*Ännu ett CTG..

2008-07-30 @ 15:43:51

Jaha, varit hos bm idag. har gått upp 1 kilo sen förra veckan. säkert all vätska i fötterna =/
Har även fått sova inatt. ÄNTLIGEN!
Det är varmt idag.. så där äckligt varmt. har alla persienner nerdragna och ligger på soffan med fötterna på några kuddar. Ungefär så mitt liv ser ut sånna här dagar.

Bebis är väldans trött idag, hon har knappt rört sig alls. Så nu vill bm att jag ska iväg till S-byn för att göra ett ctg.. boring..
fast hjärtljuden lät bra. =) Men visst, det är väl bättre att kolla så allt står rätt till.. Jag tycker alltid att man ska kolla en gång för mycket, iaf när det handlar om andra. Men jag är gode kolugn själv, så det känns onödigt att sitta i värmen ändå dit å tebax..
Men allt för lillan =)

*45 min sömn..

2008-07-29 @ 23:04:39

..det var vad jag fick inatt!
Helst sjukt juh!
Har haft sammandragningar/förvärkar/biverkningar mellan kl 02-08. 2-4 min mellan. Jag borde ju vara helt slut kan man tycka.
Har städat som en dåre igår och idag. Stod på mina bara knän och handskurade toaletten med en svamp igår kväll. Men allt städande gjorde sitt iaf, slemmisen har börjat avvecklas nu =) Då vet man ju att det går åt rätt håll. Men baksidan var ju då en massa ajj ajj under natten. Jag borde verkligen sova som en stock nu inatt kan man tycka.. Hoppas hoppas

Barnmorskan imorgon. det vanliga mäta å väga.. Hoppas att det här blir sista gången innan lillan tittar ut.

Nu längtar jag nå fruktansvärt efter henne.. Dels för att jag är  löjligt less på att vara gravid, dels för att jag är såå nyfniken på hur det lilla livet ser ut!

Börjar känns mig redo för att bli mamma nu. Jag tror att allt, eller det mesta, är ordnat inför nedkomsten. Lägenheten är ren och nästan hårlös. Jag har gjort upp med inre demoner om framtiden..

JAG ÄR REDO!
..så kom ut då..

*Popsy lever..=)

2008-07-28 @ 19:50:37

En uppdatering..
Mitt liljeholmens hade helt rätt.. Bara popsy fick svalka av sig lite så brumma han igång som vanligt.. Men jäklar vilken sugförmåga helt plötsligt! Imponerande!

*Hur fasen kan man städa sönder dammsugarn?!

2008-07-28 @ 19:03:06

Tjaa, möjligt verkar det vara... Tänk att vårat hem är så dammigt att dammsugarn lägger av. Inte illa. Borde få nåt typ av pris för det =)
Nu har jag gjort mitt bästa för att städa idag, dammtorkat hela v-rummet och dammsugit alla soffor, ja förutom en då.. typiskt att jag inte hann ta den å .
Det låter inte som mycket städ, men för min kropp är det det iaf. Lillan protesterar med att köra ut en armbåge i sidan på mig hela tiden.. Aj Aj.

Ahaa, ett liljeholmens!!  Kanske att poppy (d-sugarn) är för varm bara.. Har bytt påse, den var överfull.. Så stackars liten kanske har gått varm bara.. Kan det vara så? Jag vette f*n..

Jajja, får prova igen om en stund. Får väl skura av golvet medan tiden..

*Skrika högt...

2008-07-28 @ 07:29:37

Det vill jag göra just nu.. och förbanna alla myror! Alla myror som kryper i kroppen iaf. Nu är klockan snart halv åtta och jag har inte fått sova än. Det kryper så jag blir tokig, både i benen och armarna. Har provat det mesta, men inatt så har inget hjälpt.

*har provat gymnastisera.. benböj å tåhävningar och gu vet allt.
*duschat benen kallt, 3 gånger.
*vandrat fram o tillbaka.
*suttit med fötterna på balkongens betonggolv.

Är sååå trött just nu. Stundens problem blir då att om jag somnar nu, kommer jag att vända ÄNNU mer på dygnet än vad jag redan gjort. Helt hopplöst det här.
Nu är jag hungrig också! Attans!

Lillan har inte heller sovit på hela natten, gör ju inte att humöret blir bättre precis..
Usch!

*10 dagar kvar och festival...

2008-07-27 @ 03:14:52

Jaha.. Nu jäklar blommar löken.
Jenny (moi) har verkligen inte varit sitt vanliga jag de senaste dagarna..
Jag har socialiserat mig, umgåtts med vänner. Jag har varit på stan, flera vändor. Å nu har jag även gått igenom ett till PDOL, fast denna gång, höggravid. Det har ändå blitt några timmar per dag på stan och inatt har jag varit ut. Mest hängt på kärlekslandet faktist.
Å vilka härliga kommentarer folk kläcker ur sig när de ser magen..

- JÖSSES! Vad gravid du var...   (Jösses, vad full Du är)
-OJ! Är du med barn?       (ehh, få se då.. Nä jag har gaser...)
-Kolla, hon är med barn..    (Mmm, jag + hälften av Pites befolkning)
-Har du bara 10 dar kvaaaar? Ska inte du hålla dig hemma?!  (men hur kul är det då?)

jaa, listan kan göras lång =) Tur att jag inte är en sån som tar illa upp när folk kallar mig tjockis, eller främmande människor som ska klämma på magen.. Jisses..
Skulle CSI-teamet lysa med sina flashiga lampor på min mage skulle nog både det ena och andra visas. Vill inte ens tänka på alla bakterier...

Har varit och pussat lite på bis innan jag for hem, stackars älskling måste jobba ca 4 timmar till.. ujj ujj. Jag tycker faktist synd om han, ja om alla som måste jobba efterfesten.

Min lilla tok till hjärtegull har hoppat bungy jump idag.. Inte helt normal kanske..  Jag var betydligt mer nervös än vad han var innan hoppet. Jävligt tur för honom att han överlevde, annars hade an legat illa till!

Ja, då kankse man ska försöka krypa isäng då. Kvällens bravader gör sig tillkänna i magen kan jag lova. Sammandragningar och hugg i "maskineriet". Lillan dansar fortfarande i maggen, har jag nu riktigt tur så somnar hon snart av utmattning =) Tror inte att det kommer att hända, men hoppas går juh.


Över å Ut mina vänner...

*Det som ingen trodde skulle hända..

2008-07-21 @ 15:34:32

Jag ska chocka er allihopa och berätta att jag varit väldigt aktiv i helgen.. jag har varit utanför lägenheten!!

Lördag kväll blev jag rastlös och väldigt uttråkad. Bestämde mig för att dra igång stereon, hoppa i duschen och sminak mig! Helst sjukt, har inte sminkat mig och gjort håret på allvar sen.. hmm kommer inte ens ihåg sist. Lite parfym och ett gott humör så drog jag ner på stan, ut på krogen. Hade jättetrevligt, satt och raggade brudar med två kill kompisar, utan resultat. jag drack cola och alkoholfria drinkar, tack älskling!
En super trevlig kväll faktist, träffade folk jag inte sett på jättelänge. Energi, jag hade energi för att vara ute i krogsvängen till kl 5 på morgon!!! Helt underbart. Tur att jag legat på soffan och samlat krafter i 3 veckor..

Söndag sov vi länge, vaknade kvart över ett. Iväg på Ekbergs och bit för bit, som alla söndagar, sen drog jag å Larne till havsbadet och spelade lite minigolf.
Vidare till badhus parken där resten satt och snackade skit och spelade Geni. Vi köpte lite mat och satt på en filt och åt middag.
Då kom vi på att det är söndag, som på senare tid  inneburit bio för oss. Så vi såg Hancock, väldigt kul film faktist. Men jag gillar det mesta med Will Smith.
Gulliga bioägare som erbjöd mig en stol att lägga upp fötterna på under filmen.. Tackar tackar.
Efter filmen en sväng på Kalles, Larne spelade lite biljard, jag fick en massa husmorstips från allmänheten om hur man sätter igång förlossningen. 
Sen for vi faktist hem och la oss.. En väldigt händelserik helg för lilla mig och lilla bebis.

Såg idag att magen sjunkt ner massor bara senaste 2-3 dagarna... Bebis leker och lattjar där inne.. Det känns som att hon testar var utgången är, för hon har sparkat och knuffat precis över hela magen idag. Förhoppningsvis hittar hon exit snart..

15 dagar kvar...

*En gravids bekännelser..nr2..

2008-07-18 @ 23:08:06

Nu var det längesen jag skrev nåt här.. Har inte riktigt haft nåt speciellt att skriva. Dagar går sakta sakta förbi medan jag ligger i soffan nästan hela dagarna. Vid några få tillfällen har jag tagit mig ut ur lägenheten och iväg till mamma eller syrran.
Var till stan en snabbis häromdagen, första gången på en evighet. Både jag och Larne blev lite tveksamma till ide´n. Men vi var tvungna på banken en sväng =)
De är inte det att jag inte vill umgås med någon, det känns bara inte som att jag har ork att göra nåt. Jag har inte riktigt energi att sitta och lyssna på någon som pratar om annat än mig (!) Jag vet att det låter vrickat.. =)  Men just nu kretsar alla mina tankar runt bebis, allt som är gjort/ogjort, handlat/inte handlat.. tankar kring förlossning, tankar kring uppfostran osv..  Just nu känns det som att min plats i livet är i soffan med en skål glass och mina tankar o funderingar.
Visst är det emellanåt skönt att komma upp till ytan och andas lite inte-bebis-luft med vänner. Men jag blir fort trött, fysiskt och psykiskt. Man vill ju inte heller sitta och gnälla bara .

Så jag gnäller här istället =)


Nu är jag i vecka 38.. 18 dagar kvar.. Jag ser verkligen ingen anledning till att förlossningen inte skulle starta precis just nu..
Syster yster är beräknad imorgon.. Hoppas det händer nåt för henne snart, hon är lika less som jag är.
Hittade ett gammalt kort..

Magen för ca 30 veckor sen.. 2 veckor efter vi plussat..
gravid v 7


Man kan precis se att magen är svullen, och över en natt bara kom den lilla spetsen =)
Gulligt värrre..

*Ett år äldre..

2008-07-08 @ 16:00:25

...men  är jag nå klokare? Jag vet inte ja.. Har nog lärt mig en del om mig själv. Vilken typ av människa jag är, var mina begränsningar ligger. Tålamodet har iaf blivit prövat flera gånger.
Jag har faktist förvånat mig själv några gånger, trodde inte att jag hade varken ork, styrka eller tålamod för vissa prövningar, men ack så fel jag hade. Å andra sidan så är jag fruktansvärt svag emellanåt.. så det kankse jämnar ut sig.

Den största prövningen kommer om en månad ungefär..

Får väl se när hon behagar att komma ut =) Enligt kalendern så är det exakt 4 veckor kvar, 28 dagar..  Jag skulle absolut inte gråta om det blev imorgon. Vill inte göra det här nå mer nu. Bluesen är på väg tillbaka, så nu vill jag bara ligga hemma med täcket över huvvet. Om det inte vore så förbenat långtråkigt så hade jag gjort det hela dagarna.
Jag är sååå uttråkad! Jag har aldrig varit en vidare aktiv person, mennu känns det som att jag skulle vilja springa maratonloppet eller nå. Sen när man väl hittar på nåt så orkar jag inte, orkar inte sitta upp, inte stå, kan inte röra mig... Ligga soffan eller sängen. Det är vad jag kan.. Muntert ens!
Tur att bis är gullig och rar, ifrågasätter inte ens längre varför jag bara grinar. Han bara kramar =)


Som sagt. Blev 25 år igår..Vi hade även förlovningsdag.. 3 år.. helt sjukt vad tider bara kutar iväg..
Jag hänger inte med själv juh!
Mamma var gullig och fixade "kalas", eftersom jag bara inte orkade.. Tack för det mamma! Älskar dig!

 Rasmus på kalas. Äntligen fick jag ett kort med öppna ögon =)
Pontus och Anton kramas
Pontus spexar..

* Socker och såpa...

2008-07-05 @ 19:43:39

Jaa tänk vad lite choklad och socker i mängder kan göra gott för själen.. Mmmm underbart.
Har  sen senaste inlägget legat i sängen med godis och sett på några väldigt gripande avsnitt från one tree hill... Spännande!


Nu känns livet mycket enklare..

Fick världens mest underbaraste sms från bis, min älskling idag. Jag tror jag grinade en halvtimme efteråt. Helt sjukt!
Älskar dig massor!

Nu ska jag snart äta lite mat och slänga mig i soffan och se scrubs maraton... blir nog inte en lika tidig kväll som igår. Då låg jag i sängen halv nio.. tur att man ser ung ut när man inte känner sig så =)
Over n Out

*Spy lite galla över.. livet just nu..

2008-07-05 @ 15:46:22

Jaha.. då var det 31 dagar kvar... Känns som en , eller flera evigheter...
Jag har varit less länge nu, ujj ujj, ungefär sen vecka 1.
Nu är det verkligen dax för lill-skruttan att visa sig tycker jag. Blir galen på riktigt snart om jag måste vara gravid nå mycket längre..
Fötterna sväller som ballonger. Jag kan inte ens stå så länge som att borsta tänderna innan fötterna sväller upp till dubbel storlek.  Så då är det bara att ha benen i högläge. idag är det ungefär 15 grader varmt. Helt underbart!! Jag hoppas resten av sommaren bjuder på samma skitväder. Skönt för min kropp, som svettas ändå och sväller som en död gris..

Usch vad jag låter, jag vet. Men jag är bara så less! Orkar inte ens med mig själv juh. Ännu mindre att jag orkar med katten.
Hon är världens underbaraste lilla misse, men snart så åker hon på en lite längre färd någgerst. Jag orkar verkligen inte med henne längre. Jag har försökt och försökt, men nu vill jag bara kasta ut henne genom balkongen. Självklart skulle jag ALDRIG göra det. Men det är så det känns.
Om hon inte själv hoppar.. Det skulle inte längre förvåna mig faktist. Hon är bra knäpp alltså. Vill inte ens tänka på hur det blir när bebis kommer. Då blir det inte roligt. Sen en flytt strax efter det, kisse kommer att bryta ihop. Att hon inte mår bra nu, det är helt uppenbart.Jag har svårt att tro att det blir bättre av alla förändringar. Veterinären tror att stressen och depressionen beror på att hon var för ung när vi tog henne. Det var hon nog inte, hon hade knappt kontakt emd sin mor när vi tog hem henne. Född alldeles för tidigt, hon var ju pytteliten när hon föddes. Att något skulle vara fel på henne har vi ju gissat från dag ett. Nu börjar vi bli säkra.. Men hon är samtidigt så söööt.. Min bebis juh!

Här har hon sökt upp den enda sol som kom in i lägenheten.. =)  
Vacker tjejjen!

Jag tror helt ärligt att hon skulle vara en fara för barnet. Har Tingeling bestämt sig för att ligga i tex. spjälsängen, och bebis ligger där så skulle hon säkert både bita och klösa. Jag lovar, hon bits som en terrier, jag har svårt för att komma undan när hon är på det humöret.. Känns inte så barnsäker alls..
Kan ingen bara berätta för mig vad jag ska göra. Omplacering skulle nog inte heller fungerar, Hon blir stressad av minsta lilla förändring här hemma. Så ett nytt hem med nya människor.. hmm jag tvivlar, och absolut ingen familj med barn. Det vill jag inte ha på mitt samvete.

Vad ska jag säga för nått positivt då... hm... kanske...eller.. njaa... har ingen aning!

Nää nu ska jag lägga mig på soffan och lägga upp fötterna och äta lite godis. Måste få i mig lite socker känner jag, kanske humöret luras att bli bättre för en stund..

* Händelserik dag..

2008-07-02 @ 08:26:32

Igår hade vi fullt upp faktist. Jag som ska ta det lugnt..
For till mamma på förmiddagen för att ligga i solen lite. Vilket jag gjorde, men Larne städade ur bilen, inte illa! Sen direkt efter vi ätit lunch gav vi oss iväg till barnmorskan.
 Hon konstaterade + en annan BM att bebis är fixerad. Skönt att höra, för hon gorde mig lite nervös och nämnde att hon var osäker på om lillan låg i säte. Men allt var bra. Jag har gått upp mina 2kg på två veckor. Så nu ligger jag på +20kg. Jag kan inte förstå var de kilona har satt sig.
Sen diskuterade vi en möjlig för tidig vattenavgång, så det var bara att sätta sig i bilen och åka iväg till Sunderbyn. Där spändes remmar på magen och vi fick full uppsyn över hur lillan mår. Bara bulla! Allt såg jätte bra ut. Inget vatten i sikte.


Jag blir lite nervös, för jag själv är född, i jämförelse med min egen grav. i förra veckan. Det finns ju inga direkta studier för om för tidig förlossning går i arv. Vissa påstår det och vissa tvärt emot.
Men som sagt, allt såg bra ut. Sf måttet ligger på 34.
Som vanligt, som alla veckor har magen ändrat form massor sen sist.. Helst otroligt vad fort det går nu.
v34
v36


Regn och grått idag, jobbar imorgon, så då kommer solen!