*typiskt..

2008-10-30 @ 16:20:32

Bara för att jag skrev så så vaknade hon preciiis...

*tristess a la massor!

2008-10-30 @ 16:17:17

Ja fy bövelen.. eller jädrans som Pontus skulle sagt.
Trååkig dag idag. Inget roligt som händer. Har ingen energi. Är fruktansvärt rastlös. Vill hitta på nåt, men nu är det nattsvart ute. Orkar inte gå ut, har inte fått av mig jamasen ännu... Lillan är lika rastlös hon. Går inte att roa henne med nåt. Satt i sittern en liten stund o jollra, blev tråkigt på 5 min. Satt i gåstolen och såg på tv, blev tråkigt på 5 min. Fick hänga i sjalen på magen min medan jag gjorde tvätten, blev tråkigt på 5 min.
Satte henne i sittern för att gå o säga hejdå till Larne. När jag kommer tillbaka sover hon så gott. Hon älskar verkligen sin sitter. Bra gjort av farfar o plastfarmor =)

Åh, va skönt, nu har jag fått gnälla av mig lite. Har faktist gjort liiite nytta idag, hunnit med att göra tvättstugan, plocka tvätt o kräkhanddukar i hela huset. Sorterat papper. Och nästan gått vilse i våran skrubb där all källsortering är =) Verkligen dags att fara med allt skräp!

Fick ett paket häromdan av Liljas farfar/pl.farmor. 3 bodys, med knappar på sidan istället för dra över huvvet. Perfekt. sen hade dom köpt en ny snutte åt lillan  eftersom vi tappat hennes första. Väldigt snarlik kaninen hon hade, men ärligt så var den här mycket sötare=)  Hon tycker då om den. Hon sov med den inatt, spottade ut nappen och snuttade på huvudet på snutten istället ..

Alltid roligt att få paket i brevlådan! Sånt gillar vi =)

Ska försöka orka med att dra dammsugarn en sväng runtom sen, innan dammelefanterna äter upp lillan. Men nu tror jag att jag ska passa på att lägga mig å blunda på soffan medan hon vilar.

Over n Out

*dopat barn..

2008-10-25 @ 18:29:02

Eller jaa, döpt. Nu är Rasmus ett guds barn. Eller nått sånt. Vi ska inte döpa LIlja. Vi anser att hon får göra valet själv när hon blir så pass gammal.
Hur som helst. Lillan finklädd upp till tänderna idag, o vad gör hon?! Jo, sover i vagnen under en filt. Typiskt. Men lagom när fikat började vara över så vaknade hon o världen kunde få se på den vackraste.





Snyggingen våran. Som vägrade le..=)

      



Nu ska vi snart iväg och käka lite thaimat. Mumma! Ska bli sååå gott. Mysigt att få umgås lite med älskling, fastän det är helg. Händer inte ofta. Han börjar inte jobba förrns 21-22 tiden.
Har varit och köpt lite godis, chips och nötter. så nu blir det snask och mys i soffan ikväll. Kommer att gå upp alla kilon jag lyckats tappa. För den som är intresserad är jag nu bara 7 kilo från min innan-jag-blev-gravid-vikt. Tjohoo! Fast jag har inte tänkt bli så smal igen.. 3-4 kilo till kan få försvinna, sen är jag nöjd. Kommer snart i mina favorit jeans =)

Nää, dags att börja göra familjen iordning..
puss på er.

*Brölopp

2008-10-24 @ 17:30:58

Till den eviga frågan. eller min eviga fråga.. HUR stavas man det? Kan tydligen aldrig lära mig! Bröllopp?Brölopp?Bröllop? Skratta ni, men prova googla så ska ni se att det inte bara är jag som har problem med det ordet. Finns hur många artiklar som helst med en massa olika stavelser... Jag blir inte klok på det där!!

Hur som helst. det sägs juh att på bröl.. ja ett sånt. Så bör man inte överglänsa bruden. Inte vara finare än henne. Fungerar det på samma sätt på dop?
Rasmus ska döpas imorgon och kläderna som Lilja ska ha överträffar verkligen det mesta. Hon kommer stjäla hela showen fån stackars kusin. Nog för att han å är en snygging, men jämför han i en klänning och lillan i en klänning så tror jag att lillan vinner ändå =)
Har köpt små söta lackskor , ja till Lilja förstås, inte till mig.
Kort på min lilla tösabit kommer imorgon. Förbered er....  Thi hi!




Har krökt ryggen på mig bara för att få någon typ av ordning i gästrummet. Nu är det fint. eller njaa, finare iaf. Sängen är ihopskruvad och bäddad. Liljas stoora nallen har fått hedersplatsen =) resten av rummet är fullt av kartonger.Men nu är det en viss ordning där. Så skulle någon behöva sova över så går det nu bra.



Tänk att det redan är helg nu igen.. galet! Älskling jobbar förståss ikväll och imorgon. Lika trist som vanligt. Får väl se idol ikväll då, finns inte mycket annat att se en fredag. Attan! Booring!
Kanske passar på att se lite desperate eller greys. har några avsnitt att se. Ooo Genast blev kvällen mer spännande.



Vi har handlat lite kläder till snuttan idag. Jag älskar velour ! (stavas det så?) -fanken, jag måste nog gå en stavnings-kurs! Velour och rosa kan inte vara fel.. Bis hittade en klänning som han köpte till lillan, jättefin. Men när ska hon ha den? Vilken dag som helst förståss.


När vi ändå pratar om stavning...
Det finns ett speciellt ord ajg altid skriver fel.. Men jag kommer inte ihåg vilket. Jag lyckas tydligen slänga in en helt fel bokstav i det ordet. Det var syrran som påpekade det. Men oo, vad r det för ord då? Nu måste jag ju läsa igenom alla gamla inlägg...




*Huset..

2008-10-21 @ 23:19:01

Jag kom på att jag har ju tagit massa bilder i huset. Bara för att det är kul att ha senare, om några år. Så man kan se före och efter bilder. Tanken är främst att falkenbergarna (kan man verkligen säga så?) Ska få ett humm om hur vi bor. Så här kommer lite före-bilder...

Känner nu någon ett stort behov av att komma hit och renovera så är det fritt fram =)



Välkommen hem till oss..



Mindre kaos..



hallen...



Köket, med min nya dammsugare =)



Vårat sovrum.. det händer faktist att vi bäddar sängen.. ibland.. nån gång..



Vad som ska bli lillans rum..



Gästrum/hit slänger vi allt vi inte vet vad vi ska göra med..

Tvättstuga och toalett är kanske inte sådär jättespännande att se.. 
Lite måla och tapeter i samtliga rum. Det blir nog bra när det blir klart. Längtar!

*Brutet löfte..

2008-10-21 @ 23:04:32

Jag lovade mig själv att min blogg inte skulle bli en sån där typisk mamma-blogg.. Ni vet, idag har vi varit ute och gått, idag var hon såå söt för att.. idag har hon bajsat.. Ja ni förstår min poäng. Men det är svårt. Jag försöker och försöker, men när dagarna går ut på att byta blöjor och torka kräk, då har man inte så mycket annat att skriva om.
Sen så vet jag ju nämligen att "farmor" läser bloggen och hon skulle nog bli ledsen om hon inte fick se kort och veta vad som händer.. eller hur? Kram på dig!

Men jag känner att jag börjar komma tillbaka, jag behöver inte tänka på Lilja varenda sekund. Jag klarar av att låta tankarna vandra åt andra håll. Både på gott och ont..



Ja usch ja, dagarna bara springer iväg.  Tänk, nu är lillan redan 2½ månad. Makalöst! det händer massor för Lilja nu. man märker något nytt varje dag.

*Hellre stå än något annat, HELA tiden...  Jag som tyckte det var nyss hon började hålla upp huvudet själv =)

*Jollrar och snackar - vill gärna berätta allt!

*Skrattar, det låter ungefär som en häst som gnäggar. Hoppas det hinner gå över innan hon börjar skolan. Barn kan vara  så elaka.

*Hon har lärt sig hur man får in tummen i munnen, eller njaa, hela handen brukar det vara.

*Börjar greppa efter saker. första gången hon kom på att hon måste sträcka fram händerna så skrattade hon så gott! Såg ut som att hon tänkte: - Ahaa, var det såå enkelt!

*Idag när hon badade upptäckte hon att man kan leka i vattnet. Såå söt när hon provade att plaska och sparka med benen.

*Hon sover numera hela nätter, hon brukar inte göra nattnatt förän vid halv elva/elva någonting. Sover fram till halv åtta på morgonen. Har glömt bort hur det känns att kliva upp på nätterna. Jag kommer att kollapsa om hon börjar om..

Lilja växer så det knakar. Ibland inbillar jag mig att jag kan se hur hon växer. Dags att köpa nya kläder igen. Hon Har växt i och ur storlek 56 på knappt 2 veckor... Hur hände det?




Lilja sitter och ser en spännande dans-film..




Lilja har hittat sina fötter och Rasmus ser på tv =)


Over and out..

*Äntligen!

2008-10-15 @ 20:17:20

Jaaa, nu har jag äntligen fått hyllplan i min garderob! Att något så enkelt ska ta sån tid. det är såå typiskt för mig o Larne. Det brinner inte precis i knutarna för oss..
Så nu har jag börjat rensa ut min hög av kläder. Har en massa som tyvärr är på tok för litet. Förstår inte att jag för mindre än ett år sedan kunde ha vissa kläder. Var jag verkligen så tanig?!

Har städat lite här hemma. Ville ju prova den nya dammsugaren. Den fungerar utmärkt! Passade på medan lillan satt i sittern o såg på tv. Skyndade mig att städa i köket och tvättstugan medan hon var nöjd, för jag skulle inte höra om hon började skrika medan jag dammsugar tvättstugan. När jag kommer tillbaka till vardagsrummet så sitter den lilla ängeln o sover. Så  jag hade skyndat mig i onödan. Så nu är rummet ostädat. får nog ta det imorgon..


Vi har även varit o valt tapeter, igen. Men nu finns ingen återvändo. Ska inte ångra oss nå mer nu. eller JAG ska inte ångra mig nå mer =)
happ, lillan har vaknat. Dags att plugga in nappen månne?!

Tiden går fort...

2008-10-14 @ 23:43:15

..när man har roligt.
Har haft fullt upp senaste veckan. Vet inte egentligen vad ag gjort. men har knappt suttit vid datorn.
Spenderade helgens dagar med Linda, "bröderna Grek" och Anna. Ja lilla Felicia också förståss. Saknar redan hennes spottande, vilken tur att ag har det på film! Så söt.
Har umgåtts lite med syster och pojkarna.
Igår var vi en sväng till Lule i jakt på en dammsugare. Är det bara jag som vägrar betala 2000:- för en sån?! Helt galet. vi har sökt med ljus å lykta efter en bra en fast med mera normalt pris. Den som väntar på nått gott heter det juh. Hittade till sist en på coop, på rea. Wonderful!
Köpte äntligen en rumsmatta, så nu slippe jag frysa om tassarna när jag ser på tv, vilket ä mest hela dagarna =) En svart å fin å lurvig..

Nu börjar vi bli less på hur det ser ut här hemma. visste man inte bättre kunde man tro att vi alldeles precis flyttat in. Ingenting är iordning. Otapetserat i alla rum, fortfarande. Det finns inga hyllplan i min garderob, så alla mina kläder ligger i en fåtölj i v-rummet.
Det råder kaos här hemma. Men som sagt, nu har vi kommit en bit i planering iaf. Vi börja bestämma oss hur vi verkligen vill ha det när det blir klart. Så på så sätt är jag glad att vi inte har skyndat med renovering. Nu vet vi snart riktigt säkert hur vi vill ha d.

Vi har bestämt oss för att lägga upp en annons på blocket av halva vårat bohag (känns det som). Får se om något går att sälja. Vi ska sälja storaset till soffa, jättefin på alla sätt å vis. Men vårat rum är för litet.. tyvärr. Sängen ska bort, både madrasser och sängstomme. Sängen är också jättefin, men även den tar större plats än i har i vårat sovrum. Sen är det lite tv-apparater och rått/marsvinsburar som ska bort.. Får se när vi gör detta då? I våran takt så blir det väl inte förrns nästa höst.. typ..

Hittade en tragisk , men rolig bild på mig själv som "tjockis" som jag måste få dela med mig av =)

  Jag ser ju enorm ut.. INTE en bra vinkel..

 Lilja i hoppgungan..

För att avsluta lite smörigt och kletigt.. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Jag och min stora kärlek lyckades, efter lång tid och många tårar, skapa den mest perfekta lilla varelse. rätt benämning är nog ängel. Att jag, lilla jag skulle bo i ett hus med min fästman och vårat barn, min familj. Det trodde jag inte, för 4 år sen, där i källaren på skomakaregatan =) Där allting började, där vi lade grunden för det liv vi lever idag. Jag älskar min lilla familj, hela min familj i Pite, Falkenberg, Norrköping och Stockholm.
Shit, vad ni spralar ut er =)

*Inte en sån underbar morgon... =)

2008-10-09 @ 18:45:08

nä det var det ju faktist inte. väckarn ringde klockan halv sju imorse. Hade då sovit eller legat, ca 5 timmar. Upp och dra lillan ur sin skönhets sömn, kändes mäkta grymt måste jag säga. Av med jamasen, ny bläja och lite kläder. Overallen på. Värmde lite vatten i micron, varmt. Sen iväg.. Stackars liten. Vilket brutalt uppvaknande.

Jag hade tid för magnetröntgen halv 8. Därför bar det av så tidigt. När vi kom dit hade vattnet svalnat lite, lagom för att blanda välling till LIlja.Frukost på lasarettet =)

Jag och Larne åt frukost på stat. Mmm mumma!  Sen var ju bis såklart väldigt trött, så jag och Lilja for till syrran medan han for hem för att sova.
Lilja har hoppat hoppgunga idag. såå söt. Hon tyckte det var kul iaf. Då vet man det. Kanske ska ta fram våran egen.
Hon är ju bara 2 månader än, så lite tidigt att sitta i en sån egentligen. Men hon är så stadig så det gick bra.

Idag har jag gjort nått som inte brukar ske. Jag har vilat middag, å skönt var det! Jag brukar alltid få världens huvudvärk när ag vilar. Men idag gick det bra =) Lilja somnade i bilen på väg hem, halv fyra, och hon sover än! Jag lyckades beckla ur henne ur bilstolen, klä av henne overallen och lägga henne i sängen utan att hon vaknade. Så nu har hon snart sovit 3½timme.
Antar att morgonen inte var så underbar för henne heller...

*En blöt kväll...

2008-10-06 @ 20:39:54

.. ja det blev det igår. Säkert en eller två öl för mycket. men roligt hade vi. Riktigt skoj faktist !  En kväll med skratt, tårar och meningslösa diskussioner. Precis som det ska vara.
Vi vaknade kvart i elva, Larne skulle ringa familjens hus för att höra vilken tid vi skulle skriva faderskaps papprena... Vi var så välkomna sås, halv 12... Shit! Panik! Larne såg ut som döden själv och jag hade liite problem att hitta balansen i kroppen. Eftersom han uppenbarligen inte var körduglig så bestämde vi oss för att knata in till stan. Men som en räddande ängel kom mamma förbi med lillan just som vi skulle gå. Skönt, vi slapp springa =)
Nu är Larne pappa på papper också.

Lillan har, som tidigare nämnt, sovit hos mamma inatt. Hon har varit såå snäll. Lilja alltså, ja säkert mamma också =)
Andra natten i rad nu hon sovit hela natten. Mellan kl 11 till 06 ungefär. Skönt!

Mycket har hänt i Liljas utveckling nu bara senaste dagarna. Hon har skrattat och varit på superhumör idag. Det roligaste är att hon verkligen skrattar. Inte bara ler. Pratar (jollrar) massor också. Hon har uppenbarligen mycket att säga om pyjamaspartyt hos mormor, för som hon har surrat idag.. Man kan ju inte låta bli att skratta åt henne, då skrattar hon tillbaka =) Min lilla góskit.

En annan sak som jag finner lite märkligt är att hon har inte kräkits på hela dagen. Inte ens lite. Hon som annars spyr upp mer än hon sätter i sig..  Hoppas bara att det håller i sig.
Helt plötsligt så har Lilja upptäckt att världen syns mycket bättre om man står upp. Så sitta duger inte längre. Stark är hon, riktigt stark.

Hon är även förkyld, igen. Snorar och nyser.. Det är jobbigt för henne att ligga och sova, för då täpper det till i näsan och hon spottar ut tutten. Följden blir ju då att hon vaknar och vill ha nappen igen.. Hon sover som bäst när hon får stå/ligga mot bröstet och sova. Men det är ju inte riktigt hållbart i längden.

Det blev en massa info om lillan där märkte jag. Men det blir lätt så när man är en stolt mamma =) Så har du orkat läsa ända hit så har du gjort det bra.

Nu ska jag slänga mig på soffan och njuta av lugnet en stund, tills lillan vaknar och ska äta. Igen.

gott folk.. Ha D!

*Händelserik dag och minusgrader ute..

2008-10-03 @ 22:01:59

Idag har jag varit riktigt duktig. Jag och Lilja har varit ut och gått i solen, sen har hon legat ute i vagnen och sovit två timmar. Det var bra, för då hann jag tvätta och vika tvätt.
Jag har gjort någon slags ordning i tvättstugan, så nu kan vi köra in vagnen där istället för att den ska stå i hallen. Skönt! Har plockat och donat lite runt i huset. Plockat ihop kartonger som legat och skräpat lite överallt.
Lilja har fått sig ett välbehövligt bad. Som hon spyr numera så luktar hon för det mesta bara surkräk... jättemysigt. NOT!

Det är kallt ute, -2,4  just nu. Det är inte kul ens lite juh.

Jag har (det är ju fredag =)) laddat upp med chips och choklad idag. Men jag är inte ens sugen. Helst sjukt. Öppnade chips påsen, men nää knastret gjorde inget för mig.
Dels för att det inte finns nåt att se på tv.
Värdelösa fredag!

Har haft en massa främmande idag, först var Ancha och Tova förbi. Mycket trevligt! Tova låg på golvet och gassade i solstrimmorna på golvet. Ska kanske tilläggas att Tova är en hund =)
Sen kom Ida och Fredde förbi på en kaffe, lika trevligt det.
Mot kvällen så behagade Monk, Nisse och Rasmus att komma förbi för att låna vårat xbox. Visst, det var trevligt att träffa er också, men er träffar jag ju för jämnan =)
Men i vanlig ordning så kräktes Rasmus, men den här gången fick vi ett kort på d.. Góskiten där! Han har börjat skratta så mycket, otroligt snygg liten grabb.


Liten badflicka i stor badrock...



Tova solar..



Rasmus skitnöjd över att ha kräkts på pappa.. (pappa fortfarande ovetandes när bilden togs)


Storöga Sommansson

*Elak mamma jag är..

2008-10-02 @ 22:04:25

Jag har slängt lillans favorit napp idag. Hujj vad elakt. Hon har en precis likadan, fast mindre använd, som inte duger lika bra. Den ja slängde var verkligen redo för soporna. Helt platt var den, punkterad..
men nu är röda flodhästen passé och gula månen inne.. får se hur dt går nu då =)

På söndag ska vi för förssta gången vara barnlediga över en natt. Lilja ska sova hos sin mormor. Jag och bis ska mysa lite. Många tycker säkert att det är alldeles för tidigt att lämna ifrån sig en 8 veckors bebis. Men för oss känns det bra.
Få rå om varandra lite är nog den bästa medicinen för att förhållanden ska överleva när man har småbarn. Tänk på det ni skeptiker.. =)
Jag ska njuta av ett glas vin/kall öl och spela lite back gammon med älskling, utan att behöva oroa mig över lillan. Hon kommer att ha det så bra så =)
Säkert kommer hon att vara fullärd i stallet på måndag.. hehe
Men jag lääängtar. Vi funderar på att sova på hotellet även, bada lite bubbel, basta lite ångbastu.. Riktigt lyxa till det!

Lillan har varit kelsjuk ikväll igen. Har vaknat så fort jag lagt ner henne. Efter ett tag tog jag in radion i sovrummet och slog på lugna favoriter.. tjoff !sa det, så somnade hon.


Var hos bm idag, efterkontroll. Allt var då bra iaf. Börjar med p-piller idag. Vi vill inte ha ett syskon till Lilja..
På tal om det så får jag inte glöma att faktist taett piller..
hehe hur ska detta gå..

över å ut

Äntligen internet!!!

2008-10-02 @ 00:27:13

Hej å hå, luden tå..
Nu har vi äntligen fått internet hemma. Har glömt bort hur många timmar man kan spendera framför den här lilla lådan egentligen. Helst sjukt.

Utan att nämna några speciella företagsnamn, men ni vet det där skitstället som man får sitta i telefonkö i 5 timmar, skicka formulärer fram och tillbaka, ALDRIG ha ett vettigt svar på nått och med en grön logga-ringde idag.. Jag måste, håll i hatten, komplettera med flera intyg för att få nån föräldrapenning!!!! Jag blir skvatt galen tror ja.. jag kan bara inte me att tjorva såhär. Blir å less.

(Andas och räknar till 10....  1. 2. 3. .... 10. ... hmm är fortfarande arg!)

Lilja har varit helst slut idag, hon har sovit nästan konstant sen hon klev upp imorse. Jag tror inte hon har varit vaken mycket mer än 3 timmar sammanlagt idag. hon vill bara sova och kramas. Resandet och flängandet fram o tillbaka har nog tärt mer på henne än vad vi trott. Men hon är ju iaf go när hon är trött. =)

Dags för lite bilder.. på lillan förståss =)

 
Lilja på restaurang..



 
Så här trött kan man vara efter en helkväll...


 
Underbara kusin Dahlia och underbara Lilja




Världens finaste lilla sömntuta.. irriterande nog  med nappen upp o ner.



Regnet öser ner..trist..

suck

Har sett finalen på so you think you can dance.. Absolut värt det för att äntligen få se Nigel dansa, om än det då var stepp.. Inte så kul, men ack så roligt!

Huset ser ut som att en bomb slagit ner i resväskorna.. Kläder kläder o åter kläder överallt...  Måste rensa Liljas
garderob imorgon. Fixa en till mig själv också för den delen, för närvarande har jag min klädsamling i ena fåtöljen i v-rummet.. Mycket fint, ja lovar!

OJ, när blev klockan såå mycket? halv ett snart.. Som sagt, tiden springer när man har internet.. Men underbara underbara internet!

Över å ut!