*Skitbra?

2009-08-31 @ 20:30:26


Nu har vi äntligen köpt färg som vi kan splatta upp på liljas vägg. ÄNTLIGEN! Har velat fram och tillbaka i flera månader. Jag vill inte ha ett typiskt flick rum, dvs. rosa. Eftersom att det mest troligt ska bli data/gäst-rum senare, så skulle det vara bekvämt om man slapp måla om ännu en gång. Något neutralt som funkar senare också. Men som alltid när jag bestämt mig för något så går det åt skogen..

Först och främst är vi fattiga och snåla, så vi bestämde oss för att köpa färg på ö&b. Val av färg var bestämt till lila och beige.
Skitbra! Kan man ju tycka..
Men när vi kom dit så finns det inte ens lila. Så jag valde en grön färg istället.
Skitbra! Kan man ju tycka..
Förutom att den beiga såg väldigt grön aktig ut, var lite lur om att det var fel etikett på burken. Så jag ändrade mig snabbt till färgen vanilj. Resultatet skulle alltså bli grönt på "stora" väggen och vaniljvit på de andra.
Skitbra! Kan man ju tycka..
Tills jag insåg att jag sett fel på den gröna, så den jag tittat på var helt fel färg. Då valde jag snabbt en annan färg som fondvägg. En väldigt fin ***.. Nu skulle resultatet bli *** som fondvägg och vanilj de andra.
Skitbra! Kan man ju tycka..
När vi stod i kassa för att betala insåg jag vad jobbigt det blir när man ska byta färg i hörnen. Så Larne fick snabbt som attan springa och byta vaniljen till en till burk av ***. SÅ hela rummet blir en och samma färg.
Skitbra!? Ja, det får vi väl se..

Om ni nu är nyfiken på vilken färg *** är, så får ni vackert vänta.... Thihi!


*Duracell...?

2009-08-28 @ 17:50:50

Vem har proppat Lilja full i batterier? Hon är som en duracellkanin, hon går o går o går o går...

*Jag vill..

2009-08-28 @ 16:06:46

Känner mig rätt rastlös just nu. Vill fixa och dona. Göra om, göra fint.. Först o främst måste det finnas pengar, det är nog där allt tar stopp.

Jag vill..

* Ha en ny tv-bänk så jag kan måla om den vi har och ta in i Liljas rum..
* Hitta en gammal jättefin skänk/kommod/byrå att ställa i rummet mot den ännu tomma väggen...
* Få energi att gräva ur rabatterna...
* Fixa lite grus och jord att fylla upp de gapande hålen efteråt...
* Få gjort golvet i data/gäst-rummet... 
   (hela allt ska kastas och slipa upp det fina trägolvet som någon gömt under 2 lager hemsk plastmatta)
* Måla om i lillans rum..
* Ha nya tapeter till data/gäst-rummet...
* Flytta tvättstugan..
* Göra hall i nuvarande tvättstuga..
* Äta mat..

Kanske jag ska ställa mig vid spisen ett tag. Kyckling tinad och klar. Det bjuds på kyckling och ris a´la Jenny idag.. Någon som är sugen?

*Med lite sorg i hjärtat..

2009-08-27 @ 17:27:53

Vi har haft en otroligt skön semester. En massa flänga runt för att hinna träffa alla innan vi skulle hem. Men ändå, skönt. Eftersom vi var iväg en längre sväng än vi brukar den här gången så har vi umgåtts mer med familjen. Pussat,lekt  och kramat på Liljas kusiner. Knytt band  på något sätt. Hur som haver var det oerhört jobbigt att åka därifrån. Fick en blomma och puss av Tuva innan vi sa hejdå, mitt hjärta smälte. Tilda, sötaste lilla leendet man kan tänka sig. Lilla Simone med sitt eldröda hår och världens längsta ögonfransar. Hur kan man inte gråta när jag vet att det är flera, flera månader tills jag får träffa dom igen. Detsamma gäller förstås alla de vuxna också. Alla lika gulliga och rara.
På väg till flygplatsen förstod  jag varför det kändes så jobbigt. Jag insåg att jag inte lämnade svärfar, svärmor, svärmor, farbröder och liljas kusiner.
Jag lämnade en del av hjärtat, en del av min familj..

*På hemmaplan igen..

2009-08-26 @ 23:05:32

Nu har vi landat. Både fysiskt o psykiskt..
Hunnit packa upp, rensa lillans garderob, käkat på big boy och hälsat på hos Alvin. Kvällen har tillbringats i soffan och sett film.
Ska skriva mera imorgon. Kanske lägger upp lite kort, har tagit en hel del kan jag lova. Men nu ska jag nog slänga mig i sängen och läsa klart boken OCH försöka ignorera att jag är väldigt röksugen...

*Falkenberg..

2009-08-20 @ 20:38:12

Nu äntligen kommer en liten hälsning från oss.




Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera. Vi har varit här nu i 4 dagar. Mycket har hänt och ingenting. Tar dagarna med ett lugn, men ett planerat lugn. Alltid finns det någon att hälsa på eller något att göra/se.
Lilja blir bortskämd med kärlek och presenter från alla möjliga håll o kanter. Här busas och kelas det dagarna ut.Lilja rensar sakta men säkert farfars trädgård på både bär och morötter.
Vi har varit på promenader och hälsat på både getter, änder och höns.

Dagen har tillbringats på stranden. 27 grader varmt. Härligt härligt! Lilja har badat i det salta kalla havet, klämt på maneter och käkat sand. En bra dag med andra ord! Ikväll har det grillats. Nu sitter alla med ett glas vin eller öl och slötittar på när damer hoppar höjd på tv. Slänger in lite bilder, för jag orkar verkligen inte sitta här mer nu =)











*Safari på Djupis..

2009-08-15 @ 20:37:58

helt plötsligt sprang det in 3 elefanter genom dörren. Den ena tog första vänster och hamnade i köket, den andra svängde av precis efter den första och hoppade upp i sängen, den tredje tog ett megakliv rakt in i vardagsrumet. Nu har dom varit här och levt rövare et bra tag. ´Golvet rymmer mer kläder än vad garderoberna gör. Leksakerna ligger utspralade i hela huset och köket, ja det är knappt att man kommer in där längre... Jag förstår inte vad som hände..

Eller?

Var det kanske så att Jenny försöker packa väskor och städa samtidigt. Ju mer grejer som hamnar på sitt rätta ställe så åker fler på golvet igen... jag blir galen!

*Japp, nu jäklar..

2009-08-12 @ 23:00:20

Liljas första födelsedag har varit helt underbar. Stressade som en tok hela förmiddagen för att hinna plocka undan och ställa iordning och baka o allt sånt där som alltid görs i sista minuten. Men när folket väl började rulla in så la sig lugnet igen. Såklart klädde vi all lillan så hon skulle få äta tårta själv, ja det var ju gott. Inte precis första gången för henne. Men hon hade ögonen på chokladbollarna hela tiden. Som tur var hade Larne gjort en till Lilja, utan pärlsocker. NÅN måtta får det vara på sockerintaget =) Massa kladd och ett litet avbrott av främmande så somnade hon som en stock i sin säng. efter att ha sovit 1½ timme så var det dags för nästa hop av gäster. Mera fika... Stackars barn, hon har knappt ätit mat idag. men man blir bara ett en gång!
Massor med fina presenter har hon fått, både praktiska och roliga. Nu står det klart, Lilja måste byta rum. Det lila krypinnet som hon har nu rymmer inga leksaker längre.. Större barn, större leksaker.. Nästa projekt i huset kanske =)


















 

Ja, ungefär så. Jag är supernöjd, Larne är nöjd och Lilja har inte varit annat än nöjd hela dagen!

*Alldeles strax..

2009-08-12 @ 22:28:42

Ettåringen sover... Sambon borta och ser fotboll.. Tyst o stilla i huset.. Jag har precis hällt upp en kopp kaffe (koffeinfritt) och bänkat mig framför burken. Ska kolla igenom bilderna från dagen och ta mig en rök. Sen ska jag uppdatera..

*Ja, va fasen ska man säga..

2009-08-11 @ 22:24:48

Jobbade igårkväll, mycket skönt faktist. Ganska mysigt att komma tillbaka på arbetet någon gång då o då.

Har varit trött idag. Var iväg hos en kompis och drack lite vin och surrade. Lika trevligt som vanligt! Tack för det! Men det blev liite senare än jag hade tänkt det, var hemma strax efter 3. Men men, så är det ibland.


Imorgon är dagen då mitt lilla socker blir stora tjejjen, helt helt år har gått sen jag låg och svor på BB. Ojoj. jag kan/vill inte riktigt förstå att hon blivit så stor. Vart har det här året tagit vägen? i min hjärna så föddes hon och blev en sisådär  2månader, sen blev det sommar och nu ska hon tydligen fylla år..
Ja herrejisses!
Dagen imorgon kommer nog bli hektisk, men jag ska göra mitt bästa för att

uppdatera om kalaset på kvälllen.

*En snabbis..

2009-08-09 @ 10:12:03

Loggar bara in för att berätta att Lilja vaknade feberfri idag. Hon var även fri hela eftermiddagen igår. Nu verkar hon vara sig själv igen.
Det är varmt idag, stranden?mamma?hemma?annan stans?

*Läkarbesök..

2009-08-07 @ 09:05:09

Då har dagen börjat...
Har fått en läkartid till Lilja idag 10:30. Imorse vaknade hon med 39 graders  feber. Inte värst. Men nu har febern pendlat mellan 37-40 sen i söndags. Dags att kolla varför tycker jag. Så vi får se. Men hon är lika glad och busig som vanligt. liite loj förståss, men knappt märkbart. Oj, så varm en så liten kropp kan vara alltså. det är ju jobbigt bara att vara nära henne när hon har 40 i temp. Värmen strålar ut och hugger tag i ens egen kropp. Men hon är väldigt kramgo nu, så jag klagar inte..

*Alkoholens baksida..

2009-08-06 @ 22:24:23

Hur mycket kan hända på ett dygn egentligen? Ibland händer verkligen allt som inte får hända. Men om, som i det här fallet, att alkohol är med i bilden så händer vissa saker av en fullt naturlig anledning..

Som ni kanske förstår så tog jag mig ut igår. Hade super trevligt på förfesten, en näst intill livsfarlig cykeltur in till stan coh mycket treligt ute på 1906. Jag drack alldeles för mycket och för er som känner mig vet att jag pratar alldeles för mycket i det tillståndet. Men, what the heck, kul hade jag. Jag tyckte det väldigt roligt när jag hittade en telefon på golvet på uteserveringen, häftigt, en likadan som min.. fast den här telefonen hade en stor spricka över hela skärmen (touch) Så jag sände en lite tanke till stackaren som måste laga den, kan ju inte vara billigt. jag och lena diskuterar saken och inser att min telefon inte längre låg i väskan...!! Jag är den stackars saten som måste laga telefonh-vetet. Jag är den stackars saten som inte tog någon försäkring när jag köpte telefonen.. Ujjujj. Jajja, sånt är livet.
När jag vaknade imorse fick jag det glädjande beskedet att datorn har totalkejkat! Men vafan! Som tur är så har robban suttit här ikväll och fixat o donat. Nu sitter jag här. Surfar på nätet som om inget hänt.. otroligt!

*Slå slag i saken?

2009-08-04 @ 23:04:29

Imorgon är det onsdag.. Går folk fortfarande ut på onsdagar? Jag är så sugen på att göra något utan att vara mamma eller flickvän. Självklart finns både barn och sambo alltid i hjärtat, men jag vill bara slappna av lite utan att tänka på.. utan att tänka alls.. skulle vara behövligt.

En härlig melondrink i solen medan fötterna får vila högt. Lite musik. Äta lite smarrig middag, grillad lax kanske.Sitta ner med vänner och snacka ohämmat om allt o inget. Dricka gott gott vin. Kanske ut en sväng på krogen i kvällsmörkret. Stanna ute tills ögonen värker och sen dra sig hemåt till en varm och skön säng där älskling håller om mig..

Låter som en toppenkväll juh!

* En dag på stranden..

2009-08-03 @ 23:15:45

Dagen bjöd på klarblå himmel och varma vindar. Vi tog årets första tripp till stranden idag, lite pinsamt att det är augusti och först nu har vi tagit oss till sanden..
Men vi gjorde det och det var härligt. Jag ahr tillomed badat! Japp, du läste rätt, jag har tagit mig årets första och förmodligen sista dopp.












Tyvärr missade jag kameran när lilja lekte fisk i plurret. Men, en ny dag imorgon. Jag kan bara gissa att det blir mer bad då =)

*Ack o ve..

2009-08-02 @ 22:11:58

Äntligen har ajg fått träffa frugan (erica). Hon har varit borta i vad som känns som hela sommaren. Hon har flängt runt i vårat avlånga land och gottat sig. Liite avis är jag ändå.
Men idag har vi varit där, fikat och druckit kaffe och tagit hand om våra barn som inte sovit alls. Men trevlig trevligt.

Imorgon tänkte vi bege oss till en strand någonstans. jag är faktist gode less på våran bakgård. Om än jag tycker det är skönt att ha allting (toa, kök osv) nära, så kan det vara mojsigt med lite annat att vila ögonen på.

Lilla damen går mer och mer för var dag som går. Hon blir tuffare och tuffare. Det är lika roligt varje gång. Det bästa är att hon själv ser så stolt ut när hon vacklat fram och dunsat ner på rumpen.. Sötsockret mitt!

För övrigt så känns livet lite vemodigt. Börja oroa mig för att börja om att jobba, eller rättare sagt inte jobba. Med tanke på att jag är arb.lös. Så det blir väl att söka sig till att sitta bakom någon kassaapparat på nåt trevligt ica eller så. Lilja ska ju även börja dagis=ångest. jag vill inte att någon annan ska ta hand om min lilla ängel. Jag vill överhuvudtaget inte ha henne på ett dagis, inget stort iaf. Jag önskar helst av allt att hon får gå hos en dagmamma/pappa. Men som det ser ut idag, så har ingen råd att vara dagmamma. Jag förstår att de flesta mammor/pappor har lite ångest över det, det har jag också och vill inte heller ändra mig.

På grund av brist på jobb för oss båda, vi blir arb.lösa bägge två till hösten. Så har vi börjat leka med idén att flytta söderöver, mest troligt jönköping. Fastän jag förstår att det finns bättre chanser för jobb för oss båda så har jag sååå svårt att fundera på allvar över flytt. Jag kan inte tänka mig att bo mer än en hlvtimme bort från min familj. Min telefonräkning skulle bli skyhög bara av samtal till familjen. Jag tror att jag har under 26 år, varit ifrån mamma som mest en vecka. Hur ska det då gå om jag inte får träffa henne på flera månader. Jag skulle förmodligen krypa ihop i ett hörn någonstans och strejka livet.. 
Men OM vi nu måste flytta, så känns jönköping som ett bra alternativ. Vi ska dit en sväng nu under semestern för att kolla läget lite granna. Kanske blir jag kär eler så blir det tvärt nej. Det får tiden utvisa. Fram till dess kommer jag fortsätta ha ångest över eventuell flytt. Men just nu, nu ska jag krypa ner i soffan med bis och dricka en kall öl..


...så det så...

*Detta fält måste tydligen fyllas i...

2009-08-02 @ 12:44:34

Kvällen igår tillbringades framför datorn. Robert var här och fixade o trixade.  Vi installerade/avinstallerade och allmän rensning av datorn. Nu har jag äntligen hela office paketet som jag saknat. Det går ju knappt att använda datorn utan tex. "word". Men nu, nu går det så bra!
Han fick även igång ett program som jag velat använda länge, Bonniers Trafikskola -09. superbra! Gjorde teoriprovet på skoj. 34/70 rätt. Vilken tur att jag ska plugga lite då =)

Satt uppe halva natten för att Lilja inte ville sova riktigt, hon har gråtit, pratat och gormat, men i sömnen. Jag har suttit och väntat på att snart, snart vaknar hon. Men icket! Jajja, hon sov till halv 8 så det gick bra ändå.

Nu är det lunch som står närmast på schemat, sen ska vi plantera oss ute på gården för lite bus o bad..

*boooring..

2009-08-01 @ 15:56:31

Åhh, jag är så uttråkad idag. Vet inte varför, kan bara inte slappna av. Vill så gärna göra nåt rolligt. Men kroppen skriker efter sängen och det låter som den får ett bra gensvar. What 2 do?
Orsaken till denna trötta rastlöshet kan ju finna sig i att det är varmt och härligt ute, men kladdigt och mulet. Mm, det lät som en bra anledning. Det är inte ens skönt ute när det är så här, ännu mindre bahagligt inne..
Jajja, jag hinkar kaffe just nu med förhoppning om att vädret, humöret och orken ska vända till det bättre.

Vad gör alla idag? Ligger alla bara hemma framför datorn, eller är det så att ni faktist har hittat på något roligt att göra?
Hmpfrr.. jag känner mig lite sådär lagom neggo just nu.

Nä, om man skulle gå och läsa instruktionerna till mina nya vaxremsorna kanske. Hade tänkt testa på lurvet på benen. Men jag är inte säker på att alla mina 10 strån kommer att ryka...

*Långsam..

2009-08-01 @ 11:16:28

Jobbade en sväng igårkväll. Det var riktigt roligt, fastän det var en lugn kväll. Men jag fick surra desto mer med den nygifta. Kul kul.

Biljetterna är bokade till falkenberg, "farmor" räknar dagar tills vi kommer (åker hemifrån) så nu känns det nära. Ska bli skönt att komma bort ett tag. Vi hade först tänkt oss 2 veckor, men det blev 10 dagar. Jag kommer ändå ha hemlängtan och bis kommer hinna bli less. Så det blir nog alldeles lagom. Däremot så längtar jag inte till flygningen, vet inte hur lillan ska roas på planet och mellanlandningarna. Utan vagn dessutom, så det blir att bära omkring på henne. Sådär spännande. Men det är det värt.

Vad ska man hitta på för bus idag då? Regn och tråkigt ute. Ingen rolig dag alls, så vad gör man?
Hoppa i duschen ska jag börja med, det är en bra start har jag hört!