*Var nöjd..

2009-04-29 @ 23:27:38

Var nöjd med allt som livet ger
Och allting som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär
Var glad och nöjd för vet du vad.
En Björntjänst gör ju ingen glad
var nöjd med livet som vi lever här

Försök inte få det du inte får
Försök inte nå det du inte når
Har du förstått att det här är riktigt
att vad som helst är mindre viktigt
Kan du utan besvär
Bli nöjd och glad med livet som vi lever här

*Onsdag...

2009-04-29 @ 11:10:14

Idag blir det cellprov. Hoppas verkligen att det går. Det är ju inte sådär jättekul att bresa i stolen, så jag slipper gärna göra det fler gånger. "Tant desse" ska vara med Lilja medans tiden. Nog för att det går fort, men skulle hon vara jättegrinig eller så så är det skönt att någon hålelr koll på henne. Det skulle ju vara en vacker syn annars. Jag halvnaken i stolen och liten hoppandes på min mage för hon vägrar va i vagnen =) Hmm, jag tror att jag föredrar alternativet med en barnvakt.

Jag har någon typ av tyngd på axlarna. Antingen att jag glömt något, eller som att något ska hända. Vet inte, det känns olustigt iaf. Kan inte komma på vad det ska vara.

Larne jobar dag idag. Skönt att ha honom hemma på kvällen. Men tråkigt att vara ensam hela dagen istället.
Men i eftermiddag har vi lite att stå i. Lite rant hit o dit. Sånt jag tycker om =)

Snart är all snö borta från gården. Någon envis liten hög här o där finns kvar. men det ska nog försvinna strax. Skönt när det torkar upp så man får börja kratta bort allt fult och dött.

Lilja mumsar äpple..

*Lilja o bananen..

2009-04-28 @ 18:46:56

Idag fick Lilja en banan till efterrätt. Jag skar upp den i bitar och la fram så hon skulle få öva på pincettgreppet. Som väntat gick det inte så bra. Bananen var hal och fingrarna klumpiga. Äntligen, efter en halv banan, fick hon i sig en bit =)
OBS. Ganska långt klipp, men ha tålamod..


Som sagt, det gick lite sisådär.. Men vad hände då med all banan?
Jo, fint utspralat på golvet. Tur att jag älskar att plocka upp kladdig frukt från golvet..
 

Lilja upptäckte däremot att banan är väldigt roligt att mosa i händerna, så det låter så där härligt kladdigt o slibbigt..

*Söndag=godisdag..

2009-04-26 @ 21:15:35

Ännu en söndag till fullo, snart. Har som vanligt varit på Ekbergs, utan några rekord idag. Promenerat i solen, hela familjen. Mysigt, för det händer inte ofta att jag får med Larne på prommis. Sen har jag faktist tagit tag i kaoset här hemma. Städat o tvättat. (Duktigt flicka!)
Lilja har varit grinig hela kvällen. Hon vägrade äta sin middag, ris o kycklinggryta. Hon satt o sneglade på grötpaketet som står framme. Så jag gjorde en portion, och hon åt. Men inte utan protester. Mellan varje tugga så grinade hon, tårarna sprutade och läppen putades. Inget ville hon göra heller. En mindre bra dag för henne med andra ord. jag gissar att det är tandraden som är på väg upp som spökar, så jag hivade i henne lite alvedon. Sen klädde vi på oss och gick på en kvällsprommis, forfarande i solen. Jag tänkte gå ner på ica och köpa karra, men var 20 min sen. Så vi fick fint knata in till stan. Detta godis alltså, värre än cigg. Jag hade aldrig gått in till stan för att köpa cigg, då hade jag hellre väntat tills larne kommit hem. Men godis måste man ju ha! Tragiskt nog hade dom inte färskt lösviktsgodis på 10-12. Så jag är fortfarande sugen, men vill inte äta det jag har.. Problem, eller hur?!
Lilja blev glad av prommisen iaf.



Idag känns livet precis som det ska. Solen skiner, gräset är framme, fåglarna kvittrar och jag har sommarskor på fötterna. Underbart.

Imorgon är det sista babysimmet, tror jag. Jag ska som vanligt sitta på kanten. Inte för att jag vill va en gnällkärring. Men nu har jag haft mens i 6 veckor! Hello! Jag är så fruktansvärt less att jag skulle kunna slita ut hela maskineriet själv. Åh så skönt det skulle vara att slippa... Huga!
Ska på cellprov på ons. har inte blödningarna avtagit tills dess måste jag boka om, igen. 3 gånger har jag fått boka om då. Men jag ska nog in och kolla ändå. min bm ska nog skicka en remiss till min läkare så han får kolla varför jag blöder så mycket/länge. Antingen är det bara p-pillrena som spökar, eller så är det större cystor som spricker, jag har haft så ont i magen. Eller, så är det nåt med tumören att göra. Man vet inte så noga på en skrotbil..
Ska på ny röntgen om ca 3 veckor. lir spännande att se om något hänt sen sist. Senaste kollen hade inget förändrats, den hade varken krymt eller växt, trots medicin. Nackdelen är att jag måste in och lämna massa prover, både på vårdcentralen och på gyn innan. Jag är helt värdelös på att komma ihåg sånt. Innan hela historien började så var jag livrädd för sprutor, nu har jag blivit van och det känns inte så farligt längre. Det beror p förståss, när dom börjar sno 3-4 rör blod, då blir jag nervös. Jag hatar det sugande, slurpande ljudet när blodet forsar in i det lilla röret. Bläch! Ooo, jag ryser bara jag tänker på det. Efteråt brukar jag alltid ha stora bläffor med blåmärken i armvecken, inte så häftigt faktist!

En j'kla massa svammel har jag lyckats kludda ner. Inget vettigt sagt, som vanligt.  Så istället ska jag ta min stackars godisskål och bädda ner mig för att se några avsnitt av The hills..

yupp!

*Bombnedslag inne, bombnedslag i sinne..

2009-04-25 @ 17:33:41

Följande inlägg är naket, ärligt och personligt. Vissa rader är inget nytt för vissa. Men en del av inlägget kan kännas stötande. En del har jag aldrig yttrat mig om tidigare, inte ens min familj. Inte ens till Larne. Det här är mitt sätt att berbeta. min blogg kommer från o med nu att fungera som min ventil. Självklart kommer liljas inlägg få vara kvar.
Om någon känner avsky mot vad jag skriver, håll gärna sådana kommentarer för er själva, Det hä är nog jobbigt ändå.
Tack.
Och förlåt..

Jag tror inte att jag har levt ett speciellt svårare liv än någon annan. Visst har jag fått mina törnar både här o där. Men jag kan oftast prata om mina problem o snabbt gå vidare. En av mina bästa egenskaper.
Dock sitter vissa händelser kvar, känslor som klöser sig fast någonstans på ryggen. Ibland, då o då, så kryper dom fram över skuldran och jag kan se i ögonvrån. Se tillbaka..
Senaste åren har verkligen satt sina spår. Känslomässigt har jag gått igenom mycket som jag aldrig tagit tag i. Inte hunnit bearbeta. Nej, jag går inte omkring och mår dåligt. Det gör jag aldrig. Jag ser det som anfall. Känslorna kan skölja som en våg över mig och under några timmar, en kväll mår jag piss och gråter. Men det går över.
Först kunde jag inte bli med barn, så det blev utredning. Där visade det sig att jag har PCO och en tumör på hypofysen. Tiden som följde innebar mediciner, läkarbesök, provtagningar, neg. gravtest ,röntgen eller andra undersökningar varje vecka. Fysiskt o psykist påfrestande för både mig o Larne. När jag äntligen blev gravid, efter ca 2 år, var min stora önskan att få amma. Jag åt medicin tills hon föddes. Men med. gjorde att jag hade mjölk till ett helt dagis. Så ammningen kom aldrig igång pga. 4 rejäla mjölkstockningar på 4  veckor. 40 graders feber och bröst stora o hårda som medicinbollar. Inte kul. Så jag tog beslutet att sluta. Det var ett jobbigt beslut, eftersom jag tycker att ammning är något magiskt som mor o barn har tillsammans. Men men. 
För ca 1½ år sen, hände det där som ni kunnat läsa om i tidigare inlägg. Självklart inget som man kommer över på en handvändning. Men vi bestämde oss för att fortsätta, strax efter blev lillan till.
40 veckors graviditet där ca 30 v präglades av depression. Lite upp o ner, lite hit o dit. Hade tankar om mina nära o kära som jag inte vill komma ihåg. Jag kunde komma på mig själv med att ligga och fundera på hur jag kunde få missfall, bara för att slippa må dåligt. Jag ville sparka o slå på magen. Att komma ihåg och kunna känna känslan av att planera sitt barns död, är inget att rekommendera. Lyckligtvis kom jag till sans innan tanke blev till handling. Jag är säker på att jag inte skulle gjort något ändå, samtidigt älskade jag lilla grodan i magen från dag ett. Det här är något som verkligen kramar livet ur hjärtat. Varje gång jag ser på Lilja, varje gång hon skrattar och ler mot mig, blir jag påmind om vad/hur jag en gång känt.
Värsta perioden var när det blev strejk på jobbet. Vi skulle gå någon annanstans och jobba. För mig, att lämna ett av mina fast punkter, blev droppen. Jag misskötte mitt jobb. det är jag fullt medveten om. Jag grät varje dag jag gick till jobbet, jag grät på toa och jag grät när jag gick hem. Pust! Vill tacka alla arb. kamrater för erat stöd före o under graviditeten.

Det finns mycket jag o Larne har att arbeta med. Som ni kanske förstår. Men vi har kommit långt, vi har gjort det jättebra. Du, har gjort det jättebra.
Alla mina känslor har blockerat en stor del av ett förhållande. Nämligen min lust, ja ni förstår vilken. ett stor problem som nöter hårt i en relation. Men vi är starka, vi kommer dit!

 Har insett en sak idag. Något jag måste göra. Håller det för mig själv ett tag. Men jag tror att detta kan vara ett slut på något gammalt.



Hela huset ser ut som om en bomb slagit ner mitt i. Hur kommer det sig. Jag som storstädade för ett litet tag sen, nu är det mer skit i hörnen än någonsin. Helt otroligt. det värsta är att jag vet att skulle jag bara få tummen ur, så skulle det ta max en timme att få ordning. det är mest kläder och annat tjafs, som reklam som ligger utspralat överallt. Skulle även behöva skura upp i litens rum. Alla lister och dyl. ser mindre roliga ut.

Har legat på latsidan hela dagen. Största ansträngningen som gjorts idag är att jag gått över till grannen och rökt en cigg. shit, vilken energi jag har!

*När du sover..

2009-04-24 @ 22:55:14

Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

Men fortsätt nu att sova
min underbara tjej
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.







JAG SER DIG NÄR DU SOVER
Av: Lisa Glans

*My oh my, what a wonderful day..

2009-04-24 @ 21:35:17

Zippedidodaah zippedidey... 

Jag har den där jäkla låten i huvvet, med Långben som sjunger. Lite roligt ändå.
Men visst. Har haft en helt underbar dag. Ute och promenerat hela dagen. Skulle in till stan o handla lite nya kläder till lillfröken. Men som vanligt så har den gär staden väldigt lite att erbjuda. Kanske är jag kräsen, jag vet inte. Jag söker tröjor, t-shirtar, klänningar eller tunikor. Men nää, bara en massa bodys. Det är jobbigt o besvärligt med bodys. Sen gillar jag inte allt för pnuttinuttigt. Absolut får det vara rosa, men inga rosetter o annat märkvärdigt. Gärna enfärgade kläder. BUT NO! Som han själv uttryckte sig idag, - Det här är ett jobb för pappa Larne! Absolut. Han är mycket bättre än mig på sånt där.

Lilja har haft svårt att sova senaste kvällarna. Så ikväll, när hon inte ville somna i sängen tog jag upp henne till mig i soffan. Där satt vi o gosade o mös. Helt underbart, bästa känslan man kan ha! Hur som haver, jag satt och strök och pillade med hennes öron. Helt plötsligt sover hon. Otroligt. Sötaste karamellen i världen. Det roliga är att hennes far är precis likadan!

Fredag idag, det har jag inte fattat än. Massor med folk på stan som pratar om att festa och jag har bara onsdag än.. märkligt. Men det märks på tv:n att det är fredag iaf. Inget att se. Så jag ska slänga mig i rosa rummet och glo på lite one tree hill, minsann.

över å ut

*Film..

2009-04-24 @ 11:41:57

Gladskiten Sommansson.

*Film..

2009-04-24 @ 11:40:30

Lilja har börjat ställa sig i krypställning. Tur som man har hade jag kameran i närheten första gången =)

*Vrålåket..

2009-04-23 @ 19:26:44

Pappan har varit och inhandlat en ny vagn till liten..

Vroom vroom!

*Snöbolleffekt...

2009-04-23 @ 19:06:07

Idag har jag tänkt mycket. Lite som jag blir irriterad över, lite som är så skrattretande att jag inte vet var jag ska ta vägen. Att en sån liten grej, som att jag är irriterad på en karl i min omgivning (INTE Larne), till att det helt plötsligt handlade om något helt annat. Något, eller någon som jag överhuvudtaget inte lägger den energin på.

Ann:
Jag förstår att du ser efter dina nära. Men försöka ta reda på fakta innan du slänger ur dig något. Jag har aldrig någonsin skrivit något om henne, eller vad som hänt. Jag har skrivit tidigare om mina känslor angående en del av vad som hände. Varför tror du att jag skulle anklaga henne för något? Det har jag aldrig gjort. Jag har aldrig skyllt på henne. Hela skulden ligger på L. Så varför du/ni tog mitt inlägg personligt och fick det att handla om henne är för mig helt ofattbart. Jag har ett liv. jag har andra problem. Riktiga problem.
Om ni undrar varför jag blir så upprörd, så har det här onödiga fått mig att tänka tillbaka och gamla känslor har rivits upp. Det är något som tar tid att läka. Vilket jag har lyckats bra med. Men att få något sånt här, helt från tomma intet, slängt i ansiktet gör faktist ont.
Om mina inlägg råkar stötas med hennes, för att vi kanske båda mår dåligt samtidigt, är inget ovanligt. många mår dåligt, varje dag.  Vad får dig att tro att jag skulle skriva om henne? Varför skulle jag göra henne till offer i det hela?
Som sagt, det finns mycket jag skulle kunna säga. Men det var aldrig min mening att någon skulle ta inlägget personligt, speciellt inte nån som jag inte har med att göra. Nu har det blivit en så stor grej. Jag är lite less på allt. Varför kan inte hela historien läggas ner? Om det är något som du/ni tänker på så är jag ledsen, men blanda inte in mig. jag har lagt det bakom mig. Hoppas att ni kan göra desamma.

Snöbolleffekt, höna av en fjäder o så vidare o så vidare...  JAG ÄR LESS!

*Upp som en sol...

2009-04-22 @ 22:22:03

..ner som en pannkaka..

Har haft en sjukt mysig dag. Himlen har varit blå, solen har värmt och massor med vänner har fyllt våran altan. Liten har haft fullt upp med att springa i gåstolen ute, gunga i roliga gungan och spexa för allt folk. Vi grillade korv och fikade alldeles för mycket fika, därav alldeles för mycket kaffe, vilket i sin tur betyder alldeles för mycket cigg, igen. Helt värdelöst. Avslutade dagen med en liten promenad med tjejjerna och lite skitsnack.

Desvärre har en klump rullat ihop sig till en knut i magen. Fick mycket tråkiga besked från en bästa vän. Jag grät floder igår för henne, gråtit idag, men klumpen sitter kvar och växer mer o mer.

Å andra sidan, Lilja har stått och balanserat i krypställning för första gången idag! Tjohoo!

Upp som en sol, ner som en pannkaka, har verkligen gjort skäl för "namnet" idag.

*Grr...

2009-04-21 @ 23:27:22

Eftersom vissa verkar stöta sig på ett tidigare inlägg så får jag väl lov att förklara mig.

När jag skriver om att andra ska må dåligt menar jag förstås inte ohälsa på något sätt. 
Jag skulle inte önska min värsta fiende ohälsa, varken fysiskt eller psykiskt.
Om någon säger något till mig som sårar, är ofta reaktionen den att man vill "nypa" tillbaka. En försvarsmekanism som lever i oss alla. Somliga använder den, somliga inte. Jag hör till den senare skalan. Den reaktionen brukar utlösa ett kiv som håller sig på sandlådenivå. Ett sätt att skydda sig själv..
Det är den känslan jag skrev om tidigare..
Men de som känner mig förstår säkerligen vad jag menar, endast ni som behöver förstå..

Fick kommentaren:
Postat av: tjorven

kan behövas för att styrka ett så svagt psyke.


Svar: Får man fråga vad du vet om mitt psyke? Eftersom du skriver svagt, antar jag att du tagit en titt i min sinne, min själ.


Och ja, jag har blivit sviken. Det största möjliga av den som betyder mest. Han svek mig, ingen annan. Har aldrig påstått det heller.
Har inte heller tagit upp ämnet i bloggen tidigare för att skydda inblandade personer. Men nu har du gjort det offentligt.
Så se där, nu kan hela familj och släkt läsa om det. tack!

*Ja vad ska man säga...

2009-04-21 @ 22:25:49

Ja jag vet inte..
Jag tänker på inlägget jag skrev om den inre rösten. Där jag tydligen inte gjorde helt klart vad/vem det inlägget handlar om. Svaret är så enkelt att det inte handlar om någon speciell. Vad som "utlöste" tankarna kring ämnet var ett samtal som ägde rum med en bekant för 3 dagar sen.

Fick en kommentar till inlägget som jag kan gissa vem det är ifrån... om än du tror att det handlar om dig så kan jag garantera att så inte är fallet. Men tack för att du river upp gamla sår...

*En sån dag...

2009-04-21 @ 19:16:38

Ja, en sån där härligt härlig dag. Stor har varit ledig, bara en sån sak..
Hela familjen vaknade runt halv 9 . Larne började städa bilen och jag lekte med liten. När klockan slog 10 var det dags för en förmiddagslur. Så hela familjen somnade gott. När vi vaknade strålade solen och varenda grillnerv i kroppen ryckte och slet. Så vi begav oss till "mormor" för att grilla parisare. Som vanligt, myyyche gott! Sen har vi varit där hela dagen lång. For förbi ica o handlade innan vi kom hem. Precis när vi landat så ringer telefon.Larne blev tvungen att åka in o jobba iaf. Tur som man har ibland, hann jag se att vi missat köpa välling (som vanligt) så jag hojtade ut till L som backade ut bilen. Vagnen var såklart därbak. Hade blitt jobbigt annars att gå o bära liten ner på affärn.. Så vi tog en liten kvällsprommis. Attans så skönt det är. Varmt och helt vindstilla. Lilja sover än därute, egentligen borde hon inte göra det eftersom hon ska gå o göra natt natt om ca 2 timmar. Men hon ser ut att må så gott, jag har bara inte hjärta att väcka henne. Så jag passar på att skriva lite istället..

bjussar på lite bilder från dagen... o kanske från igår.. =)



Lilja och kusinen Rasmus


Lilja testar gräset..


Larne, hmm, vad ska man säga.. Larne, helt enkelt.


Snyggingarna har paus i solen..

*Den lilla inre rösten...

2009-04-20 @ 22:42:29

Är det bara jag som ibland, märkligt nog, kan glädjas över att vissa människor mår tillfälligt dåligt? Är det bara jag som är en sån elak person? Är det elakt? Eller är det bara så vi människor fungerar?
Det finns ett fåtal människor som jag verkligen inte tycker om. Ibland mår jag lite bättre av att veta just de människors liv inte är tip top. Inga allvarliga saker får det handla om förståss, jag är ju inte hjärtlös. Men bara av att veta, så gör det att jag känner mig liite bättre. 

Nu låter jag säkert som världens sugga. Men jag tror att det finns fler än mig där ute som känner precis likadant...

*Tonårsliv..

2009-04-20 @ 22:15:48

Ni har väl inte missat dokumentärserien, tonårsliv,  på kanal 1?
En serie i åtta delar där  filmteamet följt några ungdomar under 4 månader.  Man får följa Joanna som kämpar med sina ätstörningar, Cecilia som tycker att skolan är för jobbig och Monika som blev ensam mamma som väldigt ung.
För mig en intressant och viktig dokumentär. Det finns alldeles för många unga människor som aldrig fått berätta sin historia.

Kanal 1, måndagar kl 21.30.
Vill ni se tidigare avsnitt? Gå in på www.svtplay.se och klicka vidare till tonårsliv..

*Bilder, nyfödd - nu...

2009-04-18 @ 22:48:36

Jag hade tänkt bjuda lite på mig själv. Blev nostalgisk för ett ögonblick och tänkte tillbaka på förlossningen..
Här kommer en bild ca 4 timmar innan liten kom ut.. Det syns att jag hade lagt på mig 20+ kilo.. huga!



Men klart att det var värt alla kilon! Ut kom ju världens finaste lilla blomma. Njaa, kankse inte just då var hon finast. Men när bebisskrynklet lagt sig så blommade hon ut..
Här kommer en bild på liten, knappt sekunden gammal..




5 dagar gammal. Pytteliten juh. Jag kommer verkligen inte ihåg att hon varit såå liten..



3 mån. lilja provar "mat" för första gången. Morotspuré. Redan då kunde man ana att hon skulle bli glad i mat!



5 mån. Glad som vanligt. Här har hon klättrat upp på odjuret. Stolt liten tjej =)



Stora tjejjen, 8 mån. Sitter och äter äpple.


Sitta och äta ett äpple. Väldigt enkelt. Men väldigt stort för en mamma...

*Svar till "plast-farmor"...

2009-04-18 @ 22:12:33

*Eller som jag hellre kallar dig, bonusfarmor =)*

Lilja önskar också att ni var här och puttade gunga.
Helst skulle vi ha er allihopa här, farmor, farfar och b-farmor, farbröder och kusiner..
Alla på samma gång! Men vi ses säkert snart!

Familjen Sommansson/Öberg saknar hela släkten i Falkenberg, stor som liten.

Kram!

*Mitt namn är..

2009-04-17 @ 15:28:45

Hej, mitt namn är Jenny. Jag hatar verkligen när folk gnisslar tänder. Gnisslandet är för mig, värre än naglar på svarta tavlan, en telefon som står o ringer och gafflar mot tallriken på en och samma gång. Huga!
Min dotter är 8 mån, har tre(4) tänder, och gnisslar HELA tiden...
Jag håller på att bli tokig!! Vad fasen gör man? Kan ju nte gärna slänga in en bettskena i mun på henne. Mitt knep är att plugga igen kakhålet med nappen. Så nu sitter den där nästan 24/7..


Bussar på en bild av premiärturen i Liljas gunga...

*

2009-04-16 @ 20:47:04

Jaha, nu då? klockan är halv 9 och liten sover. Vad ska jag göra nu då? Äta middag ska jag göra. En utsökt måltid bestående av bullens och bröd.  Japp, så tragiskt är det. Ha inte varit hungrig på hela dan, så plötsligt känns det som att någon slår mig i magen. Där är den, hungern.. Så det känns inte som att jag ids laga nåt mer avancerat än att koka lite korv.
Idag har vi varit på ännu en långprommis. Idag blev turen 1½ timme, men nu börjar en sån tur kännas kort. Jag börjar bli van. Tänk om jag ska måsta gå 3timmars promenader för att bli nöjd. Huvva, hemska tanke, jag som hatar att röra på mig.
Annars har absolut inget intressant hänt. Liten har badat ikväll, så nu är det ett hav på toagolvet. Fortsätter hon i den här stilen måste vi snart renovera pga. vattenskada. Ingen dum idé förståss. Nytt badrum vill jag juh ha! Kanske ska smida planer med lillan...
Nu, korven kokar och ghost whisper på tv..
Trevlig kväll!

*Avskalad näsa, vårtecken och ledsen mage..

2009-04-15 @ 22:19:53

Har inte mycket att skriva egentligen. Har nog lite bilder jag skulle kunna lägga upp, men jag ids helt enkelt inte. Det är inte mycket datatid för mig just nu.
Senaste dagarna har vi njutit av solen och våren till fullo. Varit ute på långprommisar, grillat, solat och rökt alldeles för mycket cigaretter. Det blir lätt så när man sitter och sveper kaffe i solen.
På tal om kaffe/upprörd mage... Jag har börjat gör mig en "smoothie" till frulle. I vanllga fall är jag extremt hungrig när jag vaknar på morgon, men kan inte äta nåt utan att börja må illa. Vilket oftast resulterar i en mängd kaffe på tom mage. Med magkatarr i botten så kan ni ju gissa hur glad magen är..inte alls glad..
Så nu har jag tänkt att jag, som hatar yogurt ska försöka, för magens skull. Men mixat med frusna bär och banan så är det inte alls illa faktist. Det går ner iaf. Kankse för att det är så kallt. Lilja tycker också om!

Bvc idag. 70,5 cm lång
                    9,6 kilo
Hon har alltså växt 3 cm på 1½ månad.. bra gjort. Inte konstigt att hon får byta storlek på kläderna en gång i veckan..

Efter alla timmar i solen + ett mindre bra planerat besök på suntan, så har jag fått fin färg i fejjan. Men desvärre är det stelt och ömt på snoken. Jag börjar flagna. Hur häftigt är inte det? Jag som ska på dop på lördag.. Typiskt!

Imorgon hoppas jag på en lugn och skön dag. Ska på en promenad men annars har jag inget planerat. Kankse försöka städa lite. Behöver skotta undan grustlagret som uppenbarat sig på våra golv.


Såg idag att det kommer upp massa skott i rabatterna. Även på gräset, närmast husväggen har det ploppat upp massa små lila/blå blommor. Mycket vårigt!

Nu har vi hittat en vagn vi ska köpa. en betydligt nättare och smidigare vagn. Skönt att slippa dra åbäket ut och in ur bilen hela tiden. Så det blir att ha en stadsvagn och en hemmavagn. Mycket behagligt. Den är fin, men jag är lite rädd att resten av pite kommer att ha likadan. Inte alls kul juh.

Se där, jag som inte hade nåt att skriva har nu skrivit ett längre inlägg än nåt jag skrivit på länge. Jag tror att fingrarna och hjärnan arbetar emot mig, Så nu är det dags att lägga av. Ska försöka få ordning på duntäcket jag försöker tvätta.

Över o ut!

*Sälen är trött..

2009-04-13 @ 09:30:29

*Mjukglass o sälen Lilja..

2009-04-13 @ 09:29:31

Igår var det äntligen sol o varmt. Det tycker jag verkligen att vi har förtjänat. Idag är det fortfarande varmt. Solen skiner och himlen är blå. Härligt. Eller som min vän skulle sagt, AWESOME!
Vi tog en prommenix igår, var i stan och mös. Mjukglass i solen och sedvanliga bit för bit på ekbergs. Lilja var på sitt absolut bästa humör. Som den teaterapa hon är så fick hon 6 vuxna människor att sitta o klappa händerna med henne. Hon kan verkligen spela allan. Hon älskar att spela allan. Sen blir hon arg om hon inte får all uppmärksamhet. Det bådar inte gott för framtiden.

Igårkväll hade jag finfrämmande, des o johan kom hit. Johan satt o sov i soffan, jag o des pratade lite skolminnen. Hur kul som helst. Mitt i allt ringde Larne..
-Hej, vad gör ni?
-Nä, inte mycket.Pratar lite om vilken cooling jag var i skolan och vilken nörd des var.
-Hehe jasså?
-Japp, hon var ett svart missförstånd..  (ASGARV!)

Tänk vad fel det kan bli ibland. Hon var förståss inget svart missförstånd, hon beskrev sig som svartklädd och missförstådd. Dessa ord blandade ihop sig när jag skulle berätta för Larne. Men roligt var det =)

Inget kryp för liten än. Hon drar sig upp från sittande till stående och har ett fåtal gånger lyckats ställa sig i nästan krypställning. Men mest rullar, ålar, drar hon sig fram. Det fungerar bra det också. Hon ser ut som en strandad säl där hon ligger och guppar fram o tillbaka å magen.




Chillar i vagnen



Mjukglass i solen


*Morgonens..

2009-04-12 @ 11:09:45

Här kommer morgonens bild..




*The pianist..

2009-04-11 @ 22:35:07

För er som har tid över just nu måste jag rekomendera filmen som börjar.. oj, började för 10 min sen.
En underbar film med en favorit, Adrien Brody.

Filmen får av mig 5 hjärtan av 5 möjliga..   
♥♥♥♥♥

*Påskskinka, nr 2 och socksockar..

2009-04-11 @ 20:46:11

Är det bara våran familj som äter skinka till påsk? Det är lika självkart för oss som julskinkan. Men många blir förvånade över våran tradition.. Konstigt. Jag har som trott att det ska vara så =)

Hur som haver, påskskinka har ätits. Fredag och lördag. Jag stal med mig några skivor hem från mamma så jag kunde äta hårdbrömackor med skinka till frukost/lunch idag. Oj oj, kan inte bli så mycket bättre än så.

Idag har jag o liten varit hos bästa "lill-moster" och Erik på påskmiddag.
Lilja var trött och hungrig, så hon var inte på sitt bästa humör. hon satt o skruvade sig och beklagade sig för herrskapet. Ni vet, bara så att dom inte skulle kunna missa att hon ville ha mat och sen sova.
Tur hon är världens snällaste lilla barn. Hon sov senast/vaknade kl 15. Så det var ju inte konstigt att hon var trött kl 18. Vi gick hem en timme senare, då sov hon ca 10 min i vagnen. Men inte räcker det.
Så hon gick på toa (japp, hon gjorde nr 2 på toa) och hoppade i jamasen redan klockan 20. Jag tänkte att det kan ju vara värt att prova, eftersom hon inte riktigt sovit på 5 timmar. I vanliga fall gör hon natt natt kl 21.
Hon har legat o jollrat o muttrat där inne ett tag, så jag gav henne en till flaska på 100ml nyss. Nu är det tyst. Så jag tror hon sover. Så nu kan jag nästan räkna med ett storkalas inatt, hon har smällt i sig 300ml innan hon somnat. Blir intressant att se.

Det här med att vara ensam skrämmer mig lite. Det skrämmer mig just för att det gick väldigt snabbt att vänja sig. Missförstå mig inte, jag saknar Larne massor, och längtar så det gör ont. Men samtidigt är det skönt på nåt sätt. Bara sig själv o lillan att ta hänsyn till. Vi kan göra vad vi vill o när vi vill, utan att någon väntar där hemma. Hmm mycket märkligt. Men det ska bli såå skönt att ha min bis i närheten igen..
Sängen är väldigt stor och tom på nätterna. Sen finns ingen där som värmer mina socksockbeklädda fötter heller...
Saknar dig älskling!

Nu när liten har däckat ska jag bädda ner mig i mitt rosa rum och se lite one tree hill. SOM det är spännande nu..

*Snett...

2009-04-09 @ 11:59:45


Som vanligt så glömmer jag av mig och filmar på höjd.. Men ni får vrida o böja lite på huvvet så ska det nog gå bra.
Vassego, en morgonglad tösabit!



*PAKEEET!

2009-04-09 @ 10:21:21

Nu har vi slitit upp paketet och är mycket nöjd över innehållet. Det är alltid lika roligt när det kommer paket adresserat till Lilja. Det ser så sött ut på nått sätt =)
Tänkte bara lägga in lite bilder på Liljas presenter så pappsen får se.

                


Mycket fint! Tack farfar! Nu har Lilja en outfit till Alexanders dop =)


Idag ska jag o liten bege oss ut till grundvik. Vi är bjudna på grillkväll. Mmm som jag längtar! grillad fläskfilé...
Lilja däremot ska få äta ugnsbakad lax m potatis och kokta morötter. Det blir nog bra tror jag. Om hon gillar min kokkonst förståss.
Nu ligger lilja och överväger om hon ska sova eller inte. Det hörs ett litet gråt var 3e minut ungefär. Så jag skulle gissa på att hon sover inom 5 min =) Då ska jag passa på att hoppa i det blöta.

Som utlovat, morgonens bild. Såhär glad blir Lilja när hon pratar med pappa i telefonen.

*Mat+bajsklocka?..

2009-04-09 @ 09:44:06

Godmorgon, eller för vissa, god förmiddag!
Lilja har ganska fasta rutiner när det kommer till att äta, ungefär samma tid varje dag. Nu har hon tydligen pratat ihop sig med farbror skalman och skaffat sig en bajsklocka även. Senaste 2 dagarna har hon varit uppe ca 1½ timme vid 4 snåret på morgon. För att som jag nämnde, bajsa. Helt otroligt. jag är inte sugen på sånt den tiden.. Men fördelen är att hon sover till halv 9 efter det. Så på nåt sätt känner jag mig ändå utvilad och glad!
Lilja sitter just nu på golvet och spelar med sin bjällra.
Jag såg postbilen köra förbi, Lilja har fått paket!! Jag antar att det är från farfar och "bonus-farmor" .
Måste genast springa ut och titta..

Återkomemr sen med morgonens bild!

*Däckad..

2009-04-08 @ 17:58:24

Som jag skrev tidigare, Lilja har däckat. Med flarran i munnen.
Måste ju få dela med mig av sötisen!


*Gräsänka o shopping...

2009-04-08 @ 17:19:36

Ja nu är jag o liten alldelens ensamma. Pappsen har dragit till A-plog, igen. Kommer hem på  måndag. Hoppas vi iaf.
Så nu är det meningen att vi (jag o Lilja) ska klara oss själv. Jag kommer inte att vara utvilad, det är ett som är säkert.
Men för att bearbeta sorgen efter Larne/pappa, har jag o liten dragit med mormorn på en shopping runda=)
Det blir ju vem som helst glad utav. Speciellt när man faktist hittar något.

Jag brukar inte lägga upp bilder på vad som är inhandlat, men bara för att pappsen ska få se..







2 klänningar, 2 jamaser, 2 par strumpor, 1 par mockisar och en bjällra som Lilja stal med sig när vi gick förbi hyllan.
500 kr. Tycker jag var bra gjort! En utav klänningarna och bjällran var på rea.
Förresten, jag fyndade ju ett par jeans för 199kr. jag är väldans nöjd  med dagen. Har även varit på coopan o handlat lite. UTAN att köpa några meller, men jag glömde det jag for dit för att handla. Välling. typiskt. Så jag får väll bädda ner liten i vagnen imorgon fm o gå ner på ica..

Liten har däckat i sängen och mellan ska passa på att äta. Larnes underbara köttebullar.

Slänger in en bild på sessan också..



Efter att ha varit på stan hela dagen och missat massa tv tid, tyckte Lilja att det var viktigare att se på burken än att titta mot kameran =) Men fin är hon i sin klänning iaf.
Skickar en puss till pappsen!

*Ingen rubrik idag...

2009-04-08 @ 09:50:40

Vill bara säga att bloggen är under renovering, försöker hinna med någon minut då o då. Så ha tålamod med färgerna till jag är klar =)

Inatt har Lilja haft kalas i sängen. Hon vaknade halv 4 och var inte på bra humör. När jag kommer in i hennes rum förstår jag varför. Blöjjan full av massa bajj. Hmm, jamasen o allt var nerkletat.
Blev lite nervös och tänkte att hon inte skulle vilja somna om efter det. Men hon fick en flarra och somnade 1½ timme senare.. Jag, lagomt irritead, med världens huvudvärk.
Jag är inte gjord för att kliva upp mitt i nätterna, jag kliver hellre upp tidigt på morgon.
Men å andra sidan så sov hon till 9 sen! Behöver jag säga att jag blev glad?!

Idag fick vi pengarna från Larnes arb.pass i A-plog. Pengarna som rullade in var INTE vad vi räknat med. Vi som så noga räknat på hur mycket han skulle få, och så stämmer det inte.. Han fick betydligt mer!
Känns bra. Nu kan jag köpa den där pocket boken utan dåligt samvete =)

*Världsproblem o rosa oas..

2009-04-07 @ 17:14:34

Idag är en sån där dag som bara är bra. Solen har visat sig och graderna har varit behagliga, men jag har inte varit utanför dörren i onödan ändå.
Jag har haft främmande hela dagen, massa kaffe har druckits och världsliga problem har lösts.
Viktiga frågor som kommit på tal:

*Vems efternamn ska barnet få om föräldrarna inte är gift?

Många kvinnor tycker det här är ett väldigt svårt val. Hur har ni gjort?

*Hur många kilon är "normalt" att gå upp i vikt under en graviditet?

Jag gick upp ungefär 24 kilo. Tycker jag är väldigt lämpligt, förutom att ca 20 kilo var vätska. Inte skoj! Vissa läkare/barnmorskor säger stop när kvinnan börjar komma upp i 15 kilo i slutet på grav. Hallååå. Är det svårt att förstå att det är liite tungt att motionera när man bär en elefant på magen..

*Bör det inte vara kvinnans egna rätt att bestämma vanlig förlossning eller kejsarsnitt?
Jag har en vän som inte vågar bli gravid igen, för att hon vill inte föda naturligt. (första förl. var en skräckupplevelse för henne) Men hon kan inte bli beviljad k-snitt om hon inte ens är gravid.. förståeligt hur läkarna tänker, men svår sits för henne..

*Varför heter kejsarsnitt just kejsar?
Wikipedia svarar följande.. I det romerska riketf anns det en lag (Lex Caesarea) som sade att ingen avliden havande kvinna fick begravas förrän fostret tagits ur hennes buk.

Senare fick operationen namnet sectio cesarea ("kejsarsnitt") efter en legend. Man tillskriver namnets uppkomst ett uttryck av Plinius, som skrev att den förste av familjen Caesar skulle fått sitt namn a caeso matris utero (utskuren ur moderlivet), vilket gett upphov till sägnen om att Julius Caesar varit född genom kejsarsnitt, och att namnet härstammar från honom.

Igår var jag en väldigt duktig hemmafixare.. Jag städade/rensade/röjde våran sk. gästrum. Som tidigare tjänat som förråd, skräphörna och datarum. ni kan nog gissa er till hur det sett ut. Annars ska jag försöka förklara. I en stor hög har det legat, kuddar, filtar, ett överkast, en dator, lite väggdoningar och ett hundben. Under allt detta kunde man skymta en säng. Våran gäst säng. Precis som om någon skulle vilja sova där. Sen stod världens största fåtölj intryckt mellan sängavel och vägg. på sista väggen trängdes ett databord, fullt av skräp och en tvbänk fullt av skräp. Golvet har knappt gått att se. ja, som sagt, en skrotupplag nästan.
Men hur som helst. Jag fick ett ryck och började slita. Rensa gamla kartonger, fick äntligen upp rullgardiner + gardiner. Bar ut allt överflöd i garaget och monterade ner sängen, som ändå inte används =)
Helst plötsligt blev det ett helt nytt rum. Mitt rum, för det är rosa =) Här kan jag krypa ner i fåtöljen och se mina serier på datorn, stänga dörren om mig och må gott i min egna lilla rosa värld!
Jajja, lär lär väl förpesta allt rosa med att se eitt manliga top-gear. Men det får man ta om man ska bo ihop med en sån där.. kille..

Har inga förebilder på rummet, men stal en bild av björn. Så om ni bortser från den otroligt heta tjejjen i förgrunden så kan man ana hur rummet såg ut.




Efter.. Liite bättre tycker jag.






Lilja har självklart fått en egen lekhörna i den rosa oasen.. Nyvaken på denna bild.


Nu ska bara sängen+madrassen iväg. Snart snart..

Annars så har jag inget mer att berätta om mig..
Lilja har lärt sig klappa händerna. Mycket söt. Hon säger hejdå när hon vinkar, och blåser som om hon hade ett ljus att släcka framför sig=)
Tredje tanden har kommit fram ordentligt, uppe. Sen ser ett riskorn till uppe, och ett nere. SNart är det dags att äta stek!
Ikväll blir det supermys med älsklingen i soffan. Eftersom jag kommer att vara gräsis en vecka så får man passa på. Hur ska jag klara mig en hel vecka.. vem ska då laga mat till mig ?

*Filmsnutt igen...

2009-04-05 @ 22:19:03


Lilja rullar runt lite..

*Filmsnutt...

2009-04-05 @ 21:01:10

*Lilja + Alvin = SANT

2009-04-05 @ 19:03:36

Japp, då är det så. Lilja har skaffat sig fästman.
Igår hade vi som vanligt jamasparty hos lillans kompis Alvin. Vi låg allihopa och busade i sängen.
Lillkillen (4 mån) låg på rygg och övade sig på att rulla, och Lilja ålade sig fram o tillbaka.
Helt plötsligt lutar hon sig över och ger Alvin en puss mitt på mun!! ♥
 Så gulligt så jag höll på dö. Lilja har precis "lärt" sig att pussas och tyckte väl att Alvin var en bra första kyss =)
Det börjas tidigt..
Synd bara att man inte han få med det på kort. Men men, jag gissar att det kommer flera andra tillfällen.

*Cancer..

2009-04-03 @ 14:58:58

*För långt inlägg för att hitta på en bra rubrik..

2009-04-02 @ 23:15:05

Börjar dagens inlägg med att säga grattis till min bis.
Tänka sig, att jag som bara är 19 (känns det som) delar liv med en farbror som dig!
 31 år idag! Gulle dä!


Nu, äntligen ska jag ägna lite tid åt min blogg. Har ni saknat mig? Jag börjar bli helt värdelös på att uppdatera. Jag känner inte att jag har så mycket att skriva, inget intressant eller ointressant att dela med mig av.
Men jag ska göra ett försök. Veckan har bara rusat iväg, vet inte alls var dagarna har tagit vägen.
Nu är det helt plötsligt helg igen, ja imorgon då.

Måndag vare babysim igen. Jag satt och tittade på eftersom jag hade sällskap av den röda vännen.
Men Lilja o pappsen plaskade på bra.





Tisdag for vi till Arjeplog. Grabbarna satte igång att jobba innan vi fått in väskorna i stugan.
Jag, Lena å kidsen gick ner till hatten för att äta lite lunch. Resten av dagen mös vi bara med de små liven. Medan de små sov sött i sina vagnar satt vi stora i varsin massagestol och njöt. En sån där som masserar hela kroppen och benen. SOM jag vill ah en sån hemma.
När luren var över hade vi hela SPA:t för oss själva. Så vi ville hoppa i jacuzzin, men aj aj, det var varmt. Jag fixade knappt att stiga ner med ena foten. Så icket att vi skulle dra ner ungarna där. Men det var ju varmt o gossigt i relaxen, så vi bäddade på golvet och ungarna fick leka nakenfisar en bra stund. Alvin låg och njöt av värmen och övade på att rulla åt sidan. Lilja var varm o härligt röd om äppelkinderna. Hon körde bil med salvan på golvet.



För er som varit till Silverhatten kanske vet vilken dråplig backe stugorna ovanför ligger i. Jag så säger då bara det. En vecka där så skulle jag vara fit för beach -09. Efter att i två dagar kånkat med barnvagn upp o ner så har jag en fruktansvärd träningsvärk. Jag skojar inte, jag trodde jag skulle dö imorse när jag klev upp från sängen. Oh my! Speciellt när kramsnön klibbar sig fast på däcken så dom blir dubbelt så stora. Jobbigt!
Lilja blev förkyld under natten och snorade o snörvlade. Hon sov med andra ord inte bra alls, därav, så sov inte jag bra heller. Stackar Larne fick mellan arbetspassen sova 2 timmar tror jag, sen upp å jobba frulle igen. Vi befann oss i A-plog ca 26½ timme. Grabbarna jobbade 24 av dom, man kan inte annat säga än att det är helvetes bra gjort.
En stor eloge till min bis!
Inte för att nämna någon siffra, men jag säger som så. Han drog hem en en jäkla massa bacon till hushållet. Nu vill dom att han kommer å jobbar under påsk också. Om han kan/vill/ska, så tjänar han ännu mer bacon, en hel gris för att va ärlig. Skulle sitta fint med extra cash...

Imorgon ska vi fira gubben lite, tänkte gå ut för att få i oss lite föda och en öl på stat. Lill-moster är gullig och passar liten. Dom ska vara ute i grundvik, så "mormor" får nog vara med på ett hörn =)
Lilja blir så glad när hon kommer dit, då får hon jaga vovvarna bäst hon vill, annars har hon bara Lenas schnauzer att jaga. Han tycker INTE om Lilja, så han springer mest o gömmer sig. Lilja tycker det är en tråkig lek. Mormors hundar, ja iaf. Sigge står kvar, så hon får slita o dra lite i öron/päls/svans. Lite roar små säger man juh. Sen får Lilja äta kvällsyoggi med mormor. Det är inte fy skam det heller!

Jag la tidigare in en bild på Lilja+mormor+yoggi.
 Där hennes extremt välskötta blommor lekte död i bakgrunden.
Mamma fick lite klagomål på växtplågeriet och kan numera hälsa att de inblandade
växterna har fått vandra vidare till andra dimensioner.
Nu är det fint och levande i vardagsrummet igen!


Har inte så mycket mer att skriva, så jag tänkte bjuda på lite bilder från den senaste veckan.


Lilja äter våfflor med sylt o grädde. Mumma!


Upptäcktsfärd under bordet. Siktar hon på colan kanske?


Lik sin mor. Klockan 20:50
Lilja somnade på golvet en kväll framför tv.n.
Jag skulle precis gå och göra nattflaskan då hon inte
ätit sen halv fem. Vilken härlig syn. Med fjärrisen i handen.
Sötnöten!


Hungrig o redo för dagens middag.


Nybadad...