan är nu.
Om jag blir med barn, vad göra?
Varken jag eller Larne vill göra abort. Jag vill absolut inte riskera att ha en likadan graviditet igen. Då skulle vårat förhållande förstöras och jag , jag skulle förstöras.
Jag äter p-piller. Men kan man verkligen lita på det? Jag vill inte bli överraskad av ett plus på stickan, jag måste få planera och förbereda mig isåfall..

Mycket att tänka på. Av någon anledning har jag inte kunnat sluta tänka på ämnet de senaste dagarna. Blir som besatt när det inte finns någon ände, inget svar...

*De var jag, avklätt och naket. Har nog aldrig varit så ärlig i bloggen tidigare*

*Demoner..

2009-02-18 @ 19:24:48

Demoner
Vad ska jag säga. Vissa dagar är bättre än andra. För övrigt verkar det vara mer bra än dåliga dagar numera. Sakta men säkert raderas det. Inte helt. Men lite lite.
Det känns bättre och bättre. Men som vanligt när man har svårt att sova så kommer dom smygande.
Som en svart kappa som sveper över sängen. Svart o svart. Numera är den bara mörkgrå...

*Bloopers

2009-02-16 @ 10:53:41

Det är ju aldrig riktigt lätt att ta kort på de små liven. Fler än en gång har resultatet blivit tveksamt. Jag har gått igenom lite bilder idag och insett att Lilja inte bara blir söt på bild. Lik sin mor så överensstämmer inte alltid fotot med verkligheten.
I dessa kalla och tråkiga tider kan alla behöva dra på smilbanden lite. Här bjuds på några av Liljas "bloopers"'
Enjoy!













Jaa, som sagt. Det finns massor. Hon är så underbart söt ändå, min lilla ängel.

*Effektivitet...

2009-02-13 @ 15:57:43

Jag älskar verkligen att städa. Jo, jag gör det. Bli inte förvånad. För vet du vad? Jag även hatar att städa. Javisst, så är det. Jag är lite sån, dubbel-aktig utav mig. Eftersom jag inte rört ett finger på jag -vet-inte-huur-länge. Tänkte jag att det är minsann dags att göra nått. Duktiga Jenny har hunnit med att städa hela köket, som det behövdes. Såg inte ens köksbordet under allt skräp. Skurat , gnott o fejjat. Jag har städat sovrummet och tvättat två maskiner tvätt. Eftersom det är fredag den 13e har jag även hunnit göra illa mig. Japp, jag skar mig på en sån där häftklammer när jag klädde om köksstolarna. Typiskt!
Så nu värker hela kroppen. Men det är fint här hemma. Jag är äntligen nöjd. Lillan sover och Larne står i duschen. Han ska jobba extra idag på valdino, dom behövde hjälp och vi behöver verkligen pengarna.
Nu, soffläge..

*Skänk en grej till fattig tjej..

2009-02-13 @ 00:10:42

Bara att välja och vraka..
Nedan följer tre saker som just nu står på önskelistan.
Men som familjen Öberg/Sommansson INTE har råd med själva..

Gungmask..↓

Borgen..↓


Pusselmöbler..↓

*Lilja 6 mån.

2009-02-12 @ 23:13:57

Idag är hon stora damen. Helt galet! Min lilla lilla bebis, hon som nyss låg och gnydde vid bröstet. Ujj Ujj.
Tiden går alldeles för fort. Dagen till ära har jag, "moster" och "mormor" ätit pizza medan Lilja sov middag. Härligt kalas ens.. Men lillan har fått bada med massa skum och sina badankor. Sen somnade hon som vanligt kl. 21. Utan protester. Så jag tror hon är rätt nöjd med dagen ändå..

Imorgon är bis ledig. Jag ska njuta av varenda sekund.

Skulle lägga in en bild här, men blogg är ju väldans segt idag så det fungerade inte..

*Dålig dag..

2009-02-12 @ 15:16:15

Tydligen inte bara jag som har en dålig/dåliga dagar nu. Kollar runt på olika bloggar, ungefär 90% gnäller om på vilket pissigt humör de är på. Som jag.
Måste vara det jäkla vädret. Jag tycker verkligen att vi förtjänat lite vår nu.
Nu vill jag sluta vara på dåligt humör, sen så vill jag tvätta fönstrena.

Jag har faktist, mot min egen vilja, Damsugit lite idag och satt på en maskin med lillans kläder. Så nu har jag varit nyttig nog för idag =)

Lilja ligger för tillfället på golvet o goar med giraff-apan. Så det är nog inte alls långt bort tills hon sover. Så jag ska passa på att hoppa i duschen så kanske man ser ut som människa sen...
Njaa, iaf som en föräldraledig småbarnsmamma =)

*Permis..

2009-02-11 @ 12:05:54

Igår var det så underbart väder att vi faktist kunde bege oss ut. -3 grader o strålande sol!
Stackars Lilja har suttit inne nog länge nu. Först fick hon en prommis med Larne på morgon. Sen när luftvärmepumpen skulle installeras lämnade vi Larne o gick utan honom.
En hel arme av barnvagnar o hundar begav sig ut, ner mot isen. Skulle gå fårön runt. Men eftersom det snöat så fasligt så hade dom inte hunnit ploga isen. Jo, en bit, men inte var det långt.
Hur som helst. Skönt var det med lite frisk luft o få röra på sig lite. Trevligt sällskap o roliga hundar. Går liksom inte att beskriva med ord. Så jag slänger upp lite bilder istället =)





↑Lena med Alvin i vagnen, Robin med Wilson och L-M med Bean i släptåg..↑





↑Snyggingen i vagnen ↑

*Helgen i bilder...

2009-02-09 @ 11:54:02

En jättetrött Lilja o en misstänksam Larne spelar bingolotto.



Jag vann 100 kr..   =)                                                                    
 

Lilja gör vad hon alltid gör..


Stackars lilla nakna gubben är helt borta nu..
 


romantik på bowlingbanan


Alldeles för mycket snö..

*Naken gubbe i trädgården..

2009-02-08 @ 16:26:53

Efter fredagens bravader har här inte hänt så mycket. Jag o lillan har legat o dekat i soffan under massa filtar. Kallt som fasen  huset. En sisådär 18grader. Mysigt va?!
På tisdag får vi värmepumpen installerad. Skönt. SOM jag längtar. Är less på att ha skoteroverall inomhus.

Är även less på all jävla snö! Kan det inte bara sluta. Jag tittar på den stackars nakna lilla gubben i trädgården. Ja, han som står och håller i soluret. Han ser kall ut. Jag tycker synd om honom. Imorse stod snön upp till pillevinken. Nu har han snön under armarna. Tur att han håller upp dom, så inte händerna blir kalla.
Jag måste nog döpa han till nåt, stackars liten. Står där, året runt och bär på det tunga uret.
Visst förtjänar han ett namn...
Men vad?


Lilja har jusst vräkt i sig gröt. Hon har blivit jätteduktigt på att äta. Hur kul som helst att se att hon verkligen tycker om det. Men vanlig mat går fortfarande inte. Det kommer väl så småningom.

Nää nu är det lite mys med liten på schemat.

Över å Ut!

*Här ska man skriva någon typ av klatschig rubrik..

2009-02-06 @ 13:36:54

Men jag kan inte komma på nån just nu.
Idag har vi sovit halva dan. Lilja vaknade runt 8 snåret, vi bäddade ner oss i storsängen med en flaska välling o möös lite. Hon låg och jollrade en stund sen somnade vi om. Vi sov till halv 11. GALET! Vi som har så mycket att göra dag. Så det blev en snabb lunch på preem (en korv) åsså iväg till syster i Hortlax så larne fick bli av med burret på skallen. Hem igen, väntar nu på att luftvärmepumpen ska komma med lastbil. Sen iväg och hämta lillasyster och tillbaka till Hortlax för att lämna Lilja o Ida, sen hem o göra sig klar till festen. OJ, jag blir stressad bara av att skriva det.
Nu måste jag sätta fart. Har inte tid att sitta här.

Över å Ut!


Bjuder på en bild av älskade lilla Dahlia. Saknar henne redan!

*Snö, snö, mera snö o stadsklagan.

2009-02-05 @ 22:50:46

Ja, hur mycket som helst. Verkar inte heller ta slut nån gång.
Det fullkomligt vräker ner.

Nu har jag vinkat av kära syster yster o älskade Dahlia. Nu är dom på väg hem till Norrköping och det lär dröja några månader till nästa gång. Usch vad trist!
Men jag har iaf fått pussa å goa med liten.

Förutom dom, så har Jenny med sin barnaskara varit hemma och
Desse är hemma. Massa folk att passa på att träffa. Jättekul!

Men tyvärr blir det ju oftast att träffas på stan. Enklast för alla. Satt på stan huur länge som helst häromdan.
Som tur var, var lillan på strålande humör och skrattade åt allt o alla.
jag som inte tycker om stan. Jag förstår inte ide´n med att sitta ett gäng och dricka kaffe på ett fik.
Ungarna blir ofta rastlösa och skulle nog hellre leka runt på golvet eller dra i gardiner någonstans.
Skulle jag göra om jag var liten.
Personligen tycker jag det är mycket trevligare att sitta hemma hos någon, krypa upp i soffan med
lite kaffe, surra och fördriva tid medan barnen kan leka lugnt o stilla. det blir lite mer intimt på nåt sätt.
För att inte tala om billigare!
Men det är ju min åsikt.

Sen kommer ju dagarna när man tyvärr måste in till stan. Som imorgon, måste på glasbanken. Mycket viktigt ärende=)
Men det ska nog gå fort.

Som sagt, imorgon ska lillasyster vara barnvakt. Vi ska på 30-års fest. Äta lite middag, bowla lite och äntligen.. ÄNTLIGEN! Ska jag få dricka bacardi razz med sprite. SOM jag har längtat! Riktigt mumma!
En liten försmak av sommaren=)



*En ny utmaning..

2009-02-04 @ 22:19:33

.men det här är den sista tjejjer!!

6e bilden från 6e mappen..↓



OJ! En bild från gamla lägenheten. Här är jag ganska nygravid. Jättetrött hela tiden. Vi bäddade med madrass, täcken o massa kuddar i vardagsrummet, på golvet. Låg o såg film. Bland annat den där.. room 47. Nää jag komemr inte ihåg.. En kuslig film iaf. Härligt rufs hade man iaf =)

4e bilden 4e mappen↓



Hmm, ingen rolig bild alls. Kortet är taget när vi precis har tapetserat hallen. Jag älskar denna tapet. Min favorit hall!




Nu sover liten o jag bara lääängtar efter john blund. Ska bädda ner mig på soffan o sova tills Larne kommer hem så jag kan lägga mig i sängen.Jag är verkligen dödstrött. Så jag orkar inte skriva nåt idag. Tänkte göra det imorgon.

Min telefonf*n har gått sönder. Min underbara lilla systerdotter spillde en kopp kaffe på luren. NU, död!

*En utmaning..

2009-02-03 @ 09:39:56

Jaha, nu har jag blivit utmanad av Eve. Typiskt, jag som tycker det är svårt att skriva sånt där. Men bara för att jag just nu är lite rastlös ska jag göra mitt bästa!

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex ÄRLIGA saker om sig själv. Bloggare som blir "utmanade" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "utmanade" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.



*Även jag är besatt av att läsa andras bloggar.

*Jag är mer eller mindre beroende av handväskor och nagellack.

*Jag föredrar fet o flottig mat före en sallad eller andra nyttigheter.

*Jag har aldrig sportat för nöjes skull. Endast av tvång i skolan.

*Jag är hemligt förälskad i Sandra Bullock.

*Jag har aldrig gjort det förr, men nu börjar jag tro att kärlek övervinner allt!


Jag utmanar..
Ida
Jennie
Ingela
Sandra
emmeli
Monica


*Ofrånkomligt..

2009-02-01 @ 20:25:23

ja så klart.. Jag bäddade ner mig i soffan igårkväll för att slippa larnes magsjukebaciller. Men kände ganska snabbt att fanskapet (bacillen alltså) intagit min kropp också. sprungit upp o ner på toa inatt. Jag behöveer nog inte gå in på detaljer. Ni vet vad det handlar om. Det "roliga" är att jag spytt. Jag som ALDRIG spyr. Inte ens när jag var gravid. Så det måste vara en stark bacillusk det där.
Idag mår Lilja mycket bättre, Larne har feber och för mig går det fram o tillbaka. Tråkigt när det varit strålande väder idag. Hade hellre varit ute. Imorgon lär det väl bli att stanna inne också. För säkerhets skull. Jag blir bara så rastlös. Lillan håller på att krypa upp efter väggarna vid det här laget, så vi får väl se om hon rymmer hemifrån imorgon.