*Typiskt!

2008-12-30 @ 11:15:31

Lagom så här direkt efter jul, när alla pengar är slut så dyer det upp en svart/vit hokus pokus på blocket.. Vad säger man om det då?! Inga pengar över, så får väl vänta till nästa tillfälle.. Om det kommer något...

*Bebis..

2008-12-27 @ 10:02:47

Bebisar tametusan överallt. Nu har jag snart inga bebislösa vänner kvar.. Antingen har de nyss fått barn eller så är det en knodd på G. Härligt härligt. Fortsätter det i den här takten så behöver man inte skaffa fler barn själv =)
Har funderat på det där mycket på senaste.
Det sägs ju att efter förlossningen så glömmer man all smärta osv. BULL! Inte jag iaf. Jag kommer ihåg varenda sekund av själva förlossningen, smärtan alltså. Förlossningen i sig kändes som att den gick förbi i turbofart. Men smärtan, oo den smärtan..Jag känner precis hur det känndes då. AJ!
Å graviditeten, oh my. Vill jag inte heller göra om. Satt o läste igenom gamla inlägg igår och blev påmind om hur dåligt jag mådde.
Så ett syskon till Lilja står INTE högst upp på listan. Hon har/får så många kompisar som hon kan bråka med ändå.
Just nu väntar vi på Erika. Hon var beräknad julafton, men än så länge ingen bebis. Jag längtar!!

* Liljas första jul - i bilder..

2008-12-25 @ 18:53:41

Familjen Öberg/Sommansson har som tradition att öppna en julklapp i sängen på morgon.
Innan all stresss inför dagen börjar..
Såklart var denna morgon inget undantag!
Lilja fick ett stort paket att starta dagen med.



Pappret måste ju förståss testas.



Lilja tycker att hennes nya stol ser farlig ut och morrar tillbaka! Grr!


Nästa tradition är grötfrukost hos mormor. Mannagrynsgröt, tomtegröt och rån fick fylla magen. Mumma!


Att sitta och titta på kalles jul var riktigt spännande. Nalle ville också vara med..



Är man en liten tjej i en stor värld behöver man vila lite, här i pappas trygga famn..



Väl hemma igen är humöret på tipptopp!



Poserar lite så mamma kan ta kort..



Första julen avklarad och massor med fina julklappar. Tack tomten!

*Julklapps stress?

2008-12-23 @ 10:54:53

Njaa, kankse inte.. Vi ska ut i ruschen med alla andra tokar. Men vi vet precis vad vi ska ha och bara några få klappar att inhandla kvar. Skönt! Det hör till vanligheterna att jag är ute i sista minut.. Det händer även att jag varit ute på självaste julafton..
Jaja, kortaste inlägget just nu.. Klä barnet och hoppa i bilen =)

*Ensam?

2008-12-21 @ 01:34:24

Jag har tänkt på det där om att känna sig ensam fastän man har underbar familj o underbara vänner.
Jag har världens bästa familj, vi 4 tjejjer. En underbar sambo, som jag skrattar och gråter med.Jag har en liten, men ack så älskad grupp vänner. Vissa som jag känt i 20 år. Vänner som jag aldrig behöver göra mig till inför, vänner som alltid förstår vilket humör jag är på innan jag klivit in genom dörren, vänner som vet precis vad jag tänker innan jag hunnit öppna mun.
Min familj är mina vänner och mina vänner är min familj!
Men ändå. Hur kommer det sig att jag mitt bland all denna kärlek, kan jag känna mig så ensam? Jag läste tidigare inlägg från min blogg, från tiden jag var gravid. Jag minns då, DÅ om någon gång kände jag mig väldigt ensam. Men varför? Jag har ingen aning, jag vet bara att känslan infinner sig då o då.
Är det för att jag inte är ärlig mot mig själv? Om vad?
Har jag för mycket bagage som ligger o skräpar? Kanske..
Hur som helst så tror jag att vi alla känner oss ensamma ibland. Kanske är nyttigt, för att rensa själen lite.

Ensam är inte alltid stark, inte jag iaf..
Jag är så glad att ag har er alla mina nära o kära..

*Lilja Maria Sommansson

2008-12-19 @ 20:01:03

*Mysdag..

2008-12-19 @ 19:57:29

Dagen började med att jag fick sovmorgon. Det är ju alltid skönt, men idag kunde jag faktist sova, annars brukar jag bara ligga o dra mig. Skönt! 
Lilja varit på strålande humör. Vi har busat och gosat i soffan hela dagen. Funderar om hon har lite växtvärk. Eller så kanske det är fler tänder på g, för hon sover såå oroligt. Vaknar o skriker, flänger fram o tillbaka och gnyr o gnäller. Det är numera helt oöjligt att söva henne i famnen. Hon vill somna själv, antingen i sängen eller i soffan. Hehe, hon drar snuttefilten över huvudet och ligger så till ögonlocken blir tunga. Så söt så!
Jag har bäddat ena halvan av soffan till lillans plats, där ligger hon och ser tv, myser o surrar.

Vi behöver köpa en stol åt henne, så hon kan sitta med oss vid matbordet. Men vi har svårt för att bestämma oss för vilken vi vill ha. Men jag tror att det lutar mest åt en hokus-pokus. En vit/svart. Den billigase jag hittat ny, går på ca 900:- så det känns inte så "bara" att köpa en..  Kanske tomten rymmer en i sin säck?!

*Videoklipp..

2008-12-17 @ 17:09:03


Lilja bekantar sig med rockin santa..

*Videoklipp..

2008-12-17 @ 17:07:28



Tittut!

*Fixat o donat..

2008-12-17 @ 16:48:51

Japp, idag har det faktist hänt lite här hemma. Har fejjat med gästrummet hela dagen. Nu skulle man ju kunna tro att det bara är att hysa in gästerna, men icket! har fortfarande några kartonger kvar. Men jag har rensat ut 5-6 st idag. Duktiga jag! Vi har burit in tv-bänken, så tv o filmer är på plats. Det ser väldigt trångt och omaka ut. Inte ett träslag är den andre lik =)

Tänkte inte skriva så mycket, tänkte slänga in lite bilder bara..
Enjoy!

Liten i plurret.


Lilja gillar sin nya kompis...


Kvällsmys med pappsen


Liljas nya stil. Goar medans hon äter.


KÄRLEK


Tänk vad stor hon har blivit, våran lilla ängel..

* Har ju glömt att berätta..

2008-12-14 @ 15:51:11

Liten har fått sin andra tand!
På självaste 4 månaders dagen=)
Precis en vecka efter den första kom upp...

Hon är stoora tjejjen. Verkligen.
Nu har lillan sovit i eget rum en vecka ungefär. Går hur bra som helst. Jag får frågan hela tiden, hur det går att ha henne i annat rum. Om jag inte är skitnervös? Men jag sover så gott, vaknar när hon vaknar. Är mer utvilad på morgon numera, eftersom jag inte hör alla hennes nattljud, snarkningar, "gnissla tänder" och pust stånk å stön. Det är så skönt.
Vaknade imorse kl 9,  av att lillan började prata o jollra i sängen. Hon har en liten mjukis mask som är slingrad runt spjälerna i hennes säng. Hon bara älskar den. Ligger o leker med den innan hon somnar och innan det är dags att kliva upp. Kikar man till henne på kvällen efter hon somnat är det en vanlig syn att hon fortfarande ligger o håller i masken =)

Söndag idag. Våran efterlängtade "äntligen-är-Larne-hemma-hela-dan-dag". Men inte idag, någon typ av personalfest. Dom skulle iväg o bowla o äta middag. Typiskt. Deras uppfattning om hur lång tid en middag tar är inte likt vi andra dödliga. Han stack vid 2 tiden och jag räknar inte med att se mycket av honom ikväll. Det var den mysdagen..
Jajja, så är det. Jag o liten får roa oss själva. Som vanligt=) Tur att det är juletid, mycket bra filmer som går på tv..

*Snön bara vräker ner..

2008-12-13 @ 12:00:34

Jaa det gör den, det vräkte ner igår/inatt o det vräker än. STORA lapphandskar. Larne har varit ute o skottat hela förmiddan. Ändå har han fått hjälp av grannen som kom med traktorn.
Vi måste ut och sopa av parabolen hela tiden för annars går det inte att se tv. Inte så kul att plumsa i en meter snö ..
Snart räcker snön upp till fönstret i v-rummet. Tänk om vi blir insnöade? Då behöver man inte oroa sig för insynen iaf =)

Larne har jobbat hela dagar o nätter i veckan, så jag o liten har kamperat hos moren min i 2 nätter. Ganska skönt att få sakna älskling lite. Ni kan tro att jag njöt av tt ligga i min egen säng inatt.
Ringde akut efter frugan (erica) när vi kom hem. Så vi lagade lite middag, badade liten och såg en film med den där förskräckligt fula Win Diesel =)

Sitter just nu mitt i kaoset i det som ska kallas vårat gästrum. Har plogat en väg fram till datorn o fram till sängen. Så nu ligger jag o liten o ser one tree hill på eftermiddagarna. Av någon anledning sover hon som en stock i den sängen. Häromdagen sov hon mellan halv 3 o 7..  Hon växer nog mycket nu.

Ska lägga in kankse någon bild senare.. Ikväll eller nåt. Nu ska jag ta av mig mina nerspydda kläder o hoppa i duschen...

*Hjältedåd..

2008-12-09 @ 09:46:35

Åhh, det är ju så man blir tårögd =)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3948988.ab

*Första natten...

2008-12-09 @ 09:23:27

Nu har liten sovit sin första natt i eget rum. O o så duktig hon är! Inga problem alls. Vaknade bara en gång inatt, men då var jag in dit o bäddade om henne, gav nappen o släckte lampan. Sen sov hon så gott igen, ända fram till 8:30  =)
Hoppas att det håller i sig bara, att hon kan sova i eget rum. Väldigt skönt måste jag säga. Bara att kunna hosta utan att va rädd för att lillan ska vakna, Nice!
Fast vi är beredd på att dagen säkert kommer när v får flytta in henne hos oss igen..

Allt har gått så bra hittills, så jag undrar när det "jobbiga" ska inträda..
Det är väldigt få gånger hon skrikit så man blir less, (annars går det över på några minuter). Hon skriker förståss när maten dröjer för länge eller när John Blund är försenad. Men inte alls så allvarligt som många andra barn. Hon har alltid sovit i sin egen säng, utan problem. Ingen kolik, inge allvarligare magknip, ingen störtförkylning som går nu, inge grinig efter vaccin-sprutan o vi märkte aldrig att hon fått en tand, på humöret alltså.. Oj Oj Oj så snäll liten tösabit!
Så visst, en bebis ska inte vara så "lätt", så nån gång kommer nog en jobbigare tid..
Blir spännande att se den sidan av henne också =)

Men men. Dagens mode!
Dagens outfit består av en rosa/grön randig farfars-tröja tillsammans med bruna hängsel byxor, ärvda av kusin Rasmus. Ho ser lite ut som en pojke från Lönneberga.. typ =)


*Pust stånk å stön...

2008-12-08 @ 18:33:46

Nu är vi igång igen.. Håller på att göra iordning litens rum.  Vi kan inte bestämma oss för vad vi ska göra åt väggarna. Måla? Tapeter? Färg? Så vi ställer iordning å så, färgen får vi ta annan gång =)
Har köpt en underbar liten bokhylla till hennes rum idag.
Precis vad jag varit ute efter. En gammal, robust lite pjäs, ca 130 cm hög.. Inget ostadigt jäkla IK**.
Fyndade på kupan för 200 kr. En lyckans dag!




Oooo så fin den är.
Den ser lagom sliten o gammal ut. Kommer passa utmärkt tillsammans med hennes växa-säng sen.. Längtar!

Annars så börjar vi faktist få ett hem, hyllor o prylar på väggarna. Känns verkligen som ett hem nu. Jag/vi trivs mer o mer för varje dag.

Nää bäst att fortsätta med stöket.
Ps. Har fått upp julgardiner i köket, men det är nog det enda julpyntet för i år. Hinner inte med sånt där just nu =)


*En bissing!

2008-12-04 @ 14:41:22

Liten har fått en tand idag! Kände det när hon satt och bet på mitt finger, det gjorde ont helt plötsligt! Liten börjar bli stor=)
Igår hittade hon sina fötter ordentligt. Hennes nya grej är att ligga på golvet, dra upp knäna till hakan, greppa fötterna o rulla på sidan.. åsså tillbaka och om igen =) Så söt.

Nu har jag fått "order" av svärmor att lägga upp mera bilder på lillan.. Ska se vad jag hittar..

Den här ligger högst upp på lillans önskelista just nu =)





 
Lilja goar med favoriterna, nappen, bitringen o den hårda telefonen i plast.


Fullt koncentrerad på sina fötter..


Skrattar verkligen med hela ansiktet...



Får väl lägga upp lite bilder på huset senare. Just nu hinner jag inte d.

kram på er!

*Städdag, kaffe o lite skryt!

2008-12-04 @ 00:38:37

Jepp, idag har hon städat o fejjat.  Har försökt så gott det går att få huset att se ut som ett hem o inte en byggarbetsplats. Men oo nu är det ganska så mysigt. Saknar en tavla på ena storväggen i v-rummet o något att ställa mot en annan vägg. Vill ha en skänk eller nåt. Behöver förvaring till lite allt möjligt, men med lådor eller skåp så det blir liiite svårare för liten fröken att öppna o dra ut allt.. hmm.. ska kolla IKEA, men jag tvivlar.
Nu har även våra pengar tagit slut, så åter till att spara om man vill köpa nåt. HUR kul är  det då?!

Imorgon ska jag flytta in tvättstugan i just tvättstugan. Skönt att slippa ha allt i grovisen.

Ljusparty imorgon. Blir trevligt. En liten skara av olika människor. Det blir lite som inflyttnings-kaffe.. typ..

Fick ett jättefint halsband av älskling häromdagen, ett guldhjärta i kedja. Bara för att han tycker att jag gör ett bra "jobb" med liten o hemmet.. Hur gullig är han inte min lilla bis..
Tack älskling. Älskar dig också!

Nää nu är jag så full av energi efter att ha städat, så jag vet inte hur jag ska kunna somna ikväll. Eller natt. Klockan är ju över sängdags.. Oops!

Over N Out!

*Dålig humor..

2008-12-03 @ 09:59:28


Det här är det roligaste jag sett på länge. Peter Settman är ju helt underbar!
Hela klippet är bra, men peter från 4:50.. Tårarna bara sprutar!