*Loppis...!

2008-05-31 @ 16:26:12

Hej hej,
idag har årets första loppis i parken varit. SOM jag har längtat!! Ingen sommar utan parken-loppis.
Fast idag var det ju förstås onödigt mycket folk, som alltid första vändan..
Vi fyndade iaf.. Ett par skor till lill-bebis. 50:-, använda en gång. Nike..
Jag skulle betala bara för kartongen juh! Strl. 18½


Efter att ha gjort stan drog vi ut till mamma och satt i solen en stund. Niklas var förbi med pojkarna, så det var mysigt. Anton och Pontus skulle bestämt bada, inte för att pite älven är sådär jättevarm just nu. Isen har ju precis brytit upp nästan.. Men dom sprang omkring sommarglada på kall strand med kallt vatten och kalla vindar..
Hmm sommar sol o bad eller??   
 Larne ser ju väldigt intresserad ut..
Pontus kämpar i sitt eget Grand Canyon.. 
 
Larne blev trött och la sig på soffan för att vila, han är ju sjuk..  Mamma gjorde sina sköta-gården-bestyr och jag solade i gungstolen =)  Till skillnad från vissa andra, ni vet nog vilka ni är.. så har jag INTE bränt tjock magen.. Så det så =)

Frugan min har kommit hem från storstan, så jag ska äta middag med henne idag. Sen kanske, om Larne orkar ska vi å clubhopping ikveel.. Njaa får se hur allvarligt det blir med det.

Over and out!

*69 dagar kvar..

2008-05-28 @ 22:43:32

Hej hej...
Nu är det nedräkning på fullaste allvar.. Insåg härom dagen att det bara är 9 veckor kvar. NIO VECKOR!!!
Det är ju alldeles backi knuten juh.

Det har inte hänt speciellt mycket sen senaste inlägget, förutom att magen har växt förståss..


 v20                    v27              v30


Är inte helt säker på att jag skrivit rätt vecka, men på ett gode ungefär iaf =) Vad liten å söt jag var  på första bilden då, tänk om man hade stannat där..
lillan bökar på i maggen som aldrig förr, hickar minst 100ggr per dag. Väldigt obehagligt måste jag ju säga. En ordentligt spark är en sak, men när hon hickar känns det bara otäckt i hela magen.
Jag har varit lite nojjig på senaste för det känns som att hon rycker till då o då, som spasmer. Fick höra idag att bebisarna gör så när dom kissar.. KISSAR! I MIN MAGE! blääch! Jajja,
Jag säger som Lisa sa idag: -Det är tur dom är söta när dom kommer ut!
Hehe helt sant..

Jag kan inte sluta förvånas över hur väldigt många som är på tjocken i den här stan.. Gå ett varv genom småstaden så har du stött på minst 6 st som är gravid, ålder 18-25. Helt bissart juh!
Tänk vad roligt om vi alla tjockisar skulle bestämma träff i parken nån dag, bara för att se om vi sänker halva pitholmen.. Vi kunde ju ha ett frosseri kalas!
Jaaa, vilken ide.. En massa glass, godis, kakor och tårtor.. För att inte glömma choklad och apelsiner.. Sen kan vi ha ett brakpartaj och fira att vi befolkar denna stackars värld med ännu mera stackare..
Kanske måste ringa PT å dra ihop nåt.. Tål att tänkas på =)

*Tjockis v.30

2008-05-28 @ 02:05:17

image7

* En gravids bekännelser..

2008-05-19 @ 17:22:01

För min egen skull har jag börjat erkänna för folk som frågar att jag inte alls mår så bra, att jag inte alls tycker det är mysigt att vara gravid och nej, det är inte en underbar tid att ta vara på.
Detta har resulterat i att jag legat hemma på soffan i 2 veckor och grinat. Ett välbehövligt ont, som jag varit tvungen att gå igenom och försöker ta mig förbi.. 
Det  är idag 78 dagar kvar till beräknad förlossning och än tycker jag inte att  livet är underbart..
Jag tycker det är skitjobbigt att vara med barn!
Jo, man får säga så. Jag älskar mitt barn till döds ändå. Jag älskar att "retas" med grodan i magen, peta lite och få svar tillbaka =) Ligga och stryka när hon/han har hicka..
Jag och mitt barn!
Men att inte känna igen sin egen kropp, varken fysiskt eller psykiskt och att tänka sådana tankar om sig själv, sitt barn och sambo , som jag har gjort känns inte ok. Det är något ingen kvinna, eller man bör gå igenom..

Men men, nu börjar humöret stiga. jag tycker fortfarande inte om att vara gravid, blir mer och mer less för varje dag..
Men som vi alla vet, efter regn kommer solsken.
Strejken på jobbet är över, så nu kan jag äntligen gå tillbaka till mitt vanliga jobb.
Har även tagit ett beslut om havandeskapspenningen och sjukskrivningen.. Jag ska försöka jobba som vanligt så länge till jag orkar.. Sen söker jag hp from 1a juli istället..  Jag tror det blir bra!

Sen så har vi ju fått en ny lägenhet, underbart! nnu mer underbart är att vi har ett hus på g.. väldigt typiskt just nu när vi hunnit få en nya lägenhet, ÄNTLIGEN, så kommer huset vi väntat på lös.. ujj ujj Men jag hoppas verkligen att vi får det.. Mer berättar jag inte nu..  Ni får vara lite nyfnikna ett tag till =)

Nu leker lillan gymnast i magen, måste nog upp å röra lite på mig..

Over and Out!

*PIIIIIIIIIIIIIIIIIIP*

2008-05-16 @ 00:08:46

Välkommen till Jennys automatiska bloggsvar..

Jenny är inte vidare närvarande nuförtiden.
Så till alla nyfikna och helt uppenbart uttråkade besökare
som har för avsikt att läsa något i denna blogg,
får antingen läsa gamla godingar eller
ta fram en bra bok.
Lämna gärna ett meddelande så svarar Jenny
så fort hon orkar.

Ha en bra dag!

*PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP*

*Mäh...

2008-05-06 @ 23:34:42

Glömde ju säga... Vi har fått barnvagnen! Vilken lycka, å så fiiiin den är =)  Hehe det tog ett tag innan vi hade "klurat ut konstruktionen"  , men för varje "ahaa" och "oooo" så blev den finare och finare!
Nu står den inne i sovrummet och väntar på att bära en liten bebis.



Finns det något värre i denna värld precis just nu än halsbränna`?!?
OK, lite väl hårda ord, men det är fasen inte mysigt!
lyckliga ni som inte ens vet vad det är för nått..


Snart kommer Larne hem med mat till mig.. Min alldeles egna lilla älskling!
Det måste jag säg, han passar riktigt bra med en barnvagn i händerna..  Thihii!



Mitt lilla kex.. jag älskar dig!

*Jahapp..

2008-05-06 @ 23:24:29

Då sitter man här igen, som vanligt. Har legat på soffan hela kvällen, önskar bara att älsklingen skulle ligga brevé så jag kan ligga å snutta på honom.. Men han jobbar.
På tal om jobb, jag börjar va riktigt less att jobba. Inte jobbet i sig, men när man får halsbränna av att böja sig för mycket, eller att höften låser sig för att jag rört mig för mycket... Det känns liksom inge kul att bara vara på jobbet och bara klaga.. Ändå har jag det lätt för att jobba äldreomsorgen. Hur ska det gå nu då? Nu när jag måste jobba på ett annat hus, där alla vårdtagare är mer illa däran?!  Hmmm.. Har bra lust att söka havandeskapspenning faktist.


vad har annars hänt de senaste dagarna då? Vi har varit å handlat en massa bra-å-ha-saker till bebis. Sånt som är mindre roligt att inhandla, salvor, febertermometer ammnings-skydd.. Ja ni förstår. Men det ska ju göras det å. Shoppa är ju alltid shoppa!   =)

Ohh jag har köpt en ny parfym! Eller jag mer eller mindre tvingade Larne att köpa den till mig =) Så nu luktar jag numma! Är helt tokkär iden faktist.    Mmmmmm...

Vissa stunder funderar jag på allvar om liten är på väg ut i förtid.Hon har börjat ligga längre å längre ner. Väldigt sällan jag känner henne ovanför naveln. Däremt sparkar hon så långt ner att det känns som att jag skulle kunna killa henne under foten med en liten gyn-undersökning... Obehagligt långt ner, inte att det gör ont. Bara att jag trodde inte att dom kunde ligga så, inte än iaf.

Ledig imorgon, då ska jag ta mig en funderare och planera hur jag ska göra med arbete resten av graviditeten..
91 dagar kvar..=)
Som det känns precis just nu så vill jag inte jobba mer, inte under de speciella förhållanden som råder. jag tror inte att jag fixar att byta arbetsplats. Varken fysiskt, men absolut inte psykiskt. jag har grinat tre gånger idag redan, bara för ovissheten och oro... jag blir stressad i kropp och själ och vill  bara lägga mig i ett mörkt rum med täcket över ögonen.. Hmm.. så hur gör man? Gaskar upp sig eller inser att jag inte är lika stark som jag vanligtvis är och tar det för vad det är..

?                ?                   ?

*95...

2008-05-02 @ 15:37:54

  • Jag har 95 dagar kvar till beräknad förlossning....
  • Jag har 44% av graviditeten kvar....
  • Jag har gått 185 dagar av 280....
  • Jag är gravid i vecka 27....

Å lillan sparkar som aldrig förr =)


 

*Grå å trist dag...

2008-05-02 @ 15:33:59

Det bidde ingen barnvagn idag heller.. Dom skickar tydligen inte när det är helgdagar. Kan jag förstå, men jag har fått ett mail där det står att vagnen är skickad.. Innebär det att den har mellanlandat någgerst å inte tar ssig vidare?
Bara jag som e otålig, jag vet!

inte blev det sol som jag ville idag heller.. morgonens braiga humör försvann lika fort som solen gick i moln.. Nu är det grådassigt å en å annan regn droppe faller. Det positiva är ju dock att snön försvinner fortare med lite regn, å gräset grönskar fortare.. Så det kanske inte är så illa ändå =)

Jag är sugen på gó mat idag. Exakt vad vet jag inte, men restaurang mat iaf..

*Godmorgon...

2008-05-02 @ 06:40:04

Jahapp.. då var klockan halv sju å snart dags att hoppa på hojjen å hojja iväg till jobbet..
Jag känner mig på ovanligt bra humör idag. Det känns som att det här kommer att bli en riktigt bra dag, specielt om vagnen kommer.
Kanske skulle man passa på att shoppa lite, Jag jobbar ju dock bara till 12 idag. NICE!
Åsså är faster hemma en sväng å hälsar på, hippas man hinner träffa henne en sväng å =) 
Till å me katten är morgonpigg idag, det händer aldrig annars. Just nu leker hon med nå papper hon hittade på skrivbordet. Tänk vad kul man kan ha...

OJ! 20 i, dags att dra!
Over and out!

*Kanalsim...

2008-05-01 @ 12:25:29

Valborg igår.. Larne simmade kanalsimmet. Gick faktist rätt bra, han slog båda sina rekord. Både placering och tid.. Hurra!
Annars var kvällen lugn, drog ut till hemlunda till Desse å grillade en massa mat. Jättegott! Låg hemma i sängen vid halv ett tror ja.

När vi vaknade imorse såg Larne att någon slagit sönder ena baklyktan på bilen + att det är punka på ett däck. Bättre mornar har man ju haft...
Det "roliga " är att han lagade ett däck för bara nån dag sen som hade en spik i sig, nu har det här en skruv i sig.. fifasen!
Ska bli skönt att parkera bilen i garage när vi flyttar.. Ungdomar som inte har annat för sig än att slå sönder bilar, Grannens postlåda har dom dragit iväg med också. Eftersom lådan hänger på en rolator så har dom säkert haft jättekul.

Vagnen har inte hunnit komma, å nu är det ju lite halv dana dagar, så fredag kanske =)

Hade tänkt lägga upp lite bilder, på magen och på Larnes kanalsim. Men usb-kabeln har tydligen slutat sammarbeta, så det får vänta lite. Orkar inte bråka mer med den just nu..

Men jag hittade lite roliga bilder på datorn..
En bild på mig omgjord till kille, en bild på Larne som gammal..